Keskustelut Metsänhoito ”Jalkapanta”

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • ”Jalkapanta”

  Merkitty: 

  Tulevaisuudessa ei enää riitä, että on on jalkapanta kuin ehdonalaisuuteen päässeillä vangeilla. Silloin seurataan jokaista puuta, jonka metsänomistaja tai maanviljelijä eri syistä joutuu kaatamaan. Tämä ajatus tuntuu Pohjois-Korean mallilta, ei suomalaisuudelta. Jäitä hattuun kaikille!!! Miten tähän on tultu? Onko todella luotu oikea kuva todellisuudesta vai johtaako joku/jotkut meitä täysin harhaan???

 • pihkatappi pihkatappi

  Varmaan tervarosokin on älymystön aivopieruissa arvokasta monimuotoisuutta, maannousemasta puhumattakaan. Toiset ovat opiskelleet kymmeniä vuosia metsänhoitoa opiskelemalla alkuun tutkinnon, perehtymällä tutkimuksiin, suosituksiin ja käytännössä oppien onnistumisten sekä erehdysten kautta. Sanoisin että koirat haukkuu ja karavaani kulkee, mutta pieni epäilyksen siemen on, koska joukossa tyhmyys tiivistyy ja virheet ovat nyt suurennuslasin alla.

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Pituus,rinnanympärys,tilavuus,puutavaralaji,etäisyys tiestä,tukkiosuus,lenkous,laatu,tukkiosuus,hinta puutavaralajeittain….isoveli valvoo…tekoäly tähän mukaan? Korjuupalvelu ja jatkojalostus robotiikalla? Karvaton päiväpeto ….onko syytä epäillä että on tarpeeton kuluerä?

   

  mehtäukko

  Kyllähän eurostoliitolla olisi aihetta näkyvämmin vaikuttaa esim. etelä-amerikan sademetsien,Aasian tai euroopan ryöstöhakkuisiin. Uutiskuvat kertovat kaikenlaista roistomaista toimintaa…

  Suomessa rakenne on aivan täysin toinen.

  Mikä on tämä sairaalloisen sosialisoinnin ja vallanhimon tarkoitus?

   

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Pitäisikö kartoittaa myös tiestön rakenne,ojitukset,kunnallisten viemäreiden korot kaatoineen,hulevesiputkistot ja niiden purkupaikat päästöineen,segmenttikerroksissa olevat raskasmetallit ja myrkyt,tehtaitten ja lämpövoimalaitosten aiheuttamat päästöt ja seikkaperäiset reaaliaikaiset kuormitukset,kaivostoiminnan reaaliaikaiset luvut,päästöt yleisötapahtumista esmes jääkiekko-ottelut – mukaanlukien yksityisautoilun ja joukkoliikenteen sille aiheuttama sen hetkinen kuormitus,lento ja laivaliikenteen reaaliaikaiset päästöt jne.jne ??? Annettujen yhteisesti poliittisesti päätettyjen raja-arvojen ylittyessä liike seis ja toiminta loppuu? Samalla kun toiminta seis ,niin myös palkanmaksu ja korvaukset samalla loppuu.Pitäisikö myös avata kustannuspohja kartoituksien tekemiselle ja kilpailuttaa /yksityistää myös nämä? Pitäisikö kyseenalaistaa myös tutkijoiden ammattitaito – niin ettei jotkut poropeukalot tee virheitä jotka myöhemmin koituvat kovalla velkarahalla parsittavaksi?

  Kaikki muutamalla napinpainalluksella ja kirjautumisella yleiseen jakoon? Tietoa miten maa makaa ja diagrammit osoittamaan vaihtelut? Siihen voisi ottaa verrokkeja muista maista.

  Nythän vallitsevassa tilanteessa on syytä epäillä että poliittiset broilerit ohjaavat päätöstentekoa pitäen varsinaisen tiedon itsellään  tai mututuntumalla ohjaavat ihmisten toimintaa.

  Otetaanko tässä metsäsektorilla huomioon esmes se että pankkikorot  huitelee jo kovempana kun metsän tuotto? Korkojen maksu syö puuston joka palstalla kasvaa ja velka ei lyhene ollenkaan? Inflaation pitäisi auttaa,mutta jos muita ansiolähteitä ei ole niin ulosottoonhan ne metsäpohjat pitemmällä aikavälillä menee. Hybetykset korvaukset hiilinieluista ja tuulimyllyistä on pitkälti iltasatuja. Roposia ne on niistä vihreään siirtymään korvamerkityistä rahoista . Sitä ennen tulee oikein iso koura joka tyhjentää varat parempaan talteen. Maksajina toimii sinä ja minä ja kaikki muut kaduntallaajat.

   

  Rane

  En tiedä mihin aloittaja viittaa mutta on todennäköistä että ”isoveli” valvoo aina vaan tarkemmin.Maataloudessahan tekoäly tulkitsee jatkuvasti satelliittien ottamia kuvia ja lähettää viljelijälle pyynnön/käskyn ottaa älykännykän(pakollinen) sovellutuksella(pakollinen) kuvan epäillystä poikkeamasta/rikkomuksesta.Kuvan tulkinnan tekee vielä ihminen mutta väistämättä tulevaisuudessa tulkinnan ja sanktiopäätöksen tulee tekemään  tämä tekoäly.

  Metsätaloudessahan tämä tekoäly on jo pitkään vahtinut onko esim taimikonhoito hankkeissa taimikon pituus yli vai alle 3 metriä.Ja varmasti opetetaan koko ajan vahtimaan yhä monismutkaisempia asioita.Se että metsänomistajat joutuisivat itse tarkastamaan mahdolliset rikkomukset voi olla vielä pitkässä kuusessa mutta ehkä sekin päivä koittaa.

  mehtäukko

  Eurostoliitolla on joita kuita hyviä ja kannatettavia yhteistyömuotoja valtioiden välillä. Yhteisvelat, takuut yms. eivät ole sitä.

  Metsätalous ei kuulunut eu:n toimivaltaan maamme liityttyä. Kansallinen holhoaminen on sairaalloista, joka pitäisi päättäväisesti torjua.

  Puuki

  ”80 milj.€säästöt 10 vuodessa” . Muka puiden yksilöinti toisi nuo säästöt nimenomaan mo:ille. Ihan hatusta vedettyä.  Jokaisen puun erikseen tarkastelu ja toimiminen metsäkuviotasolla tuon tiedon mukaan ei toteudu käytännössä.

  Visakallo Visakallo

  EU:n nykyinen toiminta metsäasioissa muistuttaa hämmästyttävän paljon vanhan Stasin toimintaa, joka sekin näki syyllisiä kaikkialla, ja sortui vainoharhaisuudessaan täysin turhan tiedon kokoamiseen, käyttäen tähän suuren määrän avustajia, vert. nykyisin ympäristö- ja ilmastoliikkeet ja hyväuskoiset hölmöt.

  https://areena.yle.fi/1-61691326

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)