Keskustelut Luonto Hiukkas päästöt

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Hiukkas päästöt

  Kun minä poltan saunan uunissa kuivia koivuhalkoja, niin minä olen ympäristö rikollinen. Kun minä kulotan metsää, niin maailma pelastuu. Kuinka paljon minun pitää kulottaa päästäkseni tasapainoon, kun minä lämmitän haloilla saunan 2 – 3 kertaa viikossa. (En edes uskalla tunnustaa, että minulla on myös puuhella ja pari pönttöuunia).

  Puiden poltto aiheuttaa 200 kuolemaa vuosittain (MTV).

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Missä päin Suomea merpe polttelet? Jos taajamassa, niin asia huonompi, mutta jos haja-asutusalueella, asia ok. Lehdessä oli juttua jostain omakotiasujasta, joka polttelee roskia niin että savu kulkeutuu läheisen päiväkodin tiloihin sisälle.

  Gla Gla

  Kiinnostavaa, että mtv sai tulokseksi 200 ruumista. Pahimmillaan niitä on ollut 1800. Mutta edelleenkään ei ole kiinnostavaa se, montako kuolee. Kiinnostavaa on se, paljonko elinikä lyhenee. Jostain syystä pienhiukkashysteerikot ei siitä halua puhua. Eivät myöskään siitä, mikä osa pienhiukkasista on peräisin kaukokulkeutumasta.

  Tolopainen

  Onhan se tuo ulkoilma kaupungisssa järkyttävn likaista. Sen huomaa kun vaihtaa ilmanvaihtokoneen suodattimet.

  MIISU4F MIISU4F

  Ystäväni polttaa lähestulkoon vain haapaa. Ei juuri savu haise eikä näy. Nuohoojalle ei jää paljoa tekemistä, sen verran kuumana ja puhtaana palo käy.

  Wannabee -omakotiasukkaista naapureista osa sitten polttaa ilmeiseti kaiken, koska käry käy milloin mistäkin suunnasta. Ihmetellään aina sitä, koska alueella asustaa paljon pikkulapsiperheitä, miksi altistavat tenavat sille.  Jätemaksut vissiin suuret tai eivät jaksa/osaa/halua kierrättää. (kunnassamme on ekopisteitä monta ja kaikki suunnilleen voidaan kierrättää, mitä kotiinpäin kaupasta kantaa)

  Kun on kalastuksen vahteja, voisi olla savuvahteja–missä kärytetään, takan- ja tuhkaintarkastaja voisi puuttua peliin. . En ole kotipolttoa vastaan mutta jokainen asukas vaikuttaa itse siihen mitä polttaa. Ei siitä oikein uskalla sanoakaan kenellekään naapurisovun takia. Kuntien pitäisi ohjeistaa omakotiasukkaita tehokkaasti. Tämä maailma on vaan sellainen, että **ei tämä ja tuo asia minua koske**–tehkööt muut ekotekonsa.

  Gla Gla

  Kyllä se puhdas haapakin osaa savuttaa, kun sille päälle sattuu. Vaikka sytyttäisi keskeltäkin. Tiedä sitten, miksi joskus tupruttaa harmaata savua ja joskus ei juuri mitään. Lieneekö ilmanpaineellakin merkitystä, kun savut painuu heti piipun jälkeen alas. Mutta eipä se haittaa, kun ei niitä omia savuja sytyttäessä näe.

   

  Kuitupuunkasvattaja

  Polttajissa on valitettavan paljon niitä, jotka eivät ymmärrä palamisen reaktiota. Jopa niillekin käy virheitä, jotka sytyttävät pesänsä maitopurkeilla yms ja änkeävät pesän kerralla niitä täyteen. Jos savussa on väriä, on palamisessa jotain pielessä Vesihöyry on eri asia.

  Kaupunki-ilman toinen paha peikko on katupöly. Onnetonta niitä kaupunkeja, jotka vain harjaavat hiekan pois. Pelkkä hiekanpoisto on erittäin pieni osa katupölyntorjuntaa. Pöly jää jäljelle ja nousee aina uudelleen ilmaan liikenteen ja tuulen yhteisvaikutuksesta. Katupölyssä on mukana paljon muutakin kuin kiinteistöjen lämmityksen hiukkaspäästöt.

  merpe

  Minä kyllä poltan myös palavat roskat, toki laitan vasta hiillokselle. Sanoma lehdet käärin tollerolle ja solmuun ja sitten palamaan. Ei ole naapuri valittanut, vaikka ei sinne ole kuin vajaa kilometri matkaa. Kukaan ei ole ottanut kantaa, paljonko pitää kulottaa, että saadaan se hiilitasapaino kuntoon. Nehän varmaankin on ihan erinlaista hiilidioksiidia,jotka syntyy kulotuksesta (semmosta ympäristö ystävällistä)?

  Riippumaton ajattelija

  Hiukkaspäästöt on yhdyssana

  Metsänmies

  Riippumaton ajattelija iski asian ytimeen hiukkaspäästöasiassa: ” Hiukkaspäästöt on yhdyssana”.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)