Keskustelut Metsänomistus Hirvikärpäsiä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)
 • Hirvikärpäsiä

  kylläpäs oli tänään melkoinen pommitus metsässä,takin verkkovuoren sisässä varmaan kilon verran kavereita.
  No toisaalta eipä nuo meittiä paljon haittaa.

 • Iron Man

  Ylös kui olis jo.

  Kuitupuunkasvattaja

  Teinpähän testin, kun on niin lämpimät kelit. Kävelin yhdellä palstalla suunnittelukierroksen, kymmenkunta kuviota.

  Päällä yläosassa vain flanelipaita. Kun napit olivat kiinni, hirvikärpäsiä menee paidan sisään ja kohta kutittaa. Avasin napit auki ja annoin tuuletuksen käydä. Nyt kärpästen poiminta oli helppoa, koska tuntui että ne änkesivät koko ajan samasta kohti sisään.

  Muutaman sadan metrin jälkeen tuntui jo, että kärpästen määrä vähenee. Reissun jälkeen niitä tietenkin oli vielä iholla ja vaatteissa, mutta jotenkin tuntui, että paljas iho paidan etumuksessa oli parempi kuin paita kiinni.

  Itäsuomen Antti

  Sama täällä ja kun ovat vielä niin sitkeitä pirulaisia. Ei niitä tapa ku pakkanen.

  jees h-valta

  Kyllä se nyt jokailtainen riesa jo on kun metsästä kotiutuu.
  Vaikka hiukan kevyempi määrä kuin viimesyksynä niin liikaa mutta totuteltavahan sitä sitten vain on.
  Tuo vaatetuksen suojaavuus ei kyllä tosiaan auta mitään.
  Sitten kun seuraavana iltana laitat samat ”mettärytkyt päälle niin niissä vaatteissa piilotelleet alkavat taas kulkea iholla.

  Savolainen Metsämies

  Ilmeisesti meidän seudulla oli harvinaisen pieni hirvikanta viime talvena, koska hirvikärpäsiä on tänä syksynä poikkeuksellisen vähän. Jos päivän kuljkee metsässä, niin saalis on vaihtelee parista muutamaan kymmeneen hirvikärpäseen.
  Samoin hirviä ja niiden jälkiä ei ole tänä vuonna näkynyt juuri ollenkaan. Jos tämä taso olisikin pysyvä, niin tässähän voisi harkita taas männyn ja koivunkin viljelyä niille sopivilla paikoilla.

  Korpituvan Taneli

  Johan ne ensimmäiset puolitoista viikkoa sitten olivat niskassa. Vähänlaisen on näkynyt.
  Kun joku sanoo ettei auta kuin pakkaset, niin pitää tarkentaa että sää yleensä. Viime vuonnahan sää oli kuoriutumiselle niin edullinen, että kaikki kuoriutuivat yhtä aikaa, silloin niitä oli todella paljon. Mutta sitten jo paljon ennen kunnon yöpakkasia ne loppuivat kokonaan.
  Hiukan pienentynyt talvikanta lienee syytnä nyt pienempään määrään. Tosin tuo viime vuoden lyhyt esiintymäkausikin on saattanut säästää osan hirvistä tartunnalta, tai elukkojen määrä on ollut niissä tavallista pienempi.

  Olen edelleen sitä mieltä että, hirvikannan reilu supistaminen, vapauttaisi melkein kokonaan meidät tuosta riesasta. Niin paljon talvikannan vaihtelu tuntuu vaikuttavan.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Joo, Tanelin kaas samaa mieltä. Kuten liikealalla sanotaan niin puolet pois ja kaksi vielä kassaan.

  hemputtaja

  Väittävät (en tiedä onko perää), että venäläisiä ja ruotsalaisia eivät häiritse.

  Saatan muistaa pahasti väärin kun jostain utuisesta aivosopukasta väitetään, että Ruotsissa olisi suurempi hirvikanta kuin meillä.

  Voimme tästä päätellä, että me suomalaiset olemme maukkaampia ja paremman hajuisia kuin nuo mainitut kansat.

  Itse olen ilmeisesti erityisen herkullinen. Ekan ”tuttavan” löysin nupistani jo heinäkuun alkupäivinä ja Pudasjärvellä.

  Pinsiön vaari

  Tänä vuonna ja täällä Tampereen länsipuolella hirvikärpäset ilmestyi aivan massana parissa päivässä. Maanantaina 13 päivä kun oli Iltarastit ei itseen tullut eikä kukaan muukaan vielä saanut havaintoa hirvikärpäsistä. Mutta jo keskiviikkona 15 päivä Nokirasteilla samoissa maastoissa ei ollut ketään jolla ei olisi ollut hirvikärpäsiä! Ja niitä oli paljon. Jonain vuonna kanta kasvaa jopa pari viikkoa, mutta nyt massaa oli heti alusta alkaen. Mistä sitten johtuikaan.

  Timppa

  Tuntuu, että meillä päin Keski-Suomessa hirvikärpäsiä on tavallista vähemmän. Eräs selitys saattaa olla, että jostain syystä talvehtivat hirvet olivat pääosin naapuriporukan mailla. (siis meillä hyvin peratut taimikot) Toinen selitys saattaa tietysti olla, että kuluva kesä on ollut epäedullinen kärpästen kuoriintumiselle.

  Kun aamupäivän perkaa, niin ehkä yksi kärpänen saattaa niskasta löytyä. Tosin autoon oli kerran päätynyt parikymmentä kärpästä, jotka kaiketi halusivat matkailla. Vaimo ne sitten listi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)