Keskustelut Metsänomistus ISOVELI valvoo

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)
 • ISOVELI valvoo

  Tuli Metsäkeskuksesta postia. Nimittäin Metsään.fi-tiedote, jossa kartat ajankohtaisista hoitotöistä ja hakkuista.

  Hämmästyttävää tietojen tarkkuus ja ajankohtaisuus. Meidänkin kartoissa näkyivät esimerkiksi viime marraskuussa tehdyt aukot, joiden kohdalla mainittiin tehtäväksi taimikon perustaminen. (tosin on ennätetty jo tänä keväänä kylvää). Tiedoissa oli vieläpä vuodet, jolloin hoitotoimet pitäisi suorittaa. Ja kaikista kohteista hehtaaritiedot. Tietysti pientä heittoakin on, mutta kokonaisuus on hämmentävän oikea.

  Vaatii kyllä aikamoisen systeemin, että saa nuo tiedot paperille ja metsänomistajien postiluukuista sisään. Eivät metsänomistajat voi enää vedota ainakaan tiedonpuutteeseen metsiensä tilasta.

 • jees h-valta

  Olen erittäin tyytyväinen Metsään.fi:n käyttäjä. Kannattaa.
  Ja taas pitää todeta että on tämä metsäporukka vanhoollista. Vain muutama tuhat käyttäjää ja noin hieno palvelu! Järkyttävää!

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Minä taas olen hiukan pettynyt metsaan.fi palveluun. Ei siinä mitään että siellä on virheitä, mutta kun tuntuu kovin työläältä niiden korjaaminen. Yhden palstan osalta odotellaan keilaustietoja ennen kuin sen tiedot näkyvät.

  Jotain tämän tapaista sen kuitenkin olla pitäisi, mutta kovasti on vielä kehitettävää.

  Tuntuu siltä että yritetään aktiivisesti unohtaa se miksi käyttäjiä on tässä vaiheessa niin vähän. Siellähän on nyt vain ne palstat mukana, joilla on tarpeeksi nuoret suunnitelmatiedot ja sitten se pieni joukko, joissa laserkeilauksen tulokset ovat valmiita julkistettaviksi.

  Kyllä se siitä, mutta ei saa kurottaa kuuta taivaalta kerralla, vaan nakertaa pala palalta.

  Siihen että isoveli valvoo tällä tavalla, kohautan vain olkapäitäni. En kuulu niihin, jotka näkevät kaikessa viranomaistoiminnassa vain yksityisyyden loukkauksia.
  Toisaalta näissä uusissa systeemeissä toki pitää olla tarkkana siitä kuka näkee ja kuka tekee mitäkin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Ai niin kun se suunnitelma on kallis ja turha ja sitä ei ole sitten tehnyt kuin muutama tuhat metsänomistajaa.
  Onhan siinä suunnitelamassakin varmaan puutteensa mutta olen sen kyllä teettänyt kaikkiin. Yksi Noormarkusta taitaa olla pois.
  Mutta kun pyysin jonkun palstan mukaan jonka olin ilmoittanut ja josta oli suunnitelma se ilmestyi todella nopeasti. Seuraavana päivänä jo tuli sähköpostilla tieto että helppo kun on suunnitelma.
  Nyt sitten on ehdotelmaa ja paljon! Enemmän huomattavasti kun odotin. Ja itse päivitin hoitotoimia ajan tasalle. Pitäisi myös päivittyä kahden viikon sisällä. Kun vuoden aikana montaa lajia toimea tulee teetettyä ja kaupattua on hyvä kun joku keskitetysti pitää asiat konekannassa. Eilen illalla en edes vielä kaikkia jaksanut kahlata kuviokohtaisesti läpi. Jatkelen tässä raivausten lomassa pyhien kuluessa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Meillä oli keskustelu ketju tästä metsaan.fi palvelusta joulun edellä, mutta en sitä mistään löytänyt.

  Kävin tässä Juhannuksen kunniaksi palvelussa ja huomasin että edistystä on tapahtunut. Paras asia on kuviokohtainen ilmoituslomake, jossa toki on omat puutteensa. Toivoa sopii että minunkin kuviotietoni saadaan kohdalleen kun niistä kuviokohtaisesti ilmoittelen.
  Tulostettava kuvioluettelo oli myös myönteinen muutos.

  Nämä laserkeilaukset makaavat edelleen vihreän veran alla. Minunkin toinen palsta on alueella, jonka piti olla valmis julkaistavaksi 2012, nyt aikaa on vain jatkettu vuodella….

  Ans kattoo mitä siitä vielä tulee.

  Terveisin Korpituvan Taneli

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)