Keskustelut Luonto Ilmastonmuutos

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 589)
 • Planter Planter

  Sama kuva löytyy useista lähteistä, joten saattaa olla faktaa.

  https://climate.nasa.gov/internal_resources/1819/

  lähde:

  https://climate.nasa.gov/climate_resources/189/graphic-temperature-vs-solar-activity/

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Katson asiakseni siteerata edesmennyttä akatemiaprofessori ilkka hanskia (Viestejä saarilta):

  ”…Ihmisen merkittävä vaikutus elinympäristöihin alkoi jo kauan sitten, mutta useimmilla maapallon kolkilla ihmisen vaikutus on ollut erityisen tuntuva vasta tuhat vuotta tai tätäkin lyhyemmän ajan. Koko maapallon mittakaavassa muutos on ollut sellainen, että kun vielä 8000 vuotta sitten mannerten pinta-alasta (130 miljoonaa neliökilometriä) puolet oli metsien peitossa, tämä osuus on enää alle 20 prosenttia, ja näistäkin metsistä enää neljännes on luonnontilaisia. Erilaiset viljelysmaat peittävät jo lähes 30 prosenttia mannerten pinta-alasta…”

  Siis hevosvetoinen maatalous ja liikenne ei nostanut ilmakehän kasvihuonekaasupitoisuuksia, vaan fossiilisen hiilen massiivinen poltto. Joka on johtanut ilmaston lämpenemiseen.

  Visakallo Visakallo

  2.7.2019 Helsingin Sanomissa on artikkeli eri maanosien ja maiden energiantuotannosta jatkossa. Ainoastaan Eurooppa, Japani ja USA pystyvät hieman supistamaan omaa energiantarvettaan. Pelkästään Keski- ja Etelä-Amerikkan tuottama lisäenergia korvaa sen. Muu maailma lisää energiantuotantoaan vastaavasti tästä 12-kertaiseksi. Tästä hyvin suuri osa tuotetaan Kiinan rahoittamilla uusilla kivihiilivoimaloilla. Valitettava totuus on, että Suomen ja koko Euroopan ilmasto-toimet ovat pelkkää sielunhoitoa.

  Puuki

  Paljonko vaikutusta lienee ilmaston lämpenemiseen  nykyisellä hiilen ja muiden fossiilisten raaka-aineiden käytöllä . Esim. öljyä porattaessa poltetaan kaasua 40 mrd kuutiota vuodessa. Jottain tarttis tehrä.  Vähennetään me puun käyttöä Suomessa niin kyllä se kait siitä…

  Mm. Puolassa aiotaan lisätä hiilen louhintaa .  Saksassa ei myöskään voida luopua hiilivoimasta jne.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Satuitteko lukemaan juttua Kiinan politiikasta: se rahoittaa KIVIHIILIvoimaloiden rakentamista ulkomailla mutta kotimaassa edistää uusiutuvia energioita. Sori, tuossahan se jo luki edellä…

  Visakallo Visakallo

  Mittakaava on valitettavasti sellainen, ettei Suomen, eikä koko Euroopankaan toimenpiteet pysty vaikuttamaan ilmaston osalta lopputulokseen juuri lainkaan. Olisi hyvä, jos päättäjillä olisi rohkeutta tunnustaa nämä selvät tosiasiat ja lopettaa itsensä ja toistensa pettäminen.

  nuori isäntä

  Kiinan talous on riippuvainen kivihiilestä. Se on yksi suurimmista käyttäjistä, mutta myös suurin tuottaja. Kiinan intressi on pitää kivihiilen hintatasoa tietyssä haarukassa (nyt en valitettavasti muista tuota hintahaarukkaa). Kivihiili louhoksia suljetaan ja käynnistetään valtion ohjauksella sitä mukaan, kun hinta lähestyy ylä- tai alarajaa. Talouden suuren kivihiili riippuvuuden vuoksi sillä on valtava intressi saada kivihiilelle kysyntää oman maansa ulkopuolelta. Halpeneva uusiutuva energiantuotanto tulee kuitenkin haastamaan kivihiilen kysyntää. Vuonna 2030 aurinkosähkö tulee olemaan maailman edullisin sähköntuotantomuoto, paitsi pohjoismaissa missä se on toiseksi edullisin. Täällä edullisin tulee olemaan tuulituotanto, joka muualla maailmassa tulee olemaan toiseksi edullisin. Jo nyt maailmassa on alue, jossa aurinkosähkön on tällä hetkellä edullisin vaihtoehto.

  tamperelainen tamperelainen

  Ihmiskunnan osuus maapallon lämpenemisestä on mitätön. Ns. ilmastonmuutos onkin eri poliittisille tahoille keppihevonen jonka avulla voidaan edistää omaa ideologiaa, kiristää verotusta ja rajoittaa kansalaisten vapauksia. Ahneimmat yritykset ovat myös haistaneet tässä rahastusmahdollisuuksia.Rinteen hallituksen ilmastoidealismi jopa säälittävää lapsenuskoisuutta.Täysin epärealistiset lähtökohdat saavuttaa mitään tuloksia,mutta”pakko tanssia kun orkesteri soittaa”

  Se, että vaatimuksia asetetaan vain länsimaille mutta esim Kiina saa vapaat kädet saastuttaa, antaa osviittaa siitä mikä taho ja ideologia tässä on taustalla.

  Kurki

  Mitenkähän tuo lämpötila on laskettu? Poimittu lämpimät vuodet hakemalla joka 3..6 vuosi, että saatu osuma, joka näyttää kovaa lämpenemistä.

  Tässä Keski-Englannista pisin yhtenäinen koskaan mitattu lämpötilajakso (eikä ole poimittu niitä lämpimiä vuosia) vuodesta 1659 lähtien. Ei vaikuta kovin dramaattiselta.

  https://c3headlines.typepad.com/.a/6a010536b58035970c0120a7c87805970b-pi

  Tolopainen

  Kyllä vuodenajat vaihtuu ihan auringon aseman mukaisesti ei se vaikuta mitään, että ilmakuutiossa on neljäsataa miljoonas osaa hiilidioksidia, täysin apinalauman keksimä juttu. Tietokoneet ovat tyhmempiä kuin torakat, eivät ne mitään pysty ennustamaan, tekevät sitä mitä niihin on ohjelmoitu. Ihmisille on tyypillistä tehdä erikoisia maailmanlopun ennusteita niitä on tehty jo tuhansia vuosia, muka jonkin tiedonvalossa . Metsien loppumista myös aiemmin pelättiin ja hakkuita rajoitettiin. Muutama vuosi sitten pelättiin lintuinfluenssaa. Tiedämme ehkä miljoonas osan niistä riskeistä, jotka meitä uhkaavat ja pelkäämme vain niitä, jotka tunnemme. Ihmiskunnan pahin uhka ovat uskonnot ja väestön kasvu. Niitä on mahdoton saada enää hallintaan. Ihminen on valitettavasti sekopäinen laumaolento ja manipuloitavissa, kun on vahvasti taikauskoon taipuvainen. Kaikenlaiset ismit myös uppoavat kuin häkä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 589)