Keskustelut Metsänhoito Ideoidaan uutta tukijärjestelmää

Esillä 4 vastausta, 31 - 34 (kaikkiaan 34)
 • Ideoidaan uutta tukijärjestelmää

  Merkitty: 

  Mitä jos haudattaisiin perinteiset metsätalouden tukimekanismit ja tehtäisiin jotain aivan uudenlaista. Matala byrokratia, hyvään metsätalouteen (ml. luonnonhoito) ja hiilensidontaan kannustava.

  Ehdotus:

  Samalla tavoin kuin maataloudessa maksetaan pellon pitämisestä ruuan tuotannossa (suoraviivainen pelkistys) metsätaloudessa maksetaan metsämaan pitämisestä puuntuotannossa.

  Kun metsä tuottaa se sitoo hiiltä. Maksetaan siitä, että puuvaranto kasvaa. Tällöin metsä sitoo hiiltä ja jokainen voi omassa uskossaan (jk tai jaksollinen) yrittää parastaan.

  Metsäkeskus inventoi säännöllisin väliajoin metsät. Jos metsän puuvarat kasvaneet maksetaan lisääntyneestä puusta. Kun alueella tehdään iso hakkuu, puuston määrä ei ehkä kasva ja tuet jää saamatta, mutta ansiot tulevat hakkuutuloista. Varovaisilla hakkuilla (ei isoja aukkoja) puumäärä voi kuitenkin kasvaa ja luonto kiittää? Tuettoman kauden jälkeen hyvällä hoidolla metsä taas kasvaa ja tukea tiedossa.

  Ei turhaa hakemista ja valvontabyrokratiaa!

 • Puuhastelija

  Näissä tuissa on se ongelma, että ne tahtovat valua jollekin muulle taholle. Jos em. Tuet nostettaisiin Arnoltin kirjoittamille tasoille niin hyvin pian ko. Toimenpiteiden teettäminen maksaa enemmän.

  MaalaisSeppo

  Kaikenlaisia tukijärjestelmiä viritellään. Kuka niistäkin hyötyy? Huvittavin esimerkki on puuhattavana oleva hiilensidontatuki metsille. Jos jättää puut myymättä, saisi tukea. Koska tehtaan kumminkin pyörivät, joku muu myy puuttuvat puut tai tuodaan. Ilmasto siitä ei mitään hyödy.

  Suunniteltu tukiviritelmä tietysti hyödyttää sitä hallinnoivia tahoja, joiden kulutusmahdollisuudet näin lisääntyvät. Pelkkää ilmastohaittaa koko viherpesuviritelmä.

  Arnold Layne

  Naapurista saa vihreämpää puuta halvalla. Kannattaa suojella omat metsät ja olla EU:n mallioppilas.

  Puuhastelija

  Niin, puusta valmistettavien tuotteiden kysyntähän ei vähene suojelun tai hakkuun viivyttämisen takia eli sama määrä puuta tarvitaan sen jälkeenkin ja mielestäni on ilmaston kannalta hyvä, että hakataan.  Tukki puun tuotteista hiili säilyy rakennuksissa yms. Nuoren metsän hakkuiden vuoksi puusto innostuu kasvamaan nopeammin.

   

  Ehkä tukimekanismina voisi olla hyvä, että ei tuettaisi toimenpiteitä itsessään vaan saavutettuja tuloksia. Jos pääsee nuoren metsän kasvussa alueen keskiarvokasvuun saa nykyistä tietyn eurosumma/ha, sitten jos kasvu esim. 2m3 /ha parempi kuin alueen keskiarvokasvu niin euroja kilahtaisi paljon enemmän. (Tätä tekstiä kirjoittaessani mietin, että hankala se olisi tämmönenkin vaihtoehto ja meinasin poistaa koko tekstin, mutta aattelin jättää tekstin jos joku jalostaisi ajatuksia)

Esillä 4 vastausta, 31 - 34 (kaikkiaan 34)