Keskustelut Metsänhoito Joko hankintahakkuulle

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Joko hankintahakkuulle

  Joko palstalaiset on aloittaneet vuoden hankinta savotat? Aika lämmintä ja kosteaa vielä on. Ureaa joutuisi suihkutella. Ja janokin saattaisi tulla.

  Uutisten perusteella lienee hyvä kysellä ostajat myös energiapuolelta. Taitavat kyllä tietää toistensa hinnat että melko sama lienee meneekö selluksi vai polttoon.

  Itse olen toistaiseksi vielä huiskinut raivaussahalla ja vasta suunnitellut tulevia manuhakkuu kohteita. Muutama kuusikon ensiharvennus  ja joitakin yläharvennuksia kuusikon päältä olisi suunnitteilla. Pienehköjä kohteita ja sellaisia herkänlaisia että en malttaisi konetta pästää.  Tukkia ei vielä hetkeen kannata tehdä.

 • Nostokoukku

  Vielä on vähän hikistä, mutta kun ensimmäiset kuura-aamut tulee niin sitten. Puolentoista hehtaarin alalta pitäisi kerätä suunnilleen tukkikokoista koivua kuusikon päältä pois. Ei ole vara jättää pakkaskeleille korjuuvaurioiden takia vaikka tiheys onkin syönyt oksat vähiin. Pitkää, melko oksatonta ja suoraa kuin putki. Niistä on lysti tehdä polttopuita ensi keväänä.

  Hämis

  Raivuille vieraalle 2 kk kesäloman jälkeen.

  Syksymmällä alan vieraille enskaa sahatyönä enerkiaan. Tuntihommina. Omiakin hankintoja olisi , kun tulisi hiljaista väliä.

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)