- Tämä aihe sisältää 18 vastausta, 7 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , 9 kuukautta sitten toimesta.
-
Ilmastosotku
John Grisham on lakimies.
Paremmin hänet tunnetaan menestyneenä kirjailijana. Lakimiestaustasta johtuen hän tuntee USA:n lain perustuslain lisäyksineen vähintään kohtuullisesti. Kirjat ovat fiktiivisiä, mutta kirjailijan koulutus tuo todentuntuisuutta tekstiin.
Grishamilla toistuu joitakin kertoja tapaus, missä on havaittu lääkkeiden pahoja sivuvaikutuksia, ympäristön pilaamista tai ihmisten suoranaista huijaamista jonkun ”suuren” tahon tekemänä. Grishamilla joku suuri yritys yleensä tai jopa yliopisto. Tällöin yleensä pieni lakitoimisto tarttuu asiaan nostaen ryhmäkanteen.
Tenneseeläinen lakitoimisto on nostanut ryhmäkanteen verenpainelääkkeen aiheuttamista vakavista sydänoireista ja kirjannut tämän osavaltion oikeuteen. Kanne toimitetaan asianmukaisesti lääkettä valmistavalle yritykselle.
Verenpainelääkettä valmistava ylikansallinen suuryritys kokoa suuren lakimiesarmeijan ja kirjoittaa vastineen kanteeseen, missä tietysti kiistää kaiken. Johtava lakimies toteaa vielä sisäisesti, että on siinä Tenneseen pojilla ajanvietettä kunhan lukevat kaikki 20000 kirjoittamaamme sivua!
Ilmastoasioissa näyttää olevan vähän sama asia. Tarinaa tulee tuutin täydeltä! Tieteellisiä tutkimuksia on ymmärretty mahdollisesti väärin tai ainakin pyritty etsimään omaa asiaa edistäviä kohtia niistä. Julkisuudessa pyörii jopa toisilleen ristiriitaisia väitteitä. Ota tässä nyt metsänomistaja selvää mikä on totta ja mikä ei.
Laitetaan nyt pari kohtaa tähänkin, joista kohtaa 1. toivottavasti joku selventää minulle eli olenko ymmärtänyt asian oikein.
1. Ojittamattomat suot eivät ole mukana hiilinielulaskelmassa. Suomessa näiden CO2-päästöt ovat luokassa 10 miljoonaa tonnia vuodessa ja muualla suhteessa vielä enemmän. Jos nyt joku poloinen on mennyt ojittamaan suonsa kasvamaan metsää, niin ensinäkin tämä suo pompsahtaa hiilinielulaskelmaan mukaan ja toiseksi saatetaan nähdä kokonaisuutena hiililähteenä, vaikka ojituksen seurauksena todelliset hiilipäästöt ovat pienentyneet metsän kasvun seurauksena.
2. Ilmaston kannalta iso asia ja oikeastaan ainut merkitsevä on päästä eroon fossiilisista polttoaineista. Suomen osalta tämä onnistuu keveästi metsien biomassalla, tuuli- ja vesivoimalla sekä ydinvoimalla. On aivan järjetöntä taivastelua, että kasvaako meidän metsät esim 106 miljoonaa kuutiometriä uutta puuta tänä vuonna vai 107 miljoonaa kuutiometriä. Siis kokonaisuuden hoidossa. Ne kasvavat kuitenkin noin 100 % enemmän kuin 50 vuotta sitten.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.