Keskustelut Metsänomistus Hirvihöpötys

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 68)
 • Hirvihöpötys

  Eikö jo ole höpötelty ja taputeltu hirvieläinten laiduntamiset ja metsästämättömyydet loppuun?
  Tuntuu ihan siltä, että kaikki on jankutettu jo ainakin tuhanteen kertaan, eikä minkään näköistä tulosta ole näkynyt.
  Voisi sanoa, että pelkkää paskanjauhantaa.

 • jees h-valta

  Jos häirii voi katsella vaikka Putousta eikä täällä roikkua itkemässä metsäelämän ongelmien setvimisestä. Kun on varmasti siinä kohtaa ymmärrys aiheesta rajoittunut.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ongelma, eli liian suuri hirvikanta on edelleen olemassa!
  Kun tämä ei ole mikään luonnonongelma vaan ihan ihmisten aiheuttava vitsaus, niin siihen voi saada jopa puhumalla jotain tolkkuakin.

  Jollet ymmärrä mistä on kysymys, niin ajatteleppa jos sinun olohuoneessasi joku tulisi kasvattamaan vaikka keittiöyrttejä. Kastelisi niitä sinun vesijohdostasi ja pitäisi päivänvalolamppua viljelmän päällä sinun sähkölläsi. Emännän kukat saisivat väistyä hyötykasvien tieltä, yrtithään olisi kätevää istuttaa niihin ruukkuihin.
  Sitten hän määrävälein tulisi korjaamaan sadon, saapastellen sisään kuin omistaja ikään. Sitten hän antaisi sinulle joka kerta pikkuriikkisen makupalan yrteistä ja tietysti myisi hyvään hintaan oman ylijäämänsä.

  Tälläistä on hirven kasvatus toisten mailla.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  hikoileva torso

  Eipä olla hirvistä näköjään jaksettu kirjoittaa vielä tarpeeksi, kun piti jätkä pätkänkin avata taas uusi ketju. Yrittäkäämme uutterammin!

  ostaamyy

  Itsellä erittäin hyvin onnistunut ja tosi hyvin alkuun lähtenyt männyn istutus 12 ha alueelle, jonka sitten hirvet kävi ruokailemassa.
  Nyt yli 3 metristä, monihaaralatvaisia ja väärärunkoisia. 10 prosentista voi tulla tukkia.

  Mikähän mahtaisi olla sopiva korvausmäärä ???

  Metsuri motokuski

  Aloittajalla asiaa…..

  Jätkä pätkät

  Koetteko saavanne jonkin orgasmia vastaavan tyydytyksen jauhaessanne vuosikausia samaa jorgania?
  Kuinka monen kohdalla on auttanut tuo paskanjauhaminen?
  Tunnen erään metsätilallisen, joka AINA ottaa puheeksi sen, kuinka hirvet polkevat metsäojat tukkoon. Toki se on harmittavaa, mutta sekin aika kun hän jauhaa siitä, kuluisi tehokkaammin, jos hän vaikka istuis metsäojillansa vartioimassa, eikä vain lässyttäisi asiasta.

  ostaamyy

  Laitetaan metsästysseurat maksamaan harrastuksen aiheuttamat välilliset vahingot täysimääräisenä.

  Kyllä sieltä löytyy tasapaino hirvikannan ja aiheutettujen vahinkojen väliltä. Metsästäjiä tarvitaan pitämään hirvikanta riittävän pienenä.

  Metsuri motokuski

  Eli laaditaan ehdoton vaatimus ja palkitaan vaatimus vielä korvausvelvollisuudella. Voisin kysyä ottaisitko itse kyseisen tehtävän vastaan ?

  Joskus tuntuu nuo metsänomistajien vaatimukset ihan kohtuuttomilta. Nytkin heille maksetaan jo maan vuokramaksut, annetaan kaatuneesta elukasta lihakorvaus ja järjestetään vuosittaiset juhlat metsästäjien varoin. Nyt sitten vielä korvausvelvollisuus kun metsästys on niin hauskaa.

  Visakallo Visakallo

  ”Nytkin heille maksetaan jo maan vuokramaksut”
  – Tuo kuulostaa kyllä aika vieraalta.
  Tapahtuuko jossain päin näin todella?

  jees h-valta

  Asioiden täällä keskustelu ei ole turhaa ”länkyttämistä” kuten eräät väittävät. On hyvä esimerkki esim. mhy-maksun poistuminen pakollisena verona. Aika kuumaa oli senkin kanssa täällä ja kas kummaa, jostain se vain alkoi päättäjiäkin ahistaa ja homma alkoi toimia kuten kuuluukin, vapaaehtoisuuden pohjalta. Samoin hirvikeskustelu on jo täältä avannut esim. MTK.n tuppisuita edes muka olemaan jo samaa mieltä että hirviä on liikaa vaikka ratkaisua yritetään vielä venkoilla oikein urakalla. Kun saamme vielä tulevien takuutaimikoiden perustajia samalle paineistajien tueksi olen varma että ongelmaa on myös lähdettävä poliittisesti avaamaan. Metsäyhtiöt kauppaavat näitä takuuturvattuja paketteja senverran reippaasti että sieltä tulee lisääntyvissä määrin vastaan asiakkaita jotka haluavat jotain muuta kuin kuusta kasvuun. Mäntyä ja lehtipuuta. Ja asiakkaan toive on heille aivan selkeästi laki siinä kohtaa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 68)