Keskustelut Tekniikka Husku vai Stiili – millä raivaat?

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 187)
  • Husku vai Stiili – millä raivaat?

    Merkitty: 

    Tervehdys

    Teemme seuraavaan Makasiiniin vähän isommin juttua raivuusahoista ja ajateltiin käyttää palstalaisten asiantuntemusta kerrankin hyväksemme.

    Eli siis, millä sahalla raivaat ja miksi. Nyt saa kehua omaa merkkiä ja jos siltä tuntuu, niin morkata muita.

    Kokemuksenne kiinnostavat meitä. Tarkoitus on käyttää teiltä saatuja kommentteja osana juttuamme

    Karppisen Sami ja Riikilän Mikko

  • Mettämakuri

    Vai semmoiset orgiat, kropasta ja vehkeistä kaikki irti.

    Miisu. Kokeile kaliproida talvisuodatin paikoillaan, väheneekö sopan syönti.

    MIISU4F MIISU4F

    Mettämakuri: Möin se Husun pois kotitarvekäyttäjälle, kerta sisuksetkin oli jo taas uudet, niin kyllästyin stressaamaan enempiä. Toki ilmanputsariasia on tiedossa. Katsotaan sitten jatkossa uusinta uutta, kun se aika tulee.

    Aikansa kun jahkailee, ties vaikka olisi jo akkuraivuri 🤣  👀  ⚡

    Puuki

    ”Aja millä ajat ja Braunilla loput”  oli aikoinaan mainos.  Viimeksi tein akkumoottorisahalla ennakkoraivuuta ja loput teki metsuri Husqvarnalla.  Vähän niin kuin malliksi tein sähkösahalla ensin kuvion reunasta ; ei sillä jaksa kyllä raivauksia tehdä normaalisti.  Voisi selkä jäykistyä L-asentoon jos jatkuvasti joutuisi kyykkimään kannoilla.

    Jonsered on raivaussahan merkki. Suht. vanha mutta vähän sahattu (taisi olla jokin 2045 tjsnp malli) . Ei minua haittaa vaikka eivät enää valmistakaan sitä merkkiä . Kaipa niitä osataan huoltaa silti vielä melko pitkään.

    Jätkä

    Pavekka. Olet taas ulkona kuin lumiukko. Puhu Huskusta, joka otti imuilmaansa kytkinkotelosta, joka tekniikka oli aivan hullu. Kytkimen metallipöly imettiin moottorin sisään, vaikka olikin verkkosuodati valissä ja ihan musta.

    Alkuperäisestä bensiinisäiliöstä, joka oli kampikammion ympärillä, tulee puhdasta ilmaa – Se on varma ja vissi!

    Mettämakuri

    Puuki: kauanko akku kestää ennakkoraivuulla?

    Pavekka

    En tiedä mistä jäbis ottaa imuilmansa ja tietääkö itsekään. Mm. 244 ottaa sahan pohjasta kampikammion läpi ja jäähdyttää sen siinä samalla. Siinä on joku ejektorivaikutus koska imee myös kytkin pölyt ja koneesta tulee käytön myötä saastainen. En ole tuota rakennetta nähnyt uudemmissa sahoissa. Yleensä esilämmitetty imuilma otetaan sylinteriltä.

    pihkatappi pihkatappi

    Ammattiraivurit toimii kyllä pöllyävässä lumessa. Ilmanputsari voi Stihlissä jäätää, jos useampi päivä tuota hankaluutta, mutta se on helppo vaihtaa. Pahin ongelma ainakin Stihlissä on vaijerin jäätyminen, jos sahaat ensin pitkän märän syksyn kahvaa mitenkään suojaamatta ja jatkat pakkasille samalla vaijerilla, takuulla jäätyy vaijeri. Uusi vaijerisarja on paras apu, mutta lukkosulaa tai jotain vastaavaa voi hätäapuna käyttää tai jatkuvasti, jos ei viitsi vaijeria vaihtaa. Husqvarnassakin vaijerin päässä oleva suojakumi ajanoloon rikkoontuu ja ongelmat ovat samat, Huskun kahva on kosteuden ulkonapitämisen kannalta parempi kuin Stihlin.

    Talvitesti pitäisi tehdä ämmiä yös käytetyillä raivureilla, kaikkihan ne uutena hyvin toimii, kunnes ovat useamman kerran metsässä kastuneet ja lopulta jäätyneet.

    Jätkä

    Pavekka. Mistä saat 244-raivuria – uutena? Siinähän oli noin kymmenmillinen reikä kytkimen ääreen, josta se imi pölyä keuhkoon. Ja se pöly oli kytkimestä irronnutta – myös metallipölyä, mutta kuitemin tummanharmaata.

    Jätkä tarkoitti uudempia sahamalleja, ei tuota museovehjettä.

    Pavekka

    Juuri niin. Jäbis itse otti imuilmaa kampikammion ympäriltä ja sitä on näkynyt noissa museovehkeissä. Uudet ottaa muualta.

    Jätkä

    Ei pidä paikkaansa. Kampikammion ympäriltä otettu ilma ei ole samaa kuin kytkimestä otettu pölyinen ilma. Siinä ratkaisussa ilmanotto on käynnistyskotelon oikeassa reunassa taikka sahan pohjassa olevasta aukosta.

    Tarkistin omasta – jo iäkkäästä 252:sta ja siinäkin on jo ilmanottontusta kyljestä – ja putsari pysyy valkoisena….

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 187)