Keskustelut Metsänhoito ”HIRVET HOTKIVAT HIILINIELUA”

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 292)
 • ”HIRVET HOTKIVAT HIILINIELUA”

  Merkitty: 

  Kyseinen artikkeli julkaistu metsälehdessä 25.3.2021, mutta kommentointi on jäänyt vähäiseksi. Erikoisesti hirvipolitiikan vaikutus metsien hiilinieluun ja ilmaston lämpenemiseen, sekä myös luontokatoon talousmetsissä, kaipaisi uusia ajatuksia.

  Artikkelin julkaisusta on aikaa yli 8 kk, mutta uutisoinnin sisältö on juuri nyt ajankohtainen. Tuore ympäristöministeri Emma Kari TV-keskustelussa painottaa ilmastokriisin ja luontokriisin torjunnan tärkeyttä. Hänen mukaan esimerkiksi luontokriisin (luontokadon) ratkaiseminen on kokonaan meidän omissa käsissämme. Se ratkeaisi EU:ta myötäillen 30%:n suojelulla vanhoista metsistä alkaen.

  Ainakin minusta tuntuu siltä, että ikääntyneet hirvestystä harrastavat ”jäärät” EU:n ilmastopaneelissa eivät halua vähentää hirvikantojaan ja metsästysmahdollisuuksiaan niin vähäisiksi, että myös lehtipuilla ja männyllä olisi paremmat onnistumisen mahdollisuudet metsiä uudistettaessa.  Sehän olisi selvä vaihtoehto tuollaisille ylisuurille suojelupinta-aloille. Koivumetsät kestäisivät paremmin terveinä ilmaston lämmetessä.

   

   

 • Gla Gla

  ”Kummasti ruotsissa pärjätään hirvien kanssa vaikka kanta on moninkertainen”

  Kerrotko nyt omin sanoin, miten hirvikanta siellä vaikuttaa eri asioihin? Sitten huomaat, miten tuo pärjäämiskommentti sinulta tänne lipsahti.

   

  arto arto

  Mystinen Samoin 36v risukoita raivattu 1 kohde ollut sinä aikana hirven tuhoama.

  Gla Gla

  Kukapa metsuria pyytäisikään hirven tuhoamaa taimikkoa raivaamaan.

   

  Gla Gla

  ”Hirvikantahan on jo nyt paljon alhaisempi kuin se on ollut vuosikymmeniin.”

  Tilastot ulottuvat 30-luvulta nykypäivään. 70-luvulle saakka hirvikanta oli selvästi nykyistä alempi, 2000-luvun taitteessa kanta kävi ylhäällä, muuten on oltu 100 000 suuruusluokassa. Jos vertaat nykytilaa 2000-luvun taitteeseen, valitsit todella huonon referenssin.

  ”Mitä metsätuhoihin tulee, niin kymmenisen vuotta metsässä töitä tehneenä, en ole nähnyt kuin yhdessä paikkaa sellaista taimikkoa jossa voisi sanoa olleen hirvituhoja.”

  Minä olen tehnyt viime vuosina metsätöitä vain omissa metsissä, mutta muuten olen liikkunut ja nähnyt useita hirvituhoja. Osa on peurojen aiheuttamia. Sitten on niitä, joita ei asiaa ymmärtämätön hirvieläintuhoksi edes tajua, kun on istutettu kuusta juurikääpäiselle maalle tai kuusta liian karulle kasvupaikalle.  Tuosta saadaankin suora linkki otsikkoon, vaikka tuskinpa juurikääpäinen kuusikkokaan hiilinielun suhteen edullinen on.

  Teufelin Zumi

  Seuraavaksi joku ilmoittaa että 70-luvulla oli tämäkin asia paremmin. Raati voi arvata kukakohan se mahtaa olla.

  Kalle Kehveli

  Huomaa ketkä ovat nähneet hirvituhoja ja ovat oikeasti liikkuneet metsässä. Nykyään näyttää olevan virtuaalimetsureitakin.

  jees h-valta

  Kaikkea voi sepitellä näkemättömistä hirvituhoista. Siinä vain pitää olla metsästäjän lyhyen näköaistin kiikarit nokalla että pystyy noihin päätelmiin. Siksi liukenen mieluusti hirvijahtialueelta kun ei tiedä mihin se likinäköisyys mahtaakaan ampumatilanteessa johtaa.

  suorittava porras suorittava porras

  Hirvi syö vain elääkseen ,mutta ihminen enemmän ,kun tienaa. Hirvi ei lentele ulkomaille, ei aja lappiin lomille , ei omista luksusjahtia eikä ylellistä asuntoa. Voisi nuo hiilinielun pureskeluväitteet osoittaa oikeaan osoitteeseen ja vilkaista peiliin.

  Riistamaille toivottelen joulurauhaa!

  mystinen_metsätyömies

  Kerrotko nyt omin sanoin, miten hirvikanta siellä vaikuttaa eri asioihin? Sitten huomaat, miten tuo pärjäämiskommentti sinulta tänne lipsahti.

  En nyt tiedä mitä kysyt, kun kerroin jo että ruotsissa on enemmän hirviä/1000ha kuin suomessa, eikä siellä ole niistä ongelmaa.

   

  Metät kunnossa!

  Kohtuullisen laajan alueen tämänkin syksyn aikana nähneenä joudun toteamaan, että lännessä totaalituhoalueita on paljon. Ei ole kyse suorittavan tulkitsemista ”pienistä sipistelyistä jossain nurkissa”. Vasavoittoisesti luvat ammuttiin. Toivottavasti naapurit olivat samalla asenteella jahdissa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 292)