Keskustelut Metsänomistus Huomenna se alkaa

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Huomenna se alkaa

  ” huomenna mennään, huomenna mennään HIRVIMETSÄLLE ”

  huomenna aloitellaan. Pitäisi saada 3 vasaa sekä 2 aik. voi tuottaa ongelmia saada, muuttivat toisiin maisemiin aivan yht äkkiä. elokuulla oli vielä kaksi naarasta joilla kummallakin 2 vasaa nyt ei jälkeäkään. Toivottavasti palailevat.

  entä muut, joko aloittelette huomenissa?

  viisastelijat älkää vaivautuko vastaamaan

  – kiitos –

 • mehänpoika

  Hirvien metsästys pitäisi aloittaa kaikkien hirviporukoiden heti kun aloittamiseen on laillinen lupa. Eipähän jäisi minkään porukan omalle tunnolle omalla jahtialueella virallisen aloituspäivän jälkeisten hirvikolareiden mahdolliset uhrit. Näin lienee joskus sattunut Kiteen puolessa, kun hirviporukka odotteli ilmojen jäähtymistä ennen jahtinsa aloittamista.

  Myös oman jahtialueen tyhjeneminen naapuriseuran puolelle muodostuu ongelmaksi varsinkin silloin, kun itse aloittaa jahdit määräpäivää myöhemmin, ja naapuriseura on ehtinyt kaataa heti aloituksen jälkeen kaikki lupahirvensä.

  jees h-valta

  Juuri samaa mieltä mehänpojan kaas. Ilman muuta heti aloitus mutta aina ainakin H-vallassa yksi seura ainakin säännöllisesti alkaa vasta jopa pari-kolmeviikkoa myöhemmin. Tämä jos mikä liikuttaa hirviä levottomasti alueelta toiselle. Kun joku alue on vielä hiljainen siirrytään sinne turvaan ja jälleen hetken päästä toisensuuntaisesti. Teitä on paljon ylitettävänä. Sitä paitsi tuo vie osan kokonaissaaliista. On käynyt niinkin että naapuriseuroja on jo lopetellut kun nämä vasta harvakseltaan aloittelevat. Silloin on saatu väärä kuva saaliin pystymäärästä. Yksi suo jäi viimesyksynäkin molemmilta seuroilta siivoamati ja siellä oli paljon lihaa liikkumati.

  Kuitupuunkasvattaja

  Meillä lähimmät porukat aloittavat 13.10.2012. Homman periaate on, että näille alueille tullee muualta hirvet pakoon. Mutta eivät porukat niitä enää pois päästä toisten alueille, koska omat pakastimet pitää täyttää ensin. Eivätpähän sorkkaelämet törmäile enää tiellekään pakastimesta.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Meilläpäin aloittavat joskus lokakuun lopulla, kuulin kyllä päivänkin, ei jäänyt mieleen. Neljä syytä myöhäiseen aloitukseen:
  – Maanvijelijöiden syystyöt
  – Lämpötilat (lihan säilyvyys)
  – Marjastajat ja sienestäjät on jo pois metsästä
  – Hirvien syysmuutto tulee tälle alueelle päin.

  Ajelevat kyllä maastureilla, mutta käyttävät norjan harmaita sitten maastossa.
  Viimeiseen päivään syynäävät, jos lupia vain riittää. Yhteislupa-alueella katsovat lopussa sen nurkan missä hirviä on ja metsästävät siellä useamman seuran sekaporukalla, innokkaimmat enää mukana.
  Tällä kyläseuralla on kai nytkin runsaat 30 lupaa.

  Miten se nyt on kun joku sanoo, että on lupia 2+2?
  Minä toteasin että on 3 lupaa? Ei meilläpäin ainakaan noin tarkoin määritellä. On joku lupamäärä ja yhdellä luvalla saa ampua joko yhden aikuisen tai vaihtoehtoisesti kaksi vasaa. Sitten on kai joku suositus ammuttavien vasojen määrästä, mutta se koskee koko yhteislupaaluetta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Aukusti

  Mutta kun se jahti on jo ohitse, sillä kaikki luvat on porukalta käytetty ja lihat riippumassa!

  Pähkäilijä

  luvat 1+1 eikä niiden takia tarvia metsään montaa kertaa lähteä. Vielä käyttämättä mutta kunhan kelit viilenevät niin sitten alkaa jahti. Norjan harmaan käyttö on vähentynyt susien takia mutta hirvestäjien keski-iän kasvun suhteen voitaneen olla varmoja että luvat ammutaan dementian takia muutaman kerran per kausi 🙂

  EDIT

  Kun jokainen on ätinsä vasa niin kymmenpiikkisetkin ovat samnlaisia vasoja emoileen kun naapurikylän aikamisepojat 🙂

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)