Keskustelut Metsänomistus Hirvenmetsästystä norjalaisittain

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Hirvenmetsästystä norjalaisittain

  Tapasin Utsjoella pariskunnan, jonka omakotitalo on n. 10 km Karigasniemestä pohjoiseen Tenon ranaasa. He ovat töissä Norjan puolella Karasjoella taitaa olla 20-30 km rajalta. Valittelivat hankalaa työmatkaa, sillä norjalaisia hirviä asustaa paljon tien vieressä ja niitä joutuu väistelemään.

  Miksi niitä hirviä on paljon? Norjasssa hirvenmetsästysalueet on palstoitettu yhden hirven lupa-alueiksi. Eikä sellaiselta ole helppoa saada saalista. ( Monesti ne hirvet uivat Tenon yli Suomeen. Kuuluu vain rysähdys ja helähdys, kun hirvi ylittää poroaidan Suomen puolella.)
  Jollakin kaverilla taas on hyvä palsta. Ei tarvitse kuin kiivetä tunturiin kiikaroimaan, missä hirvet ovat ja sitten käydä ampumassa.
  Näinhän Suomessakin kävisi, jos lupakäytäntö muuttuisi tyyliin jota täällä muutamat ovat halunneet, Joku saisi heti saalista. Kokonaisuudessaan homma muuttuisi todella vaikeaksi.

  Omituinen on norskien lupakäytäntö. Maksetaan ensiksi lisenssi, että saa metsästää. Kun saalis on saatu, se pitää virallisesti punnita ( esin Karasjoella on tullainen puunituspiste) ja maksaa kilohinta (kertojan mukaan 15 kr/kg) Voi kyllä sanoa, että ovat mestareita hankaloittamaan metsästystä nuo norjalaiset.

 • Anton Chigurh Anton Chigurh

  Turhaa lässytystä taas.

  Kunhan tuosta tuhoisasta lupakäytännöstä päästään, voivat maanomistajat edelleen vuokrata ne maansa hirvenmetsästykseen (mihinkään muuhun ei missään tapauksessa), mutta pidättää myös itselleen hirvenmetsästysoikeuden. Näin toimien hirvikanta saadaan takuulla alennettua puuntuotannollisesti kestävälle tasolle.

  6 m3 6 m3

  Mitenkas sitten menetellaan kun hehtaarit riittaa vain puolikkaaseen lupa hirveen? Kumpi puoli jaa metsaan?

  Metsuri motokuski

  Kyllä vois AC sanoa ihan samaa kuin sinä sanoit ketjun aloittajalle. Liity siihen porukkaan ja lopeta tuo lapsellinen narina.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Luetun ymmärtäminen taas kerran enemmän kuin hakusessa.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)