Keskustelut Tekniikka Järjetön bugi Metsälehden järjestelmässä!

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 32)
 • Järjetön bugi Metsälehden järjestelmässä!

  Merkitty: 

  Tilasin Metsäkustannuksen kirjakaupasta emännälle metsätuhokirjan.

  Kirjoitin osoitetietoihin vastaanottajaksi hänen nimensä ja varmaan se paketti sitten hänen nimellään tuleekin.

  Tämän Metsälehden bugijärjestelmä vain otti ja vaihtoi hänen nimensä nyt sitten nimimerkkini tilalle. Eikä tietenkään saa itse vaihdettua takaisin.

  Voi hyvää päivää, kaikenlaisia poropeukaloita Metsälehtikin sitä käyttää tietokesovellusten tekoon!

  Ans kattoo nyt saako homman edes heti aamusta korjatuksi vai meneekö oikein perusteelliseen palstan uudelleen ohjelmointiin.

  Terveisin Korpituvan Taneli

 • Rane2

  ”Jos olet eri mieltä, olet hullu tai muuten häiriintynyt -ja samaan aikaan itse suolletaan mitä ihmeellisintä soopaa. Eh..”

  Sinäpä sen sanoit,reservuaari.

  jees h-valta

  Jos nyt kerran vielä Metsälehti yrittäisi kuitenkin. Palstojen ryhdikkäin ja jämptein äijä ei alennusta kaipaa joten jos saataisiin se nikki vanhaan malliin. Kieliopillisena ihmeisenä hiukan häirii kun pienellä kirjoitetaan nimiä. Niin paikan kuin ihmisenkin. Eikä ne kait ennen olleet ”pötköön” kirjoitettuna vaan erillissanoina kait. Ja nuo muut taas yrittävät häikäilemättä loukata kun ovat muissa skapoissa vähän nokilleen saaneet. Tunnusomaista näillä saiteilla kyllä. Rokotetaan kuin pitkävihaiset piikapahat.

  Vilppu

  Onhan se ikävää, että henkilökohtaisia tietoja päätyy kaikkien luettavaksi. Ei tuo kuitenkaan mitään ennenkuulumatonta ole.

  Esimerkkinä tällä palstalla lukijoiden kuvissa heinäkuun alussa julkaistu kuva nimimerkkien tapaamisesta. Korpituvantaneli ystävällisesti paljasti ilman lupaa jokaisen kuvassa olijan nimimerkin yms henkilökohtaista meille tuhansille palstan lukijoille.

  Onneksi nuo tiedot on ylläpidon toimesta poistettu.

  Että sattuu niitä järjettömiä bugeja atk-eläkeläisen omassa pääkopassakin.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tuota kuvaa ottaessa oli kyllä puhe että nimimerkin saa kertoa kuvassa olijoista. Jollakin se ei kai sitten mennyt jakeluun, koska on poistopyynnön tehnyt . Noissa tapaamisissa on joskus joku jäänyt pois kuvasta kun on saanut tietää että tulee lehteen.

  Jo aikanaan Pieksämäen tapaamisen yhteydessä otettu kuva oli julkisuudessa ja kuvassa olijat nimettiin nimimerkillä. Silloin jäi joitakin pois siitä kuvasta.

   

  Tästä tuoreemmasta asiasta vielä:

  Tärkeämpi asia kuin minun tai emännän nimen julkitulo oli se että tapaus paljasti järjestelmän puutteellisuuden ja sen että bugia ei saatu edes kerralla kuntoon vaan se uusiutui seuraavana päivänä. Jotain on myös asioiden hoidossa pielessä kun nimimerkkiä ei ole vieläkään saatu oikein sinne tietokantaan.

  Toki emäntä nimensä julkitulosta hiukan kiehahti, mikä sekin on kai ymmärrettävää.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Nyt näyttää taas olevan asiat kunnossa, ainakin tällä hetkellä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Onnittelut Taneli, tulihan se sieltä.

  Gla Gla

  Jees h-valta: ”Kieliopillisena ihmeisenä hiukan häirii kun pienellä kirjoitetaan nimiä. Niin paikan kuin ihmisenkin.”

  Minulta meni bugisirkus kokonaan ohi, mutta en ole siitä pahoillani. Tuo kommentti jäi kuitenkin vaivaamaan. Nimimerkkiä, kuten ”jees h-valta”, ei ilmeisesti tarvitse kirjoittaa isolla?

   

  Rane2

  Otsikosta sen verran että sen voi ymmärtää monella tavalla.Nykyäänhän jopa uutisoinnissakin käytetään huikean tai mahtavan sijaan sanoja kuten järjetön,mieletön,älytön tai tajuton.Nuoriso siis (jos joku lukisi tätä palstaa) ymmärtäisi otsikon kehumiseksi.

  Puuki

  Uusia merkityksiä tulee sanoille puhekielessä jatkuvasti. Sanat muuttuu kirjoitettunakin pikkuhiljaa. Esim. sellaista sanaa kuin ”juurikin” käytetään paljon vaikka se ei ole kieliopillisesti oikein .Aluksi muunnokset kuulostaa usein oudoilta, ihan niin kuin aikoinaan Jan Buklövin uusi v-tyyli mäkihypyssä näytti todella rumalta.

  Rane2

  Ps.Selvennyksenä että jos esimerkiksi Jovainin ja Vaaran teorioista keskustellessa satun käyttämään termejä kuten älytön ja tajuton niin niiden merkitys on edelleen vanhahtava.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 32)