Keskustelut Tekniikka Ikävämpi juttu

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Ikävämpi juttu

    Yksi tuttu metsänomistaja meni ennen joulua metsähommiin. Laittoi aamulla koneen käymään ja meni sitten huoltamaan tekopäätä.

    Yhtäkkiä tekopää nappasi miehen kuoleman syleilyyn.

    Opiksi ja ojennukseksi, että ikinä et mene tekopäälle, kun moottori käy.

  • mehtäukko

    Nämä ovat hyvin ikäviä tapaturmia. Oliko parikytävuotta sitten, suomalainen urakoitsija Venäjän Karjalassa oli ja meni koneen käydessä huoltamaan/ korjaamaan harvesterin kouraa.

    Siitä porukat aikanaan olivat löytäneet puristautuneena…

    EI KOSKAAN pidä koneen käydessä mennä rassailemaan kouraa. Jos jonkin oksan vetäiset, älä laita mitään itsestäsi terien, rullien tai sahan liikeratojen linjalle…!

    Jätkä

    Enempi niinkuin surullinen juttu. Näitä sattuu aina joskus, kun ihmiset ovat kysymyksessä. Pienikin virhe voi kostautua tylysti.

    Rane2

    Joissakin kourissa on ominaisuus että jos mittapyörä pikkuisenkin pyörähtää niin koura sulkeutuu.Jos tuo Mehtäukon kertoma tapaus on sama mistä itse olen kuullut niin siinä epäilivät käyneen näin.

    Ajan kanssa se vaarantunne häviää ja unohtuu että näissä vehkeissä on semmoiset massat ja voimat että ihminen jää aina toiseksi.

    mehtäukko

    Kaatuva runko, konkelot…työmatkat, joka paikassa on riskinsä.

    Aikoinaan ikäiseni maatilan ainut poika oli mennyt kotikentillään syksykuurassa rankametsään. Katkaistessaan kaarevaa leppää hartiatasolta, salaman nopea takapotku, ja kaulavaltimoon leikkautunut moot.sahan terä lopetti nuoren miehen elämän.

    eero heikki

    Kyllähän mehtähommissa on omat vaaransa,tuli mieleen kun Hällämönharjulla hakattiin mäntypylväitä,oli jyrkkään vastamäkeen kaato talvella,kun edellisten kaatojen päälle kaatoi niin runko tuli tosi nopeasti melkein mittansa alas,piti olla valppaana hyppäämään sivuun !

    Korpituvan Taneli

    Tuli oltua tuolla teollisuuden parissa hiukan mukana työsuojelutouhuissa, muutenkin kuin oman työnjohdon osalta.

    Tilastot kertoivat selvästi että onnettomuusherkkyys on pahimmillaa juuri työtä opetellassa. Sitten se laskee aika nopeasti, mutta lähtee hiljalleen nousuun kokemuksen karttuessa. Nimenomaan tietoinen riskinotto nostaa silloin onnettomuusherkkyyttä.

    Tämä kun tiedettiin, niin yritettiin koulutuksella taistella ilmiötä vastaan. Emme kuitenkaan onnistuneet siinä kovinkaan hyvin, vaan onnettomuudet lähtivät tehtaan vakiintuessa uudelleen nousuun.

    Toivottavasti nykyisessä ammattikoulutuksessa otetaan tämä huomioon. Silti epäilen että kyseessä on hiukan luonnonlain tyyppinen ilmiö joka toistuu sukupolvesta toiseen, alalla kuin alalla.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)