Keskustelut Luonto Ilmastomuutos

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 264)
 • Ilmastomuutos

  Merkitty: 

  Ilmastomuutos peruutettu, tosin nyt vain yhreksi/kahdeksi päiväksi, muista mitään, Siperiassa lienee alati – asteet.

   

 • isaskar keturi

  Ei käy – kaikki kehitys on keskeytettävä ja tehdytkin muutokset peruttava. Maailman pitää pysyä sellaisena johon 60-luvulla synnyin tai en ala – minut on petkuttamalla tähän maailmaan houkuteltu!

  P..le kun kaikki menee koko ajan huonompaan. Ennen hengissä pysyminen vaati niin paljon, ettei ehtinyt valittamaan – oli se hienoa aikaa!

  PS. Saalas jo perui ainakin katastrofin. Suostuisikohan Saalas pääministeriksi?

  mulle

  Venäjältä laivoin tuotu kivihiili kivasti lämmittää Hesa kämppäni, miksi ulos lähtiskään, katseleen katajanokkaa.

  Tolopainen

  Helsingin Energia syyllistyy rikolliseen toimintaan ihmiskuntaa vastaan polttaessaan kivihiiltä. Pienemmistäkin kaasutuksista on tuomioita tullut mm. Nyrbergissä.

  Per Ä Reikäs

  Per setä se vain takan päällä esi kuivateltuja polttopuita nyt polttelee. Takassa ja hellassa,nyt näin korona erakkona(Armeijankaan teltassa rikos ollut, kenttäkamiinassa puun poltto)

  mehtäukko

  Ja eläin/luonnonsuojelijaksi itseään tituleeraava mulle vielä kehtaakin kehuskella!

  Per Ä Reikäs

  Pirulainen vieköön, tämä ilmastomuutos alkaa jo vähän tuntua omissakin nurkissa, porstupa on jo ihan jäässä, viski viellä ei.

  A.Jalkanen

  Ei ilmastonmuutosta ole peruttu, vaan ongelman vakavuudesta, kiireellisyydestä ja hillintäkeinoista on keskustelua.

  ”Asiantuntijoiden mukaan odotettavissa olevat ympäristökatastrofit aiheuttavat paljon suurempaa vaaraa kuin on tähän asti uskottu – ne uhkaavat koko planeettamme elämänmuotoja, myös ihmislajia.”

  http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007738078.html

  isaskar keturi

  Mutta mikä on tämän ”ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen” ja ympäristökatastrofien välinen yhteys? Ei taida olla vielä tieteellistä näyttöä – vain malleilla tehtyjä arvailuja. Ympäristökatastrofeja on ollut kautta aikain, tunnetuimpina suuret tulivuoren purkaukset. Myös laajoja metsäpaloja ja maanjäristyksiä sekä rajumyrskyjä on ollut aina. Tulen saa kyllä syttymään talvellakin, kuten kollegat tuolla edellä todistavat.

  Siis todettakoon selvyyden vuoksi, että uskon ilmaston sekä ympäristön muuttuvan (ja monelta osin huonompaan), mutta katastrofista puhuminen alati muuttuvassa maailmassa on turhaa panikointia.

  Tolopainen

  Tältä planeetalta on joskus tuhoutunut 95% eliölajeista, kun melkein koko pallo on peittynyt jäähän. Emme saa vastaavaa tuhoa aikaan vaikka mitä tehtäisiin. Maailmankaikkeus on tylypaikka. Sieltä voi sataa meteoriitteja niskaan ja on satanutkin aiemmin. Muuten maapallolla ei olisi alkuaineita. Olemme muodostuneet tähtipölystä. Naaraat on muuten syntyneet ennen uroksia.

  Metsäkupsa

  Ilmastokeskustelu on vähän kuin iltapäivälehtien lööpit. Petteri Taalas antoi hyvän analyysin ilmastoasian tiimoilta. Ympäristökastasrofista puhuminen on ylimitoitettua maailmanlaajuisesti. On aavikonreunoja ja lähes merenpinnan tasalla olevia alueita, joilla kylläkin asiainlaita katasrofaalinen. Ilmasto on aina ollut muutoksessa maailmankaikkeudessa, kuten maammekin kohdalla . Elämme jääkauden jälkeistä aikaa ja kyllä varmuudella lajistomme on aivan toistaluokkaa, kuin jääkauden jälkimaininkeissa. Ilmasto lämpenee nykyisin, se on sitten eria asia, onko syyt yksinomaan ihmisen saastustamisen aikainsaantoa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 264)