Keskustelut Tekniikka Hilux / Ranger pitkä vai lyhyt ohjaamo

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Hilux / Ranger pitkä vai lyhyt ohjaamo

  Harkitset avolavaa. Käytössä osin arjessa mutta valintaan vaikuttaa soveltuvuus metsätöihin ja metsästykseen. Mikä on hyvä cabin double vai super? Riittääkö lyhyt lava käytännössä raivuri yms tarusteet mutta metsästyksessä myös sukset (toki kattokiskot vaihtoehto) Muuten varmaan pitkä lava mutta matkassa kulkee saksanseisoja jolle tarvistee tilan ja käytännössä häkin. Onnistuuko supercabiniin? Onko muuta huomioitavaa esim lavakate, kansi jne?

 • mehtäukko

  Kokemuksia Rangerista kaappari-ovilla ja ilman, jossa pitkä lava. Ensinmainitussa hyvin tilaa lavalla ja ohjaamossa. Suosittelen.

  Metsuri motokuski

  Mulla oli v -15 rangeri lyhyempi malli kaappariovilla. Oli kyllä hyvä auto. Ajo-ominaisuudet henkilöauton luokkaa. Jos ei tarvii vahvaa työjuhtaa niin rangeri silloin. Mutta jos tarvetta on ajaa kovia kuormia kuten polttoaineita niin silloin hilux. Mulla koira oli sisällä etupenkin takana ja hyvin pärjäsi. Mutta tavarat katetulla lavalla pl ase. Tietääkseni hiluxilla ei ole edullisen verotuksen pitkää mallia vaan menee silloin henkilöautoksi. Metsästyskäyttöön lyhyt hiluxi tarvii minusta koirille rakentaa kopit lavalle. Hyttiin niitä ei oiken voi ottaa.

  mehtäukko

  V.-17 Super Cap 2,5L kiukaalla on hyvä työjuhta. 1000 litran p-ainepytty kulkee aivan liukkaasti. Kaksikin käytössä ja hyvin pelittävät.

  Itämaan ihme

  Ainakin uudemmissa double capeissa lavan pituus loppuu kesken raivurille. Extra cap olisi tojon puolelta oma suositus, jos 2 paikkainen riittää.

  kim1

  Toyotan Extra cap on huonoin vaihtoehto,koska sinne ” takapenkille”,ei voi koirahäkkiä sijoittaa..,rangeriin voi koirahäkin laittaa molempiin versioihin..,varsinkin silloin jos häkki on max 80 cm pitkä..( 187 cm kuljettajalla tilaa jää penkistä takaseinään 50 cm)..repsikan penkkihän voi olla edessäkin..,elikkä voi olla leveäkin häkki..lyhyt lavaisiin versioihin pitäisi nippa nappa raivuri mahtua kulmasta toiseen sijoitettuna,jos ei muuta nin yläviistoon,ilman terää..,heh..p.s.mm..saa niitä hiluxeja pitkällä ohjaamolla alhaisemmalla verollakin…

  Puuhastelija

  Mulla on tuo Tojotan extra cappi. Hankaluutena on, kun joskus olisi yli 2 henkilöä menossa raivaamaan tai istuttamaan niin penkit loppuu kesken. Irtokoira mahtuu penkkien taakse, mutta häkki ei. Tosin kaipa tuohon kätevä nikkaroi koiralle häkin mihin koira mahtuu eikä haittaa penkkejä.

  Rane

  Katselin Toyotan esitteitä niin lyhyt ohjaamo ei ole enää mallistossa.Puolipitkässä Extra capissa ei ole vieläkään näitä kaappariovia joten ainoa kätevä malli koiran ja häkin kuljetteluun on Toyotalla pitkäohjaamoinen malli.Isommalla moottorilla,204 hv,toki kerkiää.

  Itämaan ihme
  Rane

  Ok.Puolihuolimattomasti katsoin.Eli valinta on Hilux.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)