Keskustelut Metsänomistus Hirvet kertovat:

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)
 • Anton Chigurh Anton Chigurh

  Ensimmäisen kerran noissa luken jutuissa mainittiin JYRSIJÄT.

  Zoonoosikeskus:
  ”Arboviruksen reservuaareina luonnossa toimivat lähinnä pienjyrsijät, joista punkit saavat tartunnan. On arvioitu, että noin 2% pienjyrsijöistä kantaisi virusta.”

  Tartunnan kannalta on erittäin suuri merkitys sillä, että onko niitä myyriä hehtaarilla jopa 500 (silloin kun ketut tapetaan) tai sitten vaihtoehtoisesti 5 (kun ketut saavat pitää myyräkannan vakaana).
  Metsästysoikeus on sidottu maanomistukseen. Tuon myyrämäärän päättää loppupelissä maanomistaja.

  27.04.2016 kertoi helsingin sanomissa juuri tuosta puutiaisaivokuumeesta (jonka punkit saavat myyristä) THL:n ylilääkäri taneli puumalainen:
  ”Taudin oireet ovat rajuja. Puutiaisaivokuume on johtanut kuolemiinkin. Keskimäärin joka kolmas vuosi yksi sairastunut on joutunut PYSYVÄSTI hengityskoneeseen.”

  Tuo tarkoittaa sitä, että keskimäärin joka kahdeksaskymmenes (1/80) puutiaisaivokuumeeseen sairastunut joutuu lopuksi iäkseen hengityskoneeseen. Niitä konehengittäjiä on tällä hetkellä seitsemän (7) yksilöä. Tuo kituminen saattaa pahimmillaan jatkua kymmeniä vuosia (ennenkuin kuolema vapauttaa kärsimyksistä).

  JacktheRibber JacktheRibber

  Todella mielenkiintoista!

  savon sanomat 09.10.2008:
  ”Myyriä on Kainuun eteläpuolella enemmän kuin koskaan Metlan 30-vuotisen pyyntihistorian aikana. Petoja on ollut hyvin vähän maastossa, ja se on mahdollistanut myyräkannan nousun.”

  Mikäs hävittikään ne myyränsyöjät? (seuraava teksti on vuodelta 2001):
  ”Metsästäjäin keskusjärjestö käynnisti vuodenvaihteessa kampanjan, jonka tarkoituksena on tehostaa pienpetopyyntiä. Tietyn määrän pienpetoja pyytäneet metsästäjät voivat osallistua arvontaan, jossa palkintoina on mm. aseita, kiikareita ja onnekkaimmalle maastoauto koko vuodeksi käyttöön.
  Kampanjan ekologiset perusteet ovat vahvat ja jokaisen metsästäjän on syytä tuntea ne, jotta voi perustella pyyntitarvetta myös sellaisille henkilöille, jotka saattavat vastustaa pienpetojen metsästystä.”

  Seuraavassa pätkä Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen lausunnosta:
  ”…puutiaisaivokuumeen aiheuttamien hengityshalvaustapausten ilmaantuvuus koko Suomen väestössä on vähintään 1 tapaus kolmessa vuodessa ja odotettu hengityshalvauksen hoitoaika 10 vuotta…”

  Metsuri motokuski

  On se hirveetä. Joka päivä metsässä eikä yhtään puremaa onneksi ole ollut.

  jees h-valta

  Nyt kun hirvetkin kaupunkilaistuvat voi kaikenlaiset niiden ”satiaiset” levitä sielläkin. Porissa muunmuassa hirvi koikkelehti kaupungin keskustan läheisyydessä Satakunnan Kansan uutisoinnista poimittuna.
  Mutta itse surkuhupaisuus löytyy taas asian uutisoinnista. Kun hirvi jouduttiin lopettamaan jalkansa telomisen vuoksi.
  Miksi vain ei todeta että hirvi lopetettiin vamman vuoksi. Ihan kansallista surupäivää ei sentään julistettu mutta kun aina tuo sävy noissa on kuin olisi suurestakin surullisluonteisesta kyse.

  Gla Gla

  Toivottavasti ei keskitytä tutkimaan, vaan ratkaisemaan ongelmaa:

  Loistutkija ampuisi kauriit ja peurat – ”On hävytöntä leikkiä ihmisten terveydellä!”

  http://www.iltalehti.fi/uutiset
  /2016062921808376_uu.shtml

  Mutta mikä estää ongelman ratkaisua: ”Kauriiden hävittäminen kuitenkin vaatisi metsästäjien myötämielisyyttä. Heistä moni ei pidä ajatuksesta, että harrastus loppuisi saaliskadon myötä.”

  http://www.hs.fi/paakirjoitukse
  t/a1465963355607?jako=f8d0
  a156d913fb689608021ae
  756600f&ref=tw-share

  Valkohäntäpeura on saatava haitallisten vieraslajien listalle.

  https://www.luke.fi/uutiset
  /haitallisten-vieraslajien-
  esiintyminen-ja-torjunta
  keinot-selvitetaan-ilmoita
  -vieraslajihavainnoista/

  Portimo

  Meillä puolikesyt ilvekset syövät kauriit, ketut ja supikoirat. Muutamia kotikissojakin on mennyt. Luultavasti myyrät ja maalinnut ovat tyytyväisiä. Laitoin pari viikkoa sitten palstalle kännykkäkameralla otetun kissan kuvankin.

  jees h-valta

  Kirkkonummella hirvi kertoikin sen olennaisen ihmiselle. Että se on vaarallinen eläin aivan kuin pedotkin. Kun on vasat perässä tulee vaikka pihapiirissä ihmisen päälle kuin häkä. Poliisikin oli vielä vaikeuksissa kun tuppasi jopa poliisiauton kimppuun. Tappaa ja vahingoittaa yhtä tehokkaasti niin pihassa, puutarhassa kuin maantielläkin.

  Perassic Park Perassic Park

  Tähän viestiketjuun voi siteerata Juice Leskistä: Ei elämästä selviä hengissä.

  Koko ihmiselämä on yhden tulkinnan mukaan kuolemaan johtava sairaus.

  -Jos kaikkea mahdollista ja mahdotonta alkaa pelkäämään, aiheita kyllä riittää.
  Tosin tuosta puutiaisaivokuumeesta ei saa edes kunnon pelonaihetta, jos ottaa itselleen rokotuksen.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Edellinen kommentoija on mitä todennäköisimmin sekä einsteinimainen pienpetojentappoprikaatilainen että holtiton sorkkaeläinlaiduntaja.

  Jostakin käsittämättömästä syystä puutiaisaivokuumetapaukset ovat lisääntyneet myyrätuhovastaava henttosen kuolemattomien ideoiden pohjalta toteutetun ja kiihdytetysti jatkuvan mielettömän myyränsyöjien tappokampanjan aikana 1340%, huolimatta massiivisesta rokotuskampanjasta. On siinä määrin vaikea tapaus, että rokote ei oikein siihen vaivaan tehoa.

  Tämä pienpetojen (myyriä pääravintonaan käyttävien) tappokampanjahan aloitettiin metsäkanalintukantojen elvyttämiseksi. Tuolla typeryydessään ylittämättömällä kampanjalla on kettukanta onnistuttu puolittamaan koko maan tasolla ja kanalintukanta alemmaksi kuin koskaan.

  jees h-valta

  Antonin tarina ainakin metsäkanalintujen suhteen totta. Metsästysrajoituksia alkaa paukkua mutta syystä ei sinällään paljon keskustella noin yleensäkkään julkisuudessa. On tulut jopa mieleen että onko tuon lajin metsästystä koskaankaan mitään mieltä sallia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)