Keskustelut Puukauppa Hyvän tekijän vierailu

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Hyvän tekijän vierailu

  Aika oli metsä verotuksen muutos vuosia. Pihaani ajoi valkealla mersulla nuori mies. Kertoi olevansa erään suuren puuta ostavan firman ostohenkilö. Hän oli kiinnostunut ostamaan edempänä olevan tilani puut. Mitään yhteyden otto pyyntöä MHY:N tai metsä firmoihin en ollut jättänyt.
  No kun oli mersu kyytiä tarjolla , niin ehdotin että käydään katsomassa omistamani puusto. Sehän kävi osto henkilölle erittäin hyvin.
  Ajeltiin katsomaan tilani puusto ja pyynnöstäni kävimme myös kyseisen firman hakkuu työmaalla. Metsä firman edustaja kertoi kuinka on pelastanut monta metsän omistajaa ylimääräiseltä veron maksulta tekemällä puu kaupat nyt. Kertoi myös minun säästävän 10 mersun osto hinnan veroissa jos teen puukaupan nyt.
  Samalla reissulla ajettiin naapuri kunnan kirkonkylän läpi. Metsä firman edustaja ojensi kätensä ja kertoi että tuonne ne sinunkin vero rahasi menevät: mustalaisille, työttömille ja puliukoille! Kun teet puukaupan nyt , voit käyttää rahasi itse.
  Arvatkaapa , teinkö puu kaupan?

 • Visakallo Visakallo

  Tosin saattoi joillekin silloin käydä niinkin, että myyntiveron tultua voimaa puun hinta nousikin enemmän kuin sen aikainen pääomaveroprosentti teki. Samalla uudistamikulut tulivat vähennyskelpoiseksi. Lopputulos saattoi siten olla jopa parempi.

  koivunkaataja

  Puukaupan tekoajan märehtiminen on turhaa touhua.
  Olen myynyt näin jälkikäteen ajatellen oikeaan ja väärään aikaan.

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)