Keskustelut Puukauppa Jees reklamaatio päivä?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 312)
 • Nimetön

  Jos nyt oikein muistan, niin Jeesin hakkuu alkoi vallan mainiosti. Koneet tekivät kahta vuoroa, kuskit olivat mukavia ja ammattitaitoisia ja uusi tie osoitti tarpeellisuutensa. Sitten homma alkoi venyä pitkäksi ja kahdesta puusta löytyi kolhujakin. Ja pahemmaksi meni: palstan reuna on jäänyt hakkaamatta ja nyt on löytynyt maastoon jäänyttä puutakin ”lähes jokapaikassa, suoraan sanottuna

  Kovin on Jeesin kertomus muuttunut, mutta eipä hätää. Reklamaatio on tehty ja ”esitin myös omiakin ehtoja ja niihinkin suhtauduttiin ymmärryksellä. Tulen kait lähiviikkoina saamaan useammankin tarjouksen.” Lykkyä tykö.

  Vanhassa ketjussa kysyttiin joku aika sitten palstalaisten tilusten kokoja. Muistaakseni Jees kertoi olevansa sadan hehtaarin paikkeille. Kovaa on meno noilla tiluksilla kun ”Kuten olen aiemminkin maininnut moto on pyörinyt metsissäni pari-kolme kertaa vuodessa viimeiset 25 vuotta kohtamain.”

  Jees on postannut 13533 viestiä. Jos hän olisi liittynyt palstalle 10 vuotta sitten, se tekisi 3,7 lähetettyä viestiä joka ainut päivä. Mikäpä siinä, onhan niihin käytetty aika muusta pahanteosta pois. Mielestäni Metsälehti voisi myöntää moisesta harrastuneisuudesta jonkun ansiomerkin.

  pikkutukki

  05.03. Yleiseksi Reclamation  Dayksi . Silloin saa sanoa suoraan eikä tarvitse hiivistellä !  Olisiko kysyntää ?

  Puu Hastelija

  Kannatetaan, kunhan loput vuoden päivät voi pitää normaaleina valitus päivinä!

  Tolopainen

  Se on kun putkimies lähtee ostamaan markkinahintaan huonosti hoidettuja metsäpalstoja ja ne pitäisi saada heti tuottamaan ja rahoista edes puolet pois. Ei siinä voi onnistua, pitäisi olla oma konekalusto ja markkinaväylä haketettavalle pienpuulle.

  Miksi nyt kannattaisi metsään sijoittaa. Paljon helpompaa ja riskittömämpää tehdä indeksisijoituksia, niillä piensijoittaja voitaa varmasti 50v aikana eli jos sijoitusaika on sama kuin metsiinkin, mutta riski paljon pienempi. Eikä tule sijoittaneeksi velkarahalla.

  A.Jalkanen

  Mielestäni maailmaan tarvitaan lisää jeesejä, vähemmän niitä, jotka unohtavat metsäpalstansa ja sen että se tarvitsisi välillä kirvestä, ’metsän parasta lääkettä’.

  Puu Hastelija

  Tolopainen, miksi ei lainarahaa voi käyttää arvopaperien ostoon? Niiden vakuusarvokin on ≈ sama, jollei parempi kuin metsäkiinteistöllä.

  Tolopainen

  Sehän olis aika sekavaa, kun joku motokuski menisi putkiliikkeeseen myjäksi aina iltatöiksi. Eihän kukaan kuvittelekaan onnistuvansa siinä. Metsänmyyjä myy hakkuuoikeuden ja urakoitsija tekee töitä metsäyhtiölle, ei heitä myyjän tarvitse vahtia, minun hakkuut valvoo ostomies.

  Tolopainen

  Voi lainarahaa käyttää sijoittamiseen, mutta hyin rajoitetusti. Se saattaa heikentää sijoitusten tuottoa, jos on liikaa lainaa ja joutuu pakkorealisoimaan sijoituksia, kun markkinat huojuu, eikä vakuusarvo tilapäisesti riitäkään. Pörssimarkkinat ovat  hektiset myös vakuusarvot muuttuvat päivittäin. Metsän vakuusarvo saattaa olla lähellä nollaa, kun se hakataan. En ole perehtynyt mutta luulisi metsävakuuksien olevan aika heikosti arvostettuja.

  Nimetön

  A.Jalkanen: Ei minulla ole mitään Jeesin metsäahkeruutta vastaan. Kaikenlaisia puuhapettereitä kyllä mahtuu maailmaan. Mutta kuten Jätkä tuossa yllä sanoi, niin vähän voi pidätellä omien ideoittensa kehumista. Eikö koskaan ole tullut mitään vikatikkiä? Pitemmissä ketjuissa Jeesin mielipiteet vaihtelevat aika tavalla.

  Tolopainen

  Ei missään liiketoiminnassa voi onnistua sattumalta, kyllä siinä osaaminen ratkaisee. Metsäalla menestyy myös paremmin jos on alan ammattitaitoa sekä vuosikymmenien kokemus öhym.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 312)