Keskustelut Metsänhoito Ilmainen hirvituhoilmoitus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Ilmainen hirvituhoilmoitus

  Siltä varalta, että kaikki eivät tätä tiedä tai käytä.

  Alla olevan linkin kautta voi ilmoittaa ilmaiseksi metsätuhoista, myös hirvituhosta. Korvausta ei tätä kautta saa, mutta tiedot tallentuvat kuitenkin, toivottavasti, tiedostoihin ja käytetään tuhojen seurantaan.

  Ei muuta kuin talkoilla täyttämään!

  http://www.metla.fi/metinfo/metsienterveys/tuhoilmoitus/

   

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hyvä tämäkin, jos linkki toimii kun Metla on nykyisin Luke, mutta vielä parempi, jos linkki ohjaisi ilmoituksen myös riistaviranomaisille.

  Kerropas Planter kun osaat: miten viestiin lisätään kuvia? Teetko copy-paste tekniikalla?

  Planter Planter

  Kyllä kuvat copy-paste tekniikalla tarttuvat. Kuvien pitää olla ”lainauksia” nettisivujen kuvista.

  Planter Planter

  Luulin ilman muuta, että linkin tuhoilmoituskaavake on toiminnassa, koska yläneunassa on Luken ”leima”. Minä ainakin olen tehnyt nävertäjä- ja kirjanpainajailmoituksia sinne ja kuvitellut niiden menevän perille.

  Tietysti Metlassa on ollut kovia säästöjä, joten ehkä ne menevät bittitaivaaseen ja tämäkin on ollut turhaa. Toivottavasti ei.

  Visakallo Visakallo

  Täytin jälleen yhtä kuviota koskevan vahinkoilmoituksen. Aikaa siinä ei mene kuin pari minuuttia. Pyysin myös yhteydenottoa

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Voisiko hirvituho-ongelman ratkaisua auttaa semmoinen julkinen rekisteri , jonne maanomistaja voisi ilmoittaa tuhon ja se näkyisi siellä kaikille netin käyttäjille. Se olisi ikään kuin syntilista metsästäjille, ja siitä he näkisivät minne metsästyspainetta kannattaisi kohdistaa.

  Visakallo Visakallo

  Se olisi nykyaikainen, oikeudenmukainen, edullinen ja toimiva järjestelmä. Uskon vahvasti, että tähän vielä päästään, mutta meidän metsänomistajien on saatava muutoksen läpiviemiseen riittävän vahvat yhteistyökumppanit metsäteollisuudesta ja rahoittajista.

  suorittava porras suorittava porras

  Kunhan hyvä hanke ei törmäisi yksityisyyden suojaan . Tiettyjä tietoja ei  saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle ilman eri suostumusta . Kyseisen ongelman parissa painivat metsäkeskusten virkamiehet ainakin muutama vuosi sitten . Tuohon asti asikkaat olivat ihmetelleet erilaisia käytäntöjä tietyissä asioissa eri metsäkeskusten alueilla . Samaa asiaa ihmettelivät toimihenkilötkin , mutta olivat voimattomia yhtenäistämään käytäntöjä , koska luottamuksellista asiakastietoa ei saanut luovuttaa edes toiselle saman alan virkamiehelle , jos hän ei ollut osallisena asiaan .

  Johtuneeko huono tiedonkulku eri virastojen välillä edelleen yllä mainitsemastani ongelmasta . Vahinkoilmoituksiin lienee syytä lisätä varmuuden vuoksi ne tahot , joille tiedon saa luovuttaa .

  Visakallo Visakallo

  Vahinkoilmoitukseen merkitään myös vahinkoalueen karttakoordinaatit. En usko, että sen tiedon luovuttaminen ilman omistajatietoja olisi minkään lain vastaista.

  Planter Planter

  Koska vuonna 2014 vahvistetussa hirvikannan hoitosuunnitelmassa on tällainen kehotus: ”Paikallistasolla metsästysoikeuden vuokranneet metsästysseurat voivat olla yhteydessä maanomistajiin ja ilmoittaa havaitsemistaan hirvivahingoista”, niin metsästäjät voisivat myöskin raportoida suoraan tällä kaavakkeella Lukeen tuhotietoja, sillä ilmoittajana ei tarvitse olla metsänomistaja. Näin saataisiin lisää kattavuutta tuhotietoihin.

  Paikkatiedoksi riittävät koordinaatit, vaikka tilatietoja ei ole.  Puulajien tunnistaminenkin onnistunee metsästäjiltä, ainakin yleisimmät, mänty, koivu ja kuusi?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tämä olisi hyvä, jos ilmoitus tulisi saman tien näkyville kartalle. Ilmoituslomaketta voisi kehittää niin, että tuhon aiheuttaneen eläinlajin voisi ilmoittaa myös, ja ne näkyisivät kartalla eri värisinä palluroina. Eläimillä tarkoitan eri sorkkaeläinlajeja ml. hirvi, poro, villisika, metsäkauris, valkohäntäkauris.

  Ilmoitus voisi olla siellä missä metsästystietoja ja riistahavaintoja sähköisesti jaetaan, ja maanomistaja pääsisi sinne asioimaan rekisteröitymällä käyttäjäksi. Tämä käytäntö silloin jos ei haluta vahinkokartoista täysin julkisia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)