Keskustelut Metsänomistus Hirvikärpäsiä

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Hirvikärpäsiä

  kylläpäs oli tänään melkoinen pommitus metsässä,takin verkkovuoren sisässä varmaan kilon verran kavereita.
  No toisaalta eipä nuo meittiä paljon haittaa.

 • jees h-valta

  Kyllähän niitä vähemmän on täällä Lounais-Suomessakin mutta kyllä joka ilta aina muutaman pöräyksen noteeraa kun olen haavikkoa kuivista oksista iltalenkin voimisteluosuudeksi karsinut.
  Mutta onhan niiden kanssa jo tämän määrän kera oppinut elämään.
  Hyttysetkin vielä sateen alla käy aika kiukkuisesti kiinni.

  vänkäri

  Valitettavasti noita tänä syksynä(kin) tuntuu piisaavan Itä-hämeen/Etelä-savon alueella ihan yli oman tarpeen. Suunnilleen se h-vallan muutama pöräys mutta tosin minuutin aikana. Sehän näissä tympiikin kun olisi loppukesästä vapaitten puolesta aikaa raivailla ja harvennella, mutta kun alkaa olla jo suunnittelureissun jäljiltä paukamilla. Ja hirvikärpäsen purema kun tuntuu pysyvän ainakin itselläni viikkokausia.

  6tukki

  Kummasti näyttää hirvikärpästen esiintyminen olevan epätasaista. Hemputtaja kertoi kohdanneensa kesän ensimmisen hirvikärpäsen jo heinäkuussa Pudasjärvellä. Itse olen tehnyt metsätöitä kuluvan vuoden elo- ja syyskuussa kahdeksan päivää n. 50 km päässä Pudasjärveltä enkä ole nähnyt yhtäkään. Sama juttu viime kesänä. Olen myös tehnyt muutaman päivän metsätöitä vähän Oulun pohjoispuolella enkä sielläkään ole törmännyt hirvikärpäsiin. Vaikuttaakohan meren läheisyys hirvikärpästen esiintymiseen?

  Iron Man

  Eipähän tarvitse täälläpäin yksinään metsässä sohlata,kun on kavereita.

  Korpituvan Taneli

  Luulen kyllä ettei meren läheisyys juurikaan vaikuta, tuulisuus kyllä, on huono lentäjä.
  Sääolot merkitsevät myös jotain. Kovana kuivana pakkastalvena kotilot säilyvät paremmin. Leutona ja kosteana talvena talvi verottaa kotiloita.
  Viime kesänä oli niin poikkeuksellisen hyvät kuoriutumisolosuhteet, ainakin täälläpäin, että hirvikärpäskaudesta tuli aikainen ja runsas, mutta sitten se loppui äkisti paljon ennen kunnon yöpakkasia.

  Kaikkein tärkein selittävä tekijä lienee kuitenkin hirvien talvikannan suuruus.

  Ihan kunnollinen hirvikärpästakki huppuineen paras ratkaisu.
  Takki sitten kotona jätesäkkiin ja raidia perään, etteivät ainakaan samat huomenissa kiusaa. Samaan säkkiin mahdollisesti verkkotakin päällä ollut pusero ja päällyshousut. Vaatteet voi muutaman tunnin jälkeen ottaa kuivamaan. Hyvä tietysti jos on joku pannuhuone tms paikka kuivattamiseen, etteivät mahdolliset eloonjääneet pääse asuinhuoneisiin.

  Kyllä oli täälläkin lisääntyneet viime näkemältä. keskiviikkona toistakymmentä sai niskasta perata kun vain käväisi metsässä ilman huppua. ei ollut kuin parisataa metriä peltojen reunasta. Pitää hirvimiehille sanoa että vähentävät karjaansa enempi ensi talveksi.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)