Keskustelut Tekniikka Husqvarna 440 puutuu.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Husqvarna 440 puutuu.

  Merkitty: 

  Kysyn kokemuksia ennenkuin teen säätöjä mistä johtuu kun saha muuten toimii ok. mutta esim. sahatessa telineessä silloin kun jerkkua oikein tarvittaisiin käynti hiipuu. Tuntuu kuin bensan saanti takkuaa ja kierrokset pitää houkutella toisin sanoen teho puuttuu. Bensa valmistavaraa ja saha varsin vähän sahattu, ollut kakkossahana.

 • Metsuri motokuski

  Uskoisin että kone on liian laihalla seoksella. Pääsuutinta hieman kiinni päin. Kannattaa kokeilla jotain ”5 min” heti alkuun.

  Tolopainen

  Taitaa olla väärä seos ja saa jostain ilmaa. Polttoaineletku saattaa olla rikki läpiviennin kohdasta tankin yläosassa. Pääsuttimen sulkeminen taitaa laihentaa entisestään seosta, en ole sahojen asiantuntija mutta näin maalaisjärjellä.

  Metsuri motokuski

  Totta Tolopainen niin käykin. Joten ohjeena aukaista tuo 5 min.

  Jätkä

  Jopa on kumma paikka, kun kommentit hukkuvat aina silloin tällöin.

  Jos noilla oireilla alkaa pienentämään bensansaantia, niin pöpelikköön menee. Ensin katsoisin tyhjäkäynnin lämpimstä koneesta, eli antaa koneen käydä ja suutinta (L) kiinnipäin, kunnes käynti alkaa ”ontua”. Sitten suutinta karvan verran auki.

  T-ruuvilla tyhjäkäynti sopivan pieneksi.

  Tehosuutinta ruuvataan, kun kuulostellaan käyntiä, voi olla, että pitää suutinta avat, mutta viisi minuuttia kerrallaan on jo aika paljon. Säädetään tehosuutin niin, että ollaan röpöttämisen rajalla.

  Vikaa voisi olla myös tankin suodattimessa, oikea ammattilainen vaihtaa suodattimen sadan bensalitran välein.

  Jos saha on seissyt kauan, voipi hyvinkin olla bensaletkussa vuotoa.

  kiipiä

  Kiitos mielenkiinnosta. Täytyy huomenna kokeilla että tietää maanantaina suunnan joko laanille tai varaosapuotiin.

  arto arto

  Joo heitetään soppaan pika ohje käännä suuttimet kiinni ja aukaise 1 kierros. on hussen perussäätö. Itse epäilen seos liian laihalla siitä vika johtuu.

  Jätkä

  Olen kysynyt noilta sahansa säädäätäjiltä aluksi: ”Oletko ruuvannut näitä ruuveja”. Jos vastaus on: ”Kyllä”, niin silloin ainoa keino on aloittaa arton ohjeella.

  Säädön ja koekäytön jälkeen vannotus: ”Älä ikinä koske noihin ruuveihin”!

  Yleensä on ollut tehosuutin lähes kiinni, joutokäyntisuutin 2 – 3 kierrosta auki ja T- ruuvi pohjaan kierrettynä.

  kuusessa ollaan

  Minkä ikäinen 440 on kyseessä? Nimittäin uudemmissa on rajoittimet estämässä suuttimien vääntämistä täysin kiinni. Eli perussäädön tekeminen hiukan haastavampaa, koska nollakohtaa ei voi löytää…

  kiipiä

  Sähköalan kunnossapitohommissa työuran tehneenä tiedän kysyä ensin vinkkejä ennekuin säätöihin koskee. Mieleen jäi työajoilta erään maahantuojan ohje ongelman ratkettua ; ”älkää huoltako koneita rikki”.

   

   

   

   

   

   

   

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)