E Keskustelut Harrastukset Hirvivahingot 0,06% metsän tuotosta?

Tämä aihe sisältää 334 vastausta, 30 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi suorittava porras 2 tuntia, 36 minuuttia sitten.

Esillä 4 vastausta, 331 - 334 (kaikkiaan 334)
 • Hirvivahingot 0,06% metsän tuotosta?

  Merkitty: 

  Onko se vähän vai paljon, näin oli metsälehden lukija kirjoittanut Metsälehdessä 14.2.

   

   

 • jees h-valta

  Paljon enemmän ainakin minä olen kuullut kestohuomaamattajättäjistä jotka eivät näe hirveä koskaan eikä missään jahdissa. Vaikka vierestä menisi. On kumma että silti mennään porukkaan(ehkä sen vähäisenkin seurustelumahdollisuuden vuoksi) vuodesta toiseen. Kyllä ne muutamat yleensä ovat ne jotka ne hirvet ampuvat vuodesta toiseen. Yleensähän kuulema näille kestolaistajille yritetäänkin laittaa sellainen passi jossa ei ainakaan kovin helposti hirvi häirii.

  suorittava porras suorittava porras

  …muuten …tieto viime vuoden hirvivahingoista paikkakunnallamme kertoo ,että niitä oli lähes olematon määrä. Korvaussumma tonnin pinnassa ja hehtaaria kohti laskettuna 0,025€/hehtaari. Tämä arvioidun hirvitiheyden lukemilla 3,2/1000ha.

  Planter Planter

  Paikkakunnallanne ollaan ihan valtakunnallisessa keskiarvossa  hirvi”vahingoissa”, eli keskusteluketjun otsikon 0,06%:ssa.

  Muokkaus+taimi+istustus kustannus on luokkaa 0,5…0,8 € / taimi.  Hehtaarilla on siis keskimäärin vioitettu yhdestä istutustaimesta hieman yhtä oksaa.

  suorittava porras suorittava porras

  ”riistahavainnot.fi/sorkkaeläimet/ajankohtaista”

  Tuolta löytyy tuoreimmat hirvikannan verotussuositukset hirvitalousalueittain…kuudella alueella/59 on päädytty hirvikannan tavoitetiheydessä yli 4yksilöä/1000ha tasoon. Yleisin suositus on 2,5-3/yksilöä1000ha metsästyksen jälkeen.

Esillä 4 vastausta, 331 - 334 (kaikkiaan 334)