Keskustelut Metsänomistus Hirvet kertovat:

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 22)
 • arto arto

  Meillä vapaa metsästys oman kylän mailla (ei siis seuraa) jokainen ampuu tarvittavan lihan oman tunnon mukaan lintuja silti niitä riittää jokaiselle ja siemen jää joka vuodelta kasvamaan. kettuja ei näy supia metsästetään ahkerasti, jotenkin yhtälöt ei täsmää. Onko lintujen hävikin syynä pirstoutuneet metsät koska meillä vanhoja metsiä vielä huojuu selkosilla.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Kyllä ne yhtälöt täsmäävät artonkin seuduilla, sillä siellä ovat kanalintukannat laskeneet, lähes romahtaneet kuten muuallakin. Kuten arto tuossa totesi: kettuja ei näy.

  Arton konnuilla on metsokanta pudonnut -55%,
  teerikanta -22%,
  pyykanta -84%
  ja riekkokanta -72%. Viiden viimeisen vuoden keskiarvosta. Pudotusta 1960-luvun tasosta luokkaa -95%. Myyränsyöjien tappaminen tuottaa erinomaisen tuloksen.

  Koko maan keskiarvot ovat seuraavat:
  metsolla pudotusta -25%
  teerellä pudotusta -45%
  pyyllä pudotusta -39%
  ja riekolla pudotusta -49%

  Arton metsästysalueella kanalintukannat ovat romahtaneet paljon pahemmin kuin maassa keskimäärin. Johtuu juuri kettujen puuttumisesta. Ja ankarasta supikoiravainosta (myyrät pääravintoa).

  Metlan hanke 3249, joka on valmistunut jo 2006, mutta jonka tuloksia ei haluta hyödyntää, kertoo, että
  ”Tekopesäkokeiden mukaan maassa pesivien lintujen pesiin kohdistuva predaatiopaine vaihtelee vuosittain. Vaihtoehtoissaalishypoteesin mukaan metsien yleispedot siirtyisivät hyödyntämään linnunpesiä myyräkantojen romahtaessa. Saamamme tulokset eivät kuitenkaan tue tätä olettamusta, pesätuhot ovat olleet suurimmillaan hyvinä myyrävuosina.”

  jees h-valta

  Olisko artonkin kulmilla syytä alkaa noudattaa rajoituksia jotka nyt voimassa?

  arto arto

  Kokemuksesta joskus metsoilla suolikaisia suolet täynnä. seuraavana vuonna kanta romahtaa. Jos ei metsä anna täytettä pakkasen silloin täyty mennä vesilintuun

  Gla Gla

  Tuskin montaakaan hirvieläintä tarvii ampua, niin on pakastin ääriään myöten täynnä. Eikä tarvi olla huolissaan kantojen koosta.

  jees h-valta

  Sehän tässä surullista onkin kun aina kun keskustelee hirvestäjien muun perheen kanssa on hirvenliha suorastaan tympeyslistan kärkipäässä. Silti täällä pitkälti juuri hirvenliha-ahneuden vuoksi pidetään ylisuurta hirvikantaa koko maassa. Koiratkaan ei noin paljoa lihaa tarvii joten eikö jo olisi aika alkaa lahdata niitä hirvikatraita vaikka suonsilmään upottamalla ruhot. Saataisiin tämä järjettömyys joskus tolkuilleen.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ei niitä ruhoja tarvi suonsilmään upottaa. Huutokaupoissa syksyisin menee liha kyllä ihan hyvin kaupan, kunhan sitä vain olisi.
  Hirvikannan pienennys ei välttämättä merkitsisi edes jahtiin tulevan lihan määrän supistumista. Nykyinen kanta on niin suuri että se vaikeuttaa jo hirvien lisääntymista. Nälkiintyneet eläimet eivät lisäänny tai tekevät heikkoja vasoja, jotka sitten kuolevat hangelle.

  Hirvitiheyden puolittaminen ei merkitsisi automaattisesti vuosittaisen lihamäärän puolittumista.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Viimeisimpien tutkimusten mukaan pehmeäkärkisillä luodeilla ammutusta hirvestä menee syömäkelvottomaksi jopa kymmenen kiloa lihaa / luoti.
  Kun hyvä laukaus osoitetaan lavoille. menee siinä pilalle lähes koko etupää.
  Jos joku hosuja ampuu persuksille, niin takapään paistit ovat terveydelle vaarallista kamaa lyijypitoisuutensa takia. Koirillekaan ei saisi syöttää.
  Hirvenmetsästys pitää muuttaa niin, että ampua saa vain haulikolla ja kuparisilla täyteisillä.

  jees h-valta

  Kyllä se haulikko tosiaan sopii hirven ampumiseen yhtäläillä kuten jätkä mainitsi. Yleistä jopa mennä vuosikymmeninä. Täyteisiä tekaistiin joka kyläpajalla ja itseladattuja tietysti.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ai haulikolla kauriita, ei kai hirviä kuitenkaan?

  Hesarissa oli äskettäin asiaa hirvikärpäsistä. Jutussa sanottiin että poro ei sovi sille ja että Ruotsissa sen elinalue liittyy metsäkauriisiin. Miksi ei hirveen, eikös niitä ole Ruotsissa enemmän kuin meillä?

  Jos poro ei sovellu hirvikärpäsille, sama toivottavasti pätee puutiaisiin, niin että ne eivät vakiinnu Lappiin. Sopiva suurikokoinen lisääntymisalusta puuttuu (ennen kuin ilmasto muuttuu hirville soveliaaksi, tarjolla ovat vain jänikset).

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 22)