Keskustelut Harrastukset Hirvet lihoiksi ja lihat pakastimeen.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)
 • Hirvet lihoiksi ja lihat pakastimeen.

  Tulkoon nyt pilkkakirveille sanotuksi että olen hakenut lahtariporukan jäsenyyttä.

  Se keskustelu siitä väärennetystä vuokrasopimuksesta poiki suorastaan pyynnön liittyä jäseneksi. Ja ilman liittymismaksuja.

 • 6 m3 6 m3

  Tervemenoa hirviporukkaan. 🙂 Hyva etta huomataan etta asioihin voi vaikuttaa sisaltapain. Tervetuloa eramiesten piiriin. Oma prosessini uuteen metsastysseuraan oli kivuton, maat vuokralle ja johtokunta paatti jasenyyden. Hirviporukkaan kysyttiin mutten viela joutanut, senkin aika viela tulee joskus. Maksoin mukisematta sen lahtivaja osuudenkin vaikken viela hirvitulilla istukkaan.

  jees h-valta

  Heh! Vai vielä terveet elämäntavatkin. Mihin niitä siinä auton vieressä nuokkuessa tarvitaan?
  Kyllä ulkopäivystys aina tuppaa unettamaan joten tuskin siihen treeniä tarvii. Ja tietysti on hyvä jos maksa vielä joten kuten toimii että jahtiryypyt maittaa. Promilleita niissä harvoin mittaillaan. Sen verran paikallispoliisin edustusta yleensä porukasta löytyy ettei semmotta kuntoisuusluokittelua harrasteta. Eikä kotteroitten kuntoakaan liiemmin.

  6 m3 6 m3

  Rakkina menee koiran ika. 🙁

  abietis

  Noniin, nyt on ensimmäiset raapaisut metsästys / metsänhoitoasioista tehty.

  Ensiksi on todettava että metsästäjät pelkäävät metsänomistajia.

  Toiseksi he haluavat pysya kaukana metsänomistajista ettei metsänhoidon näkökannat pääse vaikuttamaan metsästysideologiaan ja saastuttamaan jalon harrastajajoukon mieltä.

  Ainoa kerta kun metsästysseura lahestyy metsänomistajaa on se vuokrasopimus. Ja jos kaato on maanomistajan alueella saatetaan luovuttaa lihaköntti ”palkaksi” riistakarjan kasvattamisesta.

  Vuokrasopimuksessa yritetään katalasti estää maanomistajan oma metsästys.

  Keskustelua metsänomistajalle aiheutuneista kustannuksista vältetään viimeiseen saakka, vaihdetaan välittömasti puheenaihetta.

  Edellisestä seuraa se johtopäätös että (hirven)metsästäjät ovat tasan tarkkaan tietoisia asioiden laidasta.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Minulla on hirvenmetsästyksestä 54 vuoden kokemus. Tuo kertomus pitää täysin paikkansa.

  Metsuri motokuski

  No mitä ihmettä niitä metsänomistajien puheilla alvariinsa juoksee ? Jokainenhan sen tietää että heidän metsien hyvinvointia hirviporukat edesauttaa. Hirviä ammutaan sieltä missä niitä on eikä sieltä missä niitä ei ole. Vieläkö enemmän metsänomistajia pitäisi nuolla. Eikös se riitä että saavat lihakönttin (jos hirvi kaatuu maapalalle) ja peijaiskutsun ilmaisin viinoin kerran syksyssä hirviporukan piikkiin ? Metsänomistajille kustannuksia ei meillä ainaakaan hirvijahdista tule. Jahtimajalle menevän yksityistien olemme kunnostaneet ilmaiseksi maanomistajille eikä niiden toimesta ole kukaan kysynyt että mitä ollaan velkaa. En ole oikein ymmärrä abetistin vuodatusta. Ilmeisesti herraa olisi vielä pitänyt kyyditä passipaikoile autonkuljettajan kanssa.

  Ei muutakuin vuokrasopimukseen nimi niin hirviporukka hoitaa loput velvoitteet jahdin suhteen lain mukaisesti.

  Aukusti

  Eipä ole täällä hirviporukan miehet käyneet kyselemässä voisivatko hekin osallistua tieni kunnostukseen. Viimeinen kustannus tien korjauksesta maksoi tuhansia euroja. Olisihan se tuntunut kivalta, jos olisivat alvariinsa tietä ajelevat tavatessamme kyselleet mitä maksaa heidän osuutensa kustannuksista. Puomin laittoon kyllä osallistuivat ja saivat avaimet lukkoon. Poromiehet eivät enää ajele kun heille en avaimia antanut. Eivät kyllä ole kyselleetkään.

  n-merkki n-merkki

  Ensimmäistä kertaa olin minäkin mukana hirviporukassa. Pari kaatoakin.
  Tosi mukavaa porukkaa ovat paikkakunnan hirvimiehet, ja kyllä metsänomistajien asiota otetaan huomioon kun vaikka saalista haetaan metsästä, ei siinä vahinkoa tehdä. Ja lihaköntin maanomistaja saa maallensa kaadetusta hirvestä.
  Seuran vuokramaista noin puolet kuuluu hirviporukan ulkopuolisille mutta en kyllä ole kuullut heidän ilmoittelevan toiveista kohdistaa metsästystä hirvituhopaikoille.
  Tässä meidän porukassa ne vanhemmat ja hitaammat keskittyvät enempi siihen riistapelto – ja tornien rakenteluun ja saaliin käsittelyyn ja parempi kuntoset enempi siellä mettällä.
  Semmosta jees miehen irvailua ei oiken esiinny.

  MJO

  n-merkki: Semmosta jees miehen irvailua ei oiken esiinny.

  Kyllä tämän palstan nerot (jees, mehänpoeka & co) tietävät paljon paremmin teidän tekemiset ja tekemättä jättämiset, kuin te itse.

  jees h-valta

  Niin,onkohan se ulkoapäin helpompi nähdä?
  Ei ole sitä ”sisäsiittoisuutta” mielipiteiden muodostuksessa.
  Sitä paitsi se näkyy välillä tosi silmäänpistävästi. Ja sitä arkitodellisuuttahan kuulee aivan muulla asialla taloissa liikkuessaan. Varsinkin talon emännysväeltä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)