Keskustelut Tekniikka Husqvarna 355 FX äänenvaimentimen irroitus

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Husqvarna 355 FX äänenvaimentimen irroitus

  Raivuri Husku 355 FX ei enää jaksa ottaa kunnolla kierroksia ja epäilen, että sen äänenvaimennin on karstoittunut tukkoon. Aionkin polttaa siitä karstat pois. Äänenvaimennin on kiinni kolmella 4mm:n kuusiokoloruuvilla, joista alimman, täysin näkyvillä olevan sain avattua. Kaksi muuta, jotka on upotettu äänenvaimentimen sisälle näkymättömiin, ovat niin tiukalla, etten ainakaan tavallisella kuusiokoloavaimella saa niitä auki. Tai ehkä en vaan uskalla vääntää riittävän kovaa, kun pelkään ruuvinkantojen korkkaavan. Onkohan olemassa mitään kikka kolmosta tai työkalua, jolla nuo tiukassa olevat ruuvit saisi avattua?

  Tiedosta kiittäen Raaka-Aarne

 • Raaka-Aarne

  …niin, ja tietysti käyttöä olisi hyville vinkeille, että miten sen karstan saa kätevästi poltettua pois.

  Raaka-Aarne

  hogi

  Stihlin äänenvaimentimiin ei kannata käyttää perinteistä karstanhävitystekniikkaa, eli polttamista kosanitoholla. Kevytvalusta tehdyt äänenvaimentajat sulavat yllättävän alhaisessa lämpötilassa. Hieman v-tutti tänään kun äänenvaimennin lirahti karstoja polttaessa. Uusi vaimennin ei ole ihan halpa, taas joutuu muutaman motin sahailemaan.

  lastunraapija

  Itsellä on yksi tällainen korkannut ruuvi tiedossa. Vielä ei ole ollut pakkoa avata. Kikka kolmosen olen lukenut: lyödään kuusiokoloruuvin kantaan kiinni hieman iso torx-ruuvin avauskärki ja väännetään siitä. Lämmityksen idea on siinä, että alumiinin lämpölaajenemiskerroin on 23 ja raudan 12 µm per metri kertaa aste. Rautaruuvin tila alumiinisessa sylinterissä siten suurenee lämpötilan noustessa. Samalla periaatteella kylmänä kiinni kierretty ruuvi voi ollakin hieman löysällä kuumassa koneessa. Kerrankin tehtaan jäljiltä oleva löysä kiristys kävi ilmi, kun ihmettelin uutta kilinää moottorisahan moottorista. Oli pakoputki irtoamassa.

  huski

  Niin koneita on mukava joskus rassata itsekkin ja on tullut niin tehtyy.Mut näin kun ammatikseen sahaan niin osa kalustosta on hyvinkin vielä takuun alaisia niin osaava konehuolto on ollut monesti hintansa väärti.Ja sahat on käyny sellaiseksi että niitä ei juuri tartte huoltaa ja on tullut näitä mikroprosessoreja niihin niin se miltei huollon paikka jos ei kalut käy. Äänenvaimentimeen vielä, että porat täytyy olla hyviä jos porata meinaa!

  Rane

  Voi kokeilla myös lyödä tuurnalla pultinkantaan tai napauttaa vasaralla kuusiokoloavainta samalla kun vääntää auki.

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)