Keskustelut Metsänomistus hyvä sivusto

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • putte

  Sivusto on porautunut nimellään asian ytimeen. Kun puhutaan puuntuotannnosta niin tokihan toimija on puuntuottaja eikä metsänomistaja.
  Aika nopeasti tämä unohtuu sivuston Fixteristä kertovassa jutussa. Puuntuottaja -sana esiintyy jutussa vain kolmesti, mutta metsänomistaja -sana 22 kertaa. Näin on, vaikka koko juttu käsittelee puhtaasti puuntuotantoa. On tosin huomattava, että tämäkin on paljon parempi kuin mhy:n ja lähes kaikkien muidenkin metsällisten toimijoiden jutut, joissa puuntuottaja on täysin tuntematon tekijä. Jopa monet puuntuottajat itse korostavat sitä että omistavat metsänsä.

  suorittava porras suorittava porras

  Valaisevia juttuja Fixteristä. Ja mitä siihen laitteeseen tulee , sille tuskin on tarvetta puuntuottajien metsissä. Metsänomistajat ovat luku erikseen.

  jees h-valta

  Fixterin paalauslaite edustaa metsäenergian parempaa käsittelyä.
  Tuo paalaus on tavallaan jo vanhakin keksintö mutta nyt tuo laite vaikuttaa kaikkein toimivammalta ja käyttökelpoisemmalta tavalta korjata puu energiahakkuusta. Kaikki vanhakantaiset konemiehet tietenkin hylkivät uuttaa kalustoliitännäistä koska se tietää työvaiheen lisää ja sitähän ei enää vanha p..se kestä. Päästä puhumattakaan.

  suorittava porras suorittava porras

  Jesse kiteytti asian ytimen . Kenenkään p…se ei kestä pienpuun paalausta olemattomissa vitelikoissa. Taloudellinen (?) käyttöalue kyseiselle koneelle on äärimmäisen suppea ja ilman merkittäviä tukitoimia koneella ei olis mitään menestymisen edellytyksiä.
  Jotenkin tuntuu , että kyseisen koneen kohdalla ollaan vain sitkeästi tunkemassa käärmettä pyssyyn , ei muuta. Onhan se tietysti komiata keräillä pystyrisukkoa 30 000 kiloa painavalla vehkeellä , mutta taloudellissuus sitä hommasta on kaukana.

  PS En ole kuullut kovinkaan montaa puoltolausuntoa ammattilaisten piireistä kyseiselle risupaalausmenetelmälle. Kun lukee koetulokset , pitäisi asian selvitä jokaiselle lukutaitoiselle.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)