Keskustelut Harrastukset Hirvi paluuliikenteen seassa hirviaitojen sisäpuolella

 • This topic has 5 vastausta, 4 kirjoittajaa, and was last updated juuri nyt by AvatarTimppa.
Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Hirvi paluuliikenteen seassa hirviaitojen sisäpuolella

  Lauantaina etelän talvilomalaisten paluuliikenteen seassa poukkoili iso hirvi päivän ja vielä illankin hirviaitojen välissä ohituskaistaosuudella 4-tiellä. Asiasta oli soitettu hätänumeroon varmasti lukuisia kertoja, koska tuttavammekin olivat tehneet niin jo päivällä. Hirvi oli ollut edelleen tiellä pimeässä iltauutisten aikaan. Onko niin, ettei tämmöinen asia kuulu nykyisin kenellekään? Vasta sitten, kun hirvikolari on jo tapahtunut, se muuttuu kiinnostavaksi.

 • Metsuri motokuski

  Yleensä valtateiden varret kuuluu paikallisen metsästys seurueen toimialueeseen. Meillä kuuluu pätkä 4- tietä ja olemme tehneet poliisin kanssa sopimuksen kolarihirvistä. Aidatun alueen sisäpuolella olevat hirvet ovat yleensä poliisin lopetuksia jonka jälkeen metsästysseura hoitaa ruumiin poiskuljetuksen. Vaikea se on sanoa mikä tätä viivyttää. Kun vain ihmiset muistaisivat sulkea aina portit etteivät hirvet pääse alueelle. Aidat kyllä hirvet yleensä pitää loitolla kunhan portit on kiinni.

  Visakallo Visakallo

  Kuulimme, ettei poliisi enää hoida tämänkaltaisia hirvien lopetuksia. Onko nyt niin, ettei tilannetta voi hoitaa kukaan? Tässä tapaukseesa hirvi oli kulkenut alueelle hirviaidan päästä.

  Metsuri motokuski

  Näköjään tuolla mennään noilla. Meillä lopetuksen hoitaa poliisi tai on ainakin paikalla liikenteenohjauksessa. Voi olla että tuolle alueelle ei ole mitään sopimusta tehty. Kyllä se poliisille pitäisi kuulua. Eihän kukaan ulkopuolinen voi lähteä tiealueella ammuskelemaan. Muulla tavoin sitä hirveä ei sieltä pois saa.

  suorittava porras suorittava porras

  Poliisi  voi delegoida homman SRVA:lle. Miksiköhän näin ei ole tapahtunut? ….tai olisiko ko porukka tilapäisesti esteellinen hommaa hoitamaan….näin viikonloppuna.

  Timppa

  Velipojan hirviporukalla Jyväskylän eteläpuolella hirvi eksyi 9-tien aitojen väliin koiran haukussa.   Ampuivat hirven poliisin määräyksestä ja pitivät ruhon.  Ei olisi kannattanut.  Hirvi oli niin stressaantunut, että oli ”tervalihaa”.  Siis maitohapon lähes syömäkelvottomaksi pilaamaa.

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)