Keskustelut Tekniikka Husqvarna raivaussahan kulmavaihteen kiertyminen

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Husqvarna raivaussahan kulmavaihteen kiertyminen

  sahattaessa mainittiin jossain testissä Huskin helmasynniksi.
  Onko kellään hyvää vinkkiä millä sen voi estää.
  Kiristetty on niin että morkoonit soi, mutta siitä huolimatta lähtee hiljalleen vaeltamaan. Ikävä raivata jos joutuu tekemään sen käsillä kävellen.

  Onko Jonssin sahoissa samaa vaivaa?

 • 6 m3

  OK. Kiitos. Täytyypä tehdä tuo.

  jakke

  Kiristysvara loppuu.Sehän on puristusliitos.Ota vaikka rautasahan terä ja tee vähän lisää kiristysvaraa siihen ,helppo homma ja toimii.Työnnä joku tuppo sinne kulman sisään ettei metallipuru mene sinne.Näin saat sen pysymään.Kertoo tämäkin jotai hussen laadusta, sama naurettava suunnitteluvirhe jo vuosia.

  jakke

  Olen itse tehnyt tämän 3 tai 4 husseen. Sitten pysyy.Varmasti.

  savonmuan metsuri

  karhenna liitoskohdasta putkea painamalla ja pyörittämällä kuin kaulinta, pyöreää viilaa, siitä jää alumiiniputkeen pienet vekit, sekin auttaa useinmiten jos kiristysvara riittää.

  Peräkylän Tarzan

  Kysyn tässä samalla asiantuntijoilta: Kuinka paljon Huskun kulmavaihde normaalisti lämpenee? Kuinka usein rasvaa pitää lisätä?

  Peräkylän Tarzan

  Kiitos Arto asiallisesta vastauksesta!

  6 m3

  Hyviä neuvoja on tullu. Kiitoksia.

  Huski on ostettu ja sen kanssa on elettävä. Elinkaarta vielä jäljellä pitkän matkaa. Ns. isäntälinjan saha, oli minulle käteenkäypänen.
  ”Kyllä se minun eliniän luottaa.” Jos ei, niin sitten seuraavan kerran kattelen ”tilhiä” tarkemmin.
  ”Tilhi” kauppiailla aina ollu ”nettohinnat”. Huskin puolelta löytäny luottokaupan jonne askeleet suuntautuu laitetarpeissa, siellä saa tingatakin.

  2.Jussi

  Minulla on Jonsered raivurissa sama ongelma. Ensimäinen havainto oli, että kiristysruuvien välissä oleva hahlo oli täynnä valupursetta, sen kun sahasi auki tilanne vähän parani mutta ongelma ei poistunut. Seuraavaksi karhensin santapaperilla runkoputkea putkensuuntaisesti, sekään ei ollut lopullinen ratkaisu. Vika korjaantui vasta laittamalla lukkoliimaa putkee ja kiristämällä ruuvit niin tiukkaan kuin hermot antoi periksi.

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)