Keskustelut Harrastukset Hyönteistemme monimuotoisuus turvattu taas tälle kesälle!

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Hyönteistemme monimuotoisuus turvattu taas tälle kesälle!

  Eli hirvikärpäset voivat hyvin. ensimmäiset poimin niskastani ti 6.8. Olivat vielä vähän heiveröisen laihoja ja harvalukuisesti. Johan nuo viikon sisällä virkistyivät ihan haitalle asti. Hirvikärpästakki käyttöön tänään.

  Saapihan nyt sitten nähdä miten niitä tänä vuonna esiintyy kotipalstalla. Ainakin oli vähän hirviä talvella liikkeellä siellä. Lähellä on oikein suosittu talvilaidun alue, jossa tuon ensihavainnonkin tein. Toisinaan hirvet vaeltavat tiukasti talvilaitumille, niinkuin viime syksynä ja joskus taas jäävät kylän nurkalle talvehtimaankin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • jees h-valta

  Marjastajat omissa metsissäni saisivat olla tyytyväisiä kun ohjailen aitaamalla hirvet pois makooksimasta omilta palstoiltani.
  Siikaisten omista ei ole vielä yhtään hirvikärpästä löytynyt mustikkareissuillani. Täällä H-vallassa ympäristössä on niin runsaasti hirviä että täällä on jokunen kärpänenkin jo löytynyt niskasta kyllä.

  mehänpoika

  Korpituvan Taneli: ”Hirvikärpästakki käyttöön tänään.”

  Minäkin kokeilin kerran hirvikärpästakin käyttöä, mutta kokemukseni oli vähemmän myönteinen. Esimerkiksi jos joutui kesken työpäivän ruokailemaan, vaihtamaan autolla paikkaa tai pistäytymään naapurissa, ilmeni aina ylivoimaisia ongelmia. Nimittäin takin sisään oli työskentelyn aikana helmasta päässyt runsaasti hirvikärpäsiä, joiden puistelu tai noukkiminen ennen uudelleen pukemista oli hankalaa. Sisään pyrki aina jäämään muutamia otuksia, jotka olivat siirtyneet riisumisen jälkeen päähineen puolelle.

  Kokeilu tuntui todella työläältä. Pelkästään irroitettava verkkohuppu tuntuisi paremmin käyttökelpoiselta. Minulle ainakin ko.takista oli enemmän haittaa kuin hyötyä. Siirryinkin käyttämään helpommin riisuttavaa pelkästään lakkiin kiinnitettyä huppua, jonka saa tiivistettyä kaulan seutuvilta.

  Pähkäilijä

  31,7 löytyi ensimmäinen syksyn merkki eli hirvikärpänen. Samalla reissulla löyty ensimmäiset kirjanpainajatkin eli monimuotoisuutta oli yllinkyllin…

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Hirvikärpäsiä viikon päivät tukasta joutunut ettimään,ovat muuten pehmosta laatua. Pois on paarmat hävinneet,kesällä oli runsaasti,samoin itikoista ei enään haittaa.Ampiaisiltakin olen säästynyt ainakin tähän asti, vaikka metsässä päivittäin tallustellut.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Minulla hirvikärpästakin helma on vyön alla, ei sieltä mitään ötököitä läpi pääse.
  Ruokailu metsässä hiukan hankalaa jos on oikein paha kärpäsalue. Tulevat tietysti huoltoluukusta takin alle. Jos voi syödä esim autossa niin helpottaa kovasti.
  En ole vielä koskaan pukenut takkia kahta kertaa samana päivänä päälleni. Autoillessa huoltoluukku auki ja huppu niskaan samoin naapurin reissulla. Olen toki ajanut autolla niin että huppu oli koko ajan päässä.

  Jos pelkkä kaulaan asti huppu riittää, niin mikäpäs siinä, minä käytän takkia.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)