Keskustelut Metsänhoito Jaksollinen kasvatus erirakenteisena

  • Tämä aihe sisältää 40 vastausta, 16 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta sitten AvatarPortimo toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 40)
  • Jaksollinen kasvatus erirakenteisena

    Makasiinissa oli kysymys rästikoivikon hoitovaihtoehdoista. Kaikissa malleissa suositeltiin alikasvoksen säästämistä. Jaksollisen kasvatuksen ei siis tarvitse olla tasarakenteista yhden puulajin kasvatusta, vaikka näin tietyissä asiayhteyksissä moni haluaa antaa ymmärtää. Kaikkihan tietävät, että alikasvoksen kasvatus johtaa aikanaan erirakenteisuuden tasaantumiseen ja päätehakkuuseen.

    Mitä Suorittava porras on mieltä esitetyistä kasvatusvaihtoehdoista? Toki muutkin saavat kommentoida.

  • oksapuu

    Tuollainen 2-jaksoinen metsä tarvii kokeneen kuskin ja oikeat olosuhteet…

    Täällä meillä sellainen kuski on ja hakkaa Sampolla. Paras tietysti olisi jos hakkaisi kyykkymotolla mutta ne ajat oli ja meni…

    Metsuri motokuski

    Osaava kuski tekee hyvän työnjäljen millä merkillä tahansa. Yleensä kaksjakoinen ei pistä pahaksi vaikka kourassa olisi voimaa rungon siirtelyyn vaikka pystyssä. Siihen taitaa samposta jerkku lopua.

    Jovain

    Mehtäukko: ”On selkeä, tuottava ja hallittavakin menetelmä olemassa”. On olemassa mutta en käytä sitä. Vastakkainasettelu on vastenmielistä ja kieltämättä tilanne on mielenkiintoinen. Sitä auttaa valinnanvapaus, ei tarvitse lukkiutua mihinkään vaihtoehtoon. Lukkiutua pystykauppaan, ei jaksottaiseen metsänhoitoon. Voi hoitaa omat puukauppansa ja voi hoitaa metsänsä hoitotavasta riippumatta.

    oksapuu

    Pahempi homma on jos kuskista loppuu jerkku 🙂 …

    Jotain urakalla hakkaavaa mottimestaria ei pidä 2-jaksoiseen metsään päästää…

    mehtäukko

    Kaikki ammatit vaativat ammatillisuutta,itsekritiikkiä ja vastuullisuutta.

    Siitä ei pääse mihinkään.

    A.Jalkanen A.Jalkanen
    AMMATTIMIES AMMATTIMIES

    PYYTÄN SAATA MUISTUNTAA ETÄ.SE KA1KEN PARA1N LAATUN VANERI,KASVAA KUUSIN SEASA.NIIN KUIN TEHTÄÄN KUUSINLE,TAMIKON HOITO NIIN.ON MAHTONLISTA TEHTÄ VANERI,METÄ KUIN ON KUUSINLA SEKÄN KOVUNLA,OIKIA KASVUN SUHTE.MINÄ OLEN TEHTYT NÄITÄN PALIONKIN,ISÄNTÄT ON KIITELTYT KÄTESTÄ PITÄEN KUIN,ON MUKAVA VANERI TILI,TULOSA 2HARVENTUSKELA.EN TIEÄTÄN OSAAKON NUORENPAT,METURIT TEHTÄ KUIN PITÄÄ,OLTA TAITOJA NÄHTÄ SE,KUUSIN SEKÄN KOVUN OIKIA KASVUN SUHTE.

    mehtäukko

    AJ. Kyllä kait tuon Luken tiedoituksen on valveutunut mo ymmärtänyt kymmeniä vuosia sitten…

    Visakallo Visakallo

    Eipä tahdo koivusta oikein hyvää tiliä tulla, kun koivutukin hinta on jatkuvasti 20-30 euroa huonompi kuin kuusella, vaikka niiden kasvuajalla ei käytännössä kovin suurta eroa ole, sillä koivut on lihotettava kunnolla, että tyvitukeilla saisi vähän paremman hinnan.

    Gla Gla

    Täällä on sellainen määrä juurikääpää, että kuusikon jälkeen koivikko olisi hyvä vaihtoehto (ellei hirvieläimet). Yhtään ei asiaa muuta se, että ilmastonmuutoksessa kuusen riskit kasvaa todennäköisesti muita enemmän.

    Vaikka tuo Luken erinomainen kooste on tuttu jo Hannikaisen kirjan ajoilta eli 1800-luvulta, valitettavan vähän asiaa edelleen pidetään esillä jaksollisen ja jatkuvan kasvatuksen välisissä taisteluissa. Se kertoo toisaalta vallitsevan metsälain puolustamisen heikkoudesta ja toisaalta jatkuvaa kasvatusta vaativien tietämättömyydestä tai tarkoitushakuisuudesta.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 40)