Keskustelut Harrastukset Hirvet lihoiksi ja lihat pakastimeen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)
 • Hirvet lihoiksi ja lihat pakastimeen.

  Tulkoon nyt pilkkakirveille sanotuksi että olen hakenut lahtariporukan jäsenyyttä.

  Se keskustelu siitä väärennetystä vuokrasopimuksesta poiki suorastaan pyynnön liittyä jäseneksi. Ja ilman liittymismaksuja.

 • jees h-valta

  Eikös vanha sotaviisaus jo sano että jos huomaa ettei pärjää taistossa on parempi liittyä vastapuolen joukkoon. Kunniakkuudesta tuossa kohtaa voi olla montaa mieltä.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Nyt tipahti apietes mun ystäväpiiristä kun liittyi lahtarikaartiin. 😀

  abietis

  Ymmärtäkää toverit teen tämän metsien ja teidänkin metsienne vuoksi.

  Mielipiteeni harrastekarjan kasvatuksesta on sama kuin ennenkin.
  Kuten sanottu tässä on kyllä kyseessä sisältä vaikuttaminen.

  Saattaahan olla jos pakastimessa on lopulta lihaa ettei koirakaan jaksa kaikkea syödä mielipiteeni muuttuu.

  Gla Gla

  Jees: ” Kunniakkuudesta tuossa kohtaa voi olla montaa mieltä.”

  Totta. Minusta ratkaisu on varsin kunniallinen.

  Otsikostakin olen samaa mieltä. Esittihän metsästäjät joskus, että hirvikanta on tärkeä kriisiajan turva. Kotivaraa se ei kuitenkaan ole metsissä hölkötellessään ja ydinlaskeumaa odotellessaan, vaan vasta pakastimeen puhtaana säilöttynä.

  abietis

  Ymmärtäkää toverit teen tämän metsien ja teidänkin metsienne vuoksi.

  Mielipiteeni harrastekarjan kasvatuksesta on sama kuin ennenkin.
  Kuten sanottu tässä on kyllä kyseessä sisältä vaikuttaminen.

  Saattaahan olla jos pakastimessa on lopulta lihaa ettei koirakaan jaksa kaikkea syödä mielipiteeni muuttuu.

  mehänpoika

  Pakkohan tässä rakosessa on lahtariporukoita kannattaa.

  Siinä mielessä en kuitenkaan kannata, koska hyväksyvät ylhäältä ohjatut pyyntilupien esitykset lähes sellaisenaan ja vuodesta toiseen. Juuri se on aiheuttanut hirvivahingot ja hirvikärpäsriesat talouselämämme sekä muiden luonnonkäyttäjien rasitteeksi.

  Eivätkä rasitteet ole mitään turhia juttuja. Ne ovat juuri nyt kaatamassa koko Suomi-yhteiskunnan toimeentulon. Vuodesta toiseen satojen miljoonien eurojen menetykset on sulatettu kerrannaisvaikutuksineen! Pähkähullua touhua!

  Millähän maksetaan tulevaisuudessa nykyisten työikäisten eläkkeitä? Tällä menolla ei millään!

  Metsuri motokuski

  Tervetuloa joukkoon. Tulet kohtaamaan monta mielenkiintoista persoona syksyn aikana. Nuotiohetket ovat niitä parhaita, jossa taatusti työasiat unohtuu. Samalla näkee paljon eri tavalla hoidettuja metsiä ja voi samalla pohtia mitä itse niille tekisi. Pitkästyttäviä ovat parin tunnin passit, jossa ei ole edes marjoja syödä muuta kuin vain odotaa. Mutta sitten kun alkaa tapahtua aika menee siivillä. Tulet varmaan huomaamaan että aika työlästä on se pakastimen täyttäminen ja yllättävän paljon sille lihakilolle tulee hintaa kulujen jälkeen. Tästä varmaan keskustelemme syksyn aikana. Onhan täälläkin foorumilla niitä kateellisia aika runsaasti, jotka itse eivät jahteihin osallistu mutta tietävät asiat parhaiten.

  mehänpoika

  Kyllä varmaan hirvenlihakilolle tulee paljon hintaa. RKTL:n laskelmilla hirvenlihan laskennallisesta arvosta voisi ihan hyvin pyyhkiä p….ttä. Samanlaista liioittelua ovat samaisen laitoksen päätelmät hirvestyksen virkistysarvosta, jossa muun kansan kärsimä epävirkistyksellisyys on kylmästi unohdettu. Liian kalliiksi koituva harrastus on vienyt jo pitkään kilpailukykyä ja työpaikkoja.

  Tuskin kateellisia muualta löytyy, kuin oman jahtiporukan jäsenistä passipaikkojen arvonnassa ja lihakönttejä jaettaessa. Seurueiden välillä kateellisuus metsästyksen jälkeen jääneistä hirvistä on ollut sekoittamassa hirvilaskentoja. Laskennan tuloksilla pyritään varmistamaan omalle porukalle mahdollisimman paljon pyyntilupia. Muiden kyllä pitäisi säästää lisääntyviä hirviä seuraaville vuosille.

  Metsuri motokuski

  Mehänpoika on just niitä viisaita joita kirjoitukseni lopussa mainitsin. Todelista tietoa näyttää muka olevan.

  suorittava porras suorittava porras

  Tervetuloa hirviä jahtaamaan minunkin puolestani . ”Abietis” on tehnyt oikean ratkaisun astumalla joukkoon mukaan . Jos ei välttämättä vielä ensialkuun saalista saamaan – hyvällä tuurilla jopa sitäkin – mutta ainakin havaintoja tekemään ja kokemuksia hankkimaan. Saman voisivat varsin hyvin tehdä muutkin , joita hirvien määrä kauhistuttaa.

  Kynnys päästä hirviseurueeseen ei tänä päivänä ole korkea , maanomistajia jopa pyydetään mukaan . Edellyttäen tietysti , että omaa kohtuullisen terveet elämäntavat ja on yhteistyökykyinen .

  Metsästysseuraan liittyminen on tapahduttava sääntöjen edellyttämällä tavalla . Liittymishakemus kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen vuosikokousta (vuoden alkupäivinä) . Monessa seurassa on käytössä eripituisia koeaikoja (1-3 vuotta) , jonka aikana tulokkaan sopivuus punnitaan . Tuttujen kesken voi selvitä jopa ilman koeaikaa.

  Metsästykseen tarvitaan myös aseita , joiden hankkiminen on käynyt varsin mutkikkaaksi muutaman viime vuoden aikana. Luvanhakuprosessi voi kestää pahimmillaan jopa kuukausia ,
  mikä on syytä ottaa huomioon esim. tulevan syksyn metsästystä ajatellen . Metsästystutkintokin on oltava suoritettuna .

  Jos nämä edellä mainitut asiat ovat kunnossa , voi vain toivotella ”abietis:lle” antoisia jahtipäiviä !

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)