Keskustelut Tekniikka Husqvarnan vuoden 2019 uutuudet?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 44)
 • Husqvarnan vuoden 2019 uutuudet?

  Merkitty: 

  550 ja 545 malli saivatkin jo uudet mark II versiot. Ikävä kyllä painoa tuli lisää, vaikka tehokin kasvoi. Mahtoiko tämä olla tietoinen valinta, sillä nyt 543xp:stä on olemassa kampanja päällä eli tehdäänkö tilaa uudelle mallille? Tilaa tuntuisi olevan 242:n, nykyisen 543xp:n jatkajalle, jossa olisi autotune ja sama painoluokka mutta lisää tehoa.

  Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto olisi kevytsaha kilpailemaan Stihlin MS201C-m mallia vastaan. Husqvarnallahan on olemassa T540xp II yhdenkäden kevytsaha, josta voisi tuoda näppärästi normaalikahvaisen autotunellisen version.

  Onko kenelläkään mitään huhuja aiheesta? Näin Huskyn juhlavuotena malleja saattaisi ehkä tulla lisääkin.

 • Jätkä

  sitolkka:”-Miten nämä jutut liittyvät huskin uutuuksiin? Jos palattaisiin asiaan!”

  Kun Huskun sivuilla on varustevyö ja sen olkaimet tunnuksella ”uutuus”, ne kuuluvat myös huskin uutuuksiin!

  Pavekka

  Mahtaako ruiskut tulla massatuotantoon pitkään aikaan?  Stihlillä nyt on yksi ja varmaan pikkuhiljaa muihinkin ammattimalleihin mutta taitaa olla liian kallista tekniikkaa tavallisiin sahoihin.  Kehityspaineet taitaa olla akkusahoissa.

  sitolkka

  Miksi se sen kalliimpaa olisi. Kyllä kiinalainen ruottalaiselleki tekee komponentit halvalla vaikka olisivat millaisia. Taitaa olla niin, että päästövaatimukset jo pakottaa ruiskuun siirtymiseen. Ja onhan se niin paljon parempi muutenkin.

  Jätkä

  Varmaan Kiinan teollisuus tekee suihkut halvalla, – muutamalla eurolla ja täällä sitten hinta hyllyssä aluksi useampi satanen. Onhan noita ollut jo pitkään M-pyörissä ja M-kelkoissa, joten kokemuksia on saatu. Uskon, että ne pian ovat lähes kaikissa – mopoista alkaen. Se kuulemma ei ole ruisku, vaan suihku. Dieselin syöttöpumppu on ruiskutusjärjestelmän osa ja suutin on ruiskutus-suutin. Paineet ovat erilaiset suihkutuksessa kuin ruiskutuksessa.

  Epäilen, että akkutekniikan kehittyessä alkaa teitä surkeimpia sahureita varten tulemaan akulla käynnistettävä polttomoottorisaha, jonka tyhjäkäynninkään ei ole niin väliä, kun se saa sammua aina kun kaasun hellää ja lähtisi käyntiin, kun kaasuun koskee.

  Kylmäkäynnistys repun taskusta porakoneen akun kokoisella voimapaketilla ja muuten omalla virtalähteellään. Latausvirta kahva / kaasutinlämmitys-sähköllä.

  Lenkopetäjä

  Minä kyllä pysyn nuista ruiskusahoista.m-tronikeista ja autotuneista erossa niin kauan ku mahollista.onhan se tietenki hyvä jos ei osaa sahaa säätää

  husku550xp

  Osaa eli ei mutta tuolla stilhin ruiskulla on niin järkyttävä tehopainosuhde että sitä et kyllä säätämällä saa mitenkään paremmaksi.  En usko että huskilta on vuosiin tulossa tuota ruiskua kun vasta tuli nuo uudet mallit.

  sitolkka

  No tilhin malli onkin ensimmäinen, jota ei kannata isommin vielä edes noteerata. Hintakin putoaa varmasti paljon kunhan tekniikka yleistyy. Mitäs uutta tuossa tojota mark kakkosessa nyt sitten olikaan.  Akkusahat eivät ole mielestäni metsäkäyttöön realismia. Jo siitäkin johtuen, että ammattisahojen suurimmat markkinat ovat kehitysmaiden sademetsissä, missä sähköä akkujen lataamiseen ei ole lähimaillakaan saatavissa.

  kim1

  Käsittääkseni monessa 2-t mopossa on jo pitkään käytetty polttoaineen suihkutusta.Mutei 2-t moottoripyörissä,mutta tosin täytyy muistaa miltei kaikki 2-t moottoripyörät ovat joko kilpaenduroita tai crosseja.Ktm :llä on tpi ruisku 2-t kilpaenduroissa,edelleenkin crossi malli kaasarikoneella.

  Luulempa että suurin etu 2-t ”ruisku” koneissa on merkittävästi alhaisempi polttoaineen kulutus  verrattuna perinteiseen kaasuttimeen.Sehän on hienopiirre isossa moottorisahassa..,joko täytyisi olla isotankki tahi tankata kaiken aikaa.

  Lenkopetäjä

  Päästöistä/kulutuksesta se nimenomaan on kiinni.ei siitä etteikö kaasutinkoneesta tehoja sais

  kim1

  Jopa enemmin kun 2-t koneesta on kyse….,itselläni ktm 250 sx..

  Mutta ihan mielenkintoista että toteutuuko sama lainalaisuus kun kotarilla tpi koneessa…,elikkä saadaanko moottorisahan vääntöalueesta laaja-alaisempi…Kotarin 2-t ruisku alkaa miltei muistuttamaan 4-t konetta vääntö ominaisuuksiltaan.Käytännössähän tämä tarkoittoitaisi moottorisahassa melkoista leikkuutehon parannusta kun järeitä tukkia katkotaan.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 44)