Keskustelut Metsänhoito Joen reunus pelto reilu hehtaari

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Joen reunus pelto reilu hehtaari

  Vanha pelto n.1.2h mikä metsittynyt itsestään n.45 vuotta sitten. Tosi tulvaherkkä alue. Ilmeisesti yritetty navero ojittaa viljelyn loputtua mutta jäänyt varsin aukkoiseksi. Ylempänä palstaa kuivempaa.  Rauduskoivua kasvaa mitä kasvaa.Heinää kasvaa yli tarpeen. Itse ajatellut ilman viisaampien neuvoja ottaa alle tukki kokoiset ja muut huonot polttopuuksi. Uudistaminen ojamaat mätästämällä vanhat urat avaten olisi omaan silmään paras vaihtoehto. Naapuripalstan kuivempaan osaan kuuset istutettu reilu 10v sitten ja hyvin näyttävät viihtyvän. Niin ajattelin itsekin tehä. Mutta mites se joenreunus mikä saattaa lillua vedessä keväällä ja syksyllä? Hieskoivua polttopuu värkiksi vai rauduskoivua silläkin vaaralla että vesi kestää pitempääkin ylhäällä.

  Niin ja kaivinkone ja traktori mettäkärryllä löytyy kotoa muutama kilometri palstasta

   

   

   

  Muutaman kuvankin oisin lisännyt mutta en kyllä keksinyt miten..

 • Puuki

  Ei tarvi myrkyttää jos laittaa taimitassut taimien ympärille. Isot lehtipuun taimet kasvaa nopeasti heinikon yläpuolelle .

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Lukijoiden kuviin voi lähettää ellei saa tähän laitettua. Tervaleppä ei heti säikähdä jos on tulva.

  sitolkka

  Voisi olla että tökkisin putkella kuusia koivikon alle ja poistaisin koivut kun kuuset yli metrisiä. Heinäys on ikävää hommaa.

  metsänkasvattaja

  puita  kannattaa  istuttaa  vain  kuivemmalle  kohdalle ei  ne  siellä  märässä  kasva kuitenkaan ojituskaan ei  ehkä  kannata  parempi  pitää  vain luonontilassa ja  antaa  kasvaa  mitä  luonto  sinne  suo

  Remie

  Minulla kuusikko syksyin ja keväisin veden valtaama , mitään muuta haittaa ei ole mutta uutta kasvatusta työntää niin pitkälti että jotkut lerpahtavat, tällöin kuusi ottaa oksasta uuden  latvan. Tuo oksalatva ei ole hyvä. Vedessä ilmeisesti peltojen ravinteita liikaa. Vesi on hapanta joten kuuset pysyvät terveenä.

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)