Keskustelut Metsänhoito Jatkuvaa taimikonhoitoa

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)
 • Jatkuvaa taimikonhoitoa

  Minä harrastan jatkuvaa taimikonhoitoa. Käyn kaikki taimikot läpi joka kesä, siis joka kesä, raivaussahalla + kolmioterä. Heinäisimmät paikat kahdesti. Ei vaivaa risut ja heinät. Hyvin kasvavat, ennenkaikkea paksuutta, mutta myös pituutta. Juuristo se vasta nauttii kasvustaan ja kerää laajasti ravinteita. Ensi kesänä parhaat on reilusti yli kolme metriä. Istutettu 2007 / 7.2 ha. Metsät Etelä-Savon ja Pohjois-Savon rajamailla. Ei lehtoja, vaan tavallista savolaista maapohjaa. Työllistävä vaikutus ja bensaa palaa. Nyt saanevat kasvaa rauhassa pari kesää ja sitten varsinainen taimikonhoito. Hyvä tulee!

 • lastunraapija

  Metsänvartija varmaan tarkoitti tätä filminpätkää:

  Siinä oli 50 vuotta harventamatta ollut istutuskuusikko Saksassa. Keski-Euroopalle tyypillisesti aluskasvillisuutta ei ole täysin sulkeutuneen latvuskerroksen alla. Lumituhot eivät ole karsineet heikkoa ainesta pois. Valkoisella renkaalla merkittiin kasvamaan jätettävät puut 8-9 metrin välein, tarkoituksena pitää ne 90-vuotiaiksi. Kaikki muu lähtee pois ajouralta kurottaen. Metsänhoitajan toiveena oli, ettei viiteen vuoteen tulisi kovaa myrskyä. Suomen kasvuoloissa taitaisi tuollainen tiheikkö harventua jo paljon aikaisemmin luonnonvoimien toimesta.

  metsänvartija

  Jawohl. Noita tuli hakattua 1990-91 Saksassa. Puut olivat niin tiheässä että ilman vinssiä niitä ei saanut kaatumaan. Korjuuvauriot olivat aikamoiset.

  Toinen tapa hoitaa Z-Baum metsiköt oli poikkisahata n. 2 metrin kantoon ja pätkiä alas ryntäävä runko taas 2 metrin kohdalta. Nuo poistettavat rungot halottiin polttopuiksi ja myytiin omaan piikkiin valtion metsistä.

  Suomessa vastaavaa pätkimistä voisi käyttää myös, ravinteet jäisivät valiorungon lannoitteeksi.

  Ainakin kustannukset jäisivät alhaiseksi ko. menetelmällä.

  Hoitoalueellani kuviot raivataan 3 kertaa ja valiorungot karsitaan ja harvennetaan.

  Apuharvennuksen minimitavoite on kuitupuu/pikkutukki (runkoluku 1000/ha) ja valiorungoilla 32 cm läpimitta. Kasvutilaa valiorungoille avataan 25 m2, säde 2,82. Käytännössä kasvutila on tietenkin isompi.

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)