Keskustelut Metsänhoito isaskar keturi

 • Tämä aihe sisältää 5 vastausta, 3 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten AvatarTomperi toimesta.
Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • isaskar keturi

  Merkitty: 

  Juu samaa mieltä se se onkin mielenkiintoinen tilanne jos se menee että aletaan varoja periä takaisin… sehän sataa suoraan setelikeisarien nieluun…. pakkomyynnit yleistyy metsäpuolella jos metsänomistajat todetaan maksumieheksi.  Sehän oiskin metkaa jos mhy joka suunnitelmat on tehnyt on neuvonut väärin ja toteuttanut myös hakkuun väärin joutuu maksumieheksi tai syylliseksi, noh onhan yhdistyksillä varoja, ainahan sitä voidaan laajentaa jsuurewntaa yhdistyksiä toiminnan edellytysten parantamiseksi, niin kauan kun yhistyksen rajat yltävät valtakunnan rajoihin jokapuolella….

  Sehän on semmonen juttu että jos on pilalle hakattu niin hakataan paljaaksi sillähän se korjaantuu ja laitetahan metsä hyvään kuntoon.  Ainut selvä asia yksityismetsälaissa on että metsän uudistushakkuita ei koske läpitta-  ja ikärajoitukset.  Mutta voep olla että oli muuuten semmonen kolahdus että poliittisesti on vaikea nähdä poliittista jatkuvuutta erilaisten metsänparannusvarojen ja tukien jakamiselle,  samahan se ion tuolla metsänparannuspuolellakin, yhteiskunnan tuella rakennettujen kunnossapidosta ei pidetä huolta kun tie hankkeet ovat olleet todellisuudessa kannattamattomia ja odotellaan tukea kunnossapitoon…

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tomperille pyyntö: jos aiheesta on jo olemassa ketju niin keskustellaan siinä eikä tehdä uusia aloituksia. Menee hankalaksi seurata jos pitää lukea monta ketjua samasta. Täällä on jo useampi ketju muun muassa ensiharvennuksista.

  Tomperi
  • Keskustele otsikon aiheesta. Jos aihe vaihtuu, aloita uusi ketju.
  • Noudata hyviä tapoja.
  • Älä kirjoita henkilöistä loukkaavasti.
  • Poistamme epäasialliset ja metsäalaan liittymättömät viestit sekä organisaatioiden tiedotteet ja mainonnan.

   

  tein tämän kun halusin nimenomaan isaskarille vastata.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Sepä jäi epäselväksi mihin viestiin vastaus kohdistui kun teit uuden aloituksen.

  isaskar keturi

  Vastaan kuitenkin: näinhän se menee! Kemera-tuet maksetaan metsänomistajille, joten he viime kädessä vastaavat, että työt on tehty säädösten mukaan. Lain 4§ 1. mom. ”Tuki myönnetään yksityiselle maanomistajalle.” Eli tuen saaja ei ole urakan suorittaja, vaikka se meneekin urakan maksuihin.

  Tämä Tomperin esittämä ongelma oli laajemmin esillä Otson sotkujen yhteydessä ja vaara on todellisempi noissa metsänparannushankkeissa (tiet, ojat): rahat käytetty – jälkeä ei syntynyt – koska tukiehtojen mukaista jälkeä ei ole syntynyt, takaisin perintä maanomistajalta. Eli pahimmillaan et ole hyötynyt mitään ja joudut vielä maksamaan käytännössä saamattomat tuet takaisin valtiolle korkoineen. Sama voi käydä, jos metsätien jälkihoitovelvoite on laiminlyöty ja tie ei enää toimi metsäautotienä.

  Siis ymmärsin kysymykseksi sen, että keneltä peritään tuet takaisin, jos peritään?

  Tomperi

  siinähän sitä olikin

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)