Keskustelut Metsänomistus Hirvilaskenta

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Hirvilaskenta

  Hirvi ketjuja kuusi
  Susi + hirvi yksi
  Susi yksi
  Karhu yksi

  Pikainen otanta puhuttavista puheenaiheista.

 • 6 m3 6 m3

  Mehänpoeka&Söppis=Anttoon juurivesoja?

  Tekstien sisältö yhtä monipuolista ja asiantuntevaa.

  6 m3 6 m3

  Juu, aattelin vaan. dokumentoitu on muttei enää kertojaa joka tietäis. Asia jäi kiinnostamaan muuten vaan. Isäukko vainaa kun aloitteli konehommat tuolla ajan jaksolla, eikä tiennyt asiasta mitään. Oli puskenut erilaisella kalustolla tienpohjia savotoille noilla maisemilla.
  Samperin savotta on tuttu kirjallisuudesta, männä talvena ajelin muistomerkin ohikin työmatkalla, muttei ollut aikaa käydä tutustumassa vetokoneeseen.

  Aamunvirkku nykyään, kohta vois mennä talviunille, lumentulo vaan oottaa itseään, ettei saa pesää aikaseen. Vähän väliä joutuu hakemaan korjuu pesää kun satelee vettä.

  mehänpoika

  6 m3:n tekemän otannan mukaan pahin ongelma puuntuotannolle olisi hirvestä, 6,5/9. Suden osuus 1,5:9 ja karhun osuus 1/9. Prosentteina pyöreästi 70, 20 ja 10%. Se vastaa hyvin tilannetta Suomen metsissä.

  Näillä ongelmilla MMM:n kala- ja riistaosasto on saanut paisutettua henkilöstönsä ilmeisesti paljon suuremmaksi kuin metsäosastossa. Tehtävät ovat kuitenkin enemmän toissijaisia yhteiskunnan kannalta katsottuna.

  Samalla vaikutusvalta ministeriössä on luisunut kokonaan kala- ja riistaosastolle. Ainakin, kun ylijohtajaksi valittavalta vaaditaan aina ”henkilökemian” toimivuutta vahvimman osaston ylijohtajan kanssa.

  Metla ehkä ja RKTL ainakin työllistävät henkilöstöään pitkälti ministeriön kala- ja riistaosaston rahoittamilla tehtävillä. VMI ja vastaavat kuuluvat ehkä metsäosastolle. Kuitenkin tutkimusten puolueettomuus on nykyisellä organisaatiolla hyvin kyseenalaista.

  Mielestäni esim. metlan tai RKTL:n tutkimukset ovat epärehellisiä, jos tutkimuksissa keskitytään enemmän hirvien hyötyjen keksimiseen ja tutkimiseen ja samalla hirvieläinten aiheuttamien vahinkojen tutkiminen jätetään hyvin vähälle. Valtiovarainministeriö olisikin kyseisille tutkimuslaitoksille puolueettomampi työllistäjä.

  6 m3 6 m3

  Hänhän on suorastaan yhtä lyhyt sanainen kuin minä.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)