Keskustelut Metsänomistus Hyttysiä on!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)
 • Hyttysiä on!

  Hyttysiä tuntuu nyt olevan ennätysmäärä. Onko ”ohvin” lisäksi muita keinoja torjua niitä?

 • MaalaisSeppo

  Hyttysiä tosiaan on riesaksi asti. Raivaushommissa lippalakki päässä iskevät päälakeen, naamaan ja kaulaan vaikka ohviakin on käyttty runsaasti. Muut osathan ovat suojassa. Oletteko kokeilleet hyttyshattua, jonka verkko peittää kasvot ja kaulan. Ajattelin hankia.

  kisi

  Verkollinen hyttyshattu on hyvä suoja, kunhan muistaa asetella verkon alareunan kuminauhoineen huolelellisesti niin, että ei jää hyttysen mentävää aukkoa jonnekin (käytä tarvittaessa pyykkipoikaa, hakaneulaa, verhonipistintä tms. liian väljyyden eliminointiin).

  Mäkärät ovat ovelimpia löytämään vähäisetkin rakoset päästäkseen pureskelemaan paljasta ihoa. Kun käytin hyttyshattua ensimmäistä kertaa enkä arvannut tätä sulkua järjestää, niin muutaman tunnin kuluttua koko niskan seutu oli verisellä pahkurapinnalla, kun sisään päässeet mäkärät olivat iloissaan kaikessa rauhassa kupanneet kehoani vaatteen alla.

  Per Ä Reikäs

  Hetken jo luulin olevani tsompi, elävä kuollut, mutta asia valkeni pikaisesti, vain siirtymällä metsä mökki tontin laidasta toiseen, iskivät oikein parvena yllättäen hytttyset, osuin reviireilleen.

  Tolopainen

  Tämä hellejakso on viikossa taputeltu, sen jälkeen hyttysiä on huomattavasti vähemmän. Ehkä se aika menee jäähdytetyssä olkkarissa pääosin. Viitsi tuonne kuumuuteen tunkea, kun ei ole pakko. Aamulla kun käy lenkillä merenrannassa on vielä aika siedettävää.

  Visakallo

  Aikookos Tolopainen viettää mökillä aikaa tänä kesänä?

  Gla

  ”Tämä hellejakso on viikossa taputeltu”

  Toivotaan niin, ei Suomen luonto tällaista kaipaa. Alkukesä näyttikin jo hyvältä.

  metsä-masa

  Myös Itä-Suomessa on nautittu ja nautitaan lämpöaallosta, kun päivälämpötilat on olleet 28- 30 asteen tuntumassa. Yleensä juhannus viikko ja siitä seuraava viikko on täällä olleet niitä itikka, polttiais ja paarma viikkoja.

  Tämä vuosi on ollut poikkeus, ulkona saa olla ja touhuta hyönteisiltä rauhassa. Pidennetty viikonloppu mökillä, järven rannalla oli myös hönteisiltä vapaata- aikaa, vastaksien haku reissullakin tavattiin vain muutama itikka, jotka olivat helteestä nuutuneet.

  Samalla mokillä on vietetty juhannusta jo yli 35 vuotta, mutta ei näin rauhassa itikoilta, kertaakaan aikaisemmin, ” erikoista ” !

  Kalle Kehveli

  Metsähallituksen luontopalvelut suosittaa välttämään itikkakarkotteita ainakin luonnonsuojelualueilla… ?

  Tolopainen

  Ei nyt ehdi mökille, pitää hoitaa bisneksiä. Käteinen on arvossaan. Hyvää tavaraa saa edullisesti.

  jees h-valta

  Kerkiää kyllä. Nyt on paras mökkeilyaika ja bisnes joutaa syssympään. Hyttysetkään ei meidän mökin hoidetussa ympäristössä ole riesa joten kiva ottaa lokoisasti pienillä työpuuskilla tietysti höystettynä. Juhannuksenakin kunnostin saunan ja pesuhuoneen lattian maalauksen joten pesimme ulkona. Hienoa kun yli 30 lämpöä. Ei siihen saunaa kaivannutkaan.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)