Keskustelut Metsänhoito ”HIRVET HOTKIVAT HIILINIELUA”

  • Tämä aihe sisältää 612 vastausta, 42 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 24 minuuttia sitten GlaGla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 612)
  • ”HIRVET HOTKIVAT HIILINIELUA”

    Merkitty: 

    Kyseinen artikkeli julkaistu metsälehdessä 25.3.2021, mutta kommentointi on jäänyt vähäiseksi. Erikoisesti hirvipolitiikan vaikutus metsien hiilinieluun ja ilmaston lämpenemiseen, sekä myös luontokatoon talousmetsissä, kaipaisi uusia ajatuksia.

    Artikkelin julkaisusta on aikaa yli 8 kk, mutta uutisoinnin sisältö on juuri nyt ajankohtainen. Tuore ympäristöministeri Emma Kari TV-keskustelussa painottaa ilmastokriisin ja luontokriisin torjunnan tärkeyttä. Hänen mukaan esimerkiksi luontokriisin (luontokadon) ratkaiseminen on kokonaan meidän omissa käsissämme. Se ratkeaisi EU:ta myötäillen 30%:n suojelulla vanhoista metsistä alkaen.

    Ainakin minusta tuntuu siltä, että ikääntyneet hirvestystä harrastavat ”jäärät” EU:n ilmastopaneelissa eivät halua vähentää hirvikantojaan ja metsästysmahdollisuuksiaan niin vähäisiksi, että myös lehtipuilla ja männyllä olisi paremmat onnistumisen mahdollisuudet metsiä uudistettaessa.  Sehän olisi selvä vaihtoehto tuollaisille ylisuurille suojelupinta-aloille. Koivumetsät kestäisivät paremmin terveinä ilmaston lämmetessä.

     

     

  • Anton Chigurh Anton Chigurh

    LUKE: …Uusimmissa metsävara- ja hirviaineistoissa näkyy yhteys hirvien määrän ja metsävahinkojen välillä suhteessa talviravintoresurssiin hirvitalousaluetasolla: keskimäärin yksi hirvi aiheuttaa laatua alentavaa taimikkovahinkoa 2,5 hehtaarin alalla vuodessa…

    Vuotuinen uudistusala on luokkaa 125000 hehtaaria, hirvivahinkoala kaksi kertaa uudistusala, 250000 hehtaaria. Hirvien takia on uudistettu kuusenjuurikääviköitä kuuselle miljoona hehtaaria. Niihin ei tule hirvituhoja. Samoin kuivia kankaita on istutettu kuuselle ainakin samat miljoona hehtaaria. Niihinkään ei tule hirvituhoja. Mutta kumpikaan ei tuota pitkässä juoksussa yhtään mitään. Kylläkin kasvutappoita vähintään 15 miljoonaa kiintoa vuodessa.

    mystinen_metsätyömies

    Huomaa ketkä ovat nähneet hirvituhoja ja ovat oikeasti liikkuneet metsässä. Nykyään näyttää olevan virtuaalimetsureitakin

    Saahan myrskytuhoistakin hirvituhoalueen jos asiaan oikein uskoo

    Metät kunnossa!

    Jos myrskyn takia on jouduttu uudistustöihin ja se on epäonnistunut sorkkasyömisen takia onko kyse uskosta….?

    Mettämakuri

    EDIT

    Gla Gla

    ”En nyt tiedä mitä kysyt, kun kerroin jo että ruotsissa on enemmän hirviä/1000ha kuin suomessa, eikä siellä ole niistä ongelmaa.”

    No perustele sitten väitteesi, ettei siellä ole ongelmaa.

     

    mystinen_metsätyömies

    Onhan se jos myrskyn kaatama metsä laitetaan hirvituhojen piikkiin

    Gla Gla

    ”Hirvi syö vain elääkseen ,mutta ihminen enemmän ,kun tienaa. Hirvi ei lentele ulkomaille, ei aja lappiin lomille , ei omista luksusjahtia eikä ylellistä asuntoa. Voisi nuo hiilinielun pureskeluväitteet osoittaa oikeaan osoitteeseen ja vilkaista peiliin.”

    Ihminen toki kuluttaa enemmän kuin kohtuullista, mutta nyt keskustellaan hirvien vaikutuksesta metsiin.

    ”Riistamaille toivottelen joulurauhaa!”

    Ei nyt vielä sentään, vai sooloillaanko Keski-Suomessa tässäkin suhteessa?

    Vuoden vanha uutinen, mutta tuskin käytäntö on muuttunut:

    https://metsastajaliitto.fi/uutiset/joulurauha-riistalle

    suorittava porras suorittava porras

    Vasakiintiöstä 40% kaatamatta . Lupapankkiin(20%) ei siis kajota. Näillä nurkilla voidaan puhua yksityisen metsänomistajan henkilökohtaisesta ongelmasta ,jos vahinkoja jostakin löytyy. Hirvihysteriaan ei ole mitään perusteita.

    Metät kunnossa!

    Hei mystinen…..puhutaan myrskyn jälkeisestä ajasta ja suoritetuista toimenpiteistä….

    mystinen_metsätyömies

    No perustele sitten väitteesi, ettei siellä ole ongelmaa

    No ruotsissa on huomattu että pitämällä hirvikantaa hyvällä tasolla, metsästä voi saada tuloja joka vuosi, eikä välttämättä tarvitse turmella luontoa hakkuilla.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 612)