Keskustelut Metsänomistus Ihan kipsissä

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Ihan kipsissä

  Käyköhan hirven vioittamat haavat kipsin valmistukseen. Kuusellekin uutta menekkiä

  Haavallekin lisää vientimarkkinoita. Varmasti parempi jalostusarvoltaan kuin selluna?

 • vänkäri

  MDF-levyyn ainakin kävisi. Kanadassa jauhavat muistaakseni sikäläistä vaahteraa raaka-aineeksi. Eipä vaan taida olla täällä yhtään valmistajaa.

  jees h-valta

  Kiuas-ja saunavalmistaja Harvia tuo ainakin laude-sun muun saunapaneelin kaikki Virosta valmiiksi höylättynä. Saisi vähän viritä kotimaassakin jalostusasteen nostoa. Jäisi nekin eurot tänne.
  Kyllähän haapa on monipuolinen materia juuri hyvän työstöominaisuudenkin puolesta. Mitä hirviin tulee sen tuho isommalla alalla on aina marginaalista. Siitä pitää moni muidenkin lehtipuiden suhteen liikaa elämää. Sitä pitää vain kasvattaa ja vaatia hirvieläintaso kestävälle pohjalle. Ei se ole liikaa vaadittu.
  Paljon sitä on käytetty suoraan tekosyynä kun on taimia esim. mhy:ltä tilailtu. Havupuun helpompi potti-istutus on yksi syy ja lukuisa määrä muita tekosyitä löytyy kun ei vain arvosteta lehtipuuta tasavertaisena vaikka hintakin alkaa samoja jo hipoa.
  Mutta kuten olemme kuulleet on koivukin jälleen viriämässä ja taimipula on siihenkin iskenyt. Kuten myös h-haavalla kuuluu olevan.

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)