Keskustelut Puukauppa Jokohan kotimaan puu alkaisi kelvata ja ehkä jonkinlaisella hinnallakin??

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 32)
 • Jokohan kotimaan puu alkaisi kelvata ja ehkä jonkinlaisella hinnallakin??

  Venäjältä loppuu puuntuonti Putinin määräyksellä 1.1.2022 alkaen eli pyöreän puun vienti Venäjältä kielletään. Vain jalostusasteeltaan parempi puutavara sallitaan. Ei kuitenkaan edes hake. Suomenkin miljoonat puukuutiot pitää ostaa joko kotimaasta tai muista esim. Balttian maista. Joten hintavammaksi taitaa mennä ja josko kotimaan kasvattajakin alkaisi saada esim. kuidustakin jo edes tuon jota teollisuus on maksanut ulos.

 • jees h-valta

  Sori, en huomannut jo aloitettua ketjua aiheesta.

  pihkatappi

  Saa nähdä onko haapa Putinin mielestä arvokasta lehtipuuta. Tuosta uutisesta ei se asia selvinnyt. Jos haavankin tuonti loppuu, Harjavallassa kävi peikkomainen flaksi. Ja ilman muuta tämä sotkee puukauppaa ja metsänomistajat tullaan syyllistämään ahneudesta, kun jotain putiikkeja laitetaan ehkä hieman ennakoitua aiemmin kiinni.

  metsänkasvattaja

  on  tainnut  olla   aikaisemmikin  näitä  uhkakuvia  ja  aina  katkon jälkeen  on  taas  alkanut   uudelleen vaikkapa   hinnan  korotuksella  ja  en usko  että   myyntikielto  tulisi  näkymään  milläänlailla   metsänomistajien tilipussissa  jotain  tulee  valtion taholta   uutta  pakkokeinoa

  jees h-valta

  Sitä vain sopii ihmetellä kun täällä ei lehtipuuta kyllä kovin arvopuuna pidetä. Mikä Putinin siitä saa sellaista tekemään? Onhan tietysti Venäjällä vaneriteollisuus aina ollut jonkinlainen tekijä.

  Kalle Kehveli

  Putin on järkimies, ajattelee suomalaisen metsänomistajan etua. Parempi euro jätkän taskussa.

  Kumikettu

  Hetken hurmaa. Toisaalta, jos ja kun toivottavasti Venäjä etenee siviiliasioissa taitavammaksi teknologiamaaksi, voimme käydä odottamaan, koska Vova kieltää öljyn viennin ja kannustaa viemään öljyjalosteita mieluummin. Tai vielä mieluummin, kehittäisivät koko sotatutkimusarsenaalillaan vihreää tekniikka.

  A.Jalkanen

  Uusia käyttötapoja puulle: eroon mikromuovista ja turhasta valmistuksesta!

  Metsä Spring ohitti syyskuussa 2020 merkittävän virstanpylvään: sen koetehtaalta Äänekoskelta valmistui ensimmäinen erä uudenlaista, suoraan sellukuidusta tehtyä tekstiilikuitua. / EcoAcen uusiutuviin raaka-aineisiin pohjautuva muovi on kuitenkin tehty bionaftasta, joka valmistetaan UPM:n Lappeenrannan biojalostamolla selluntuotannon tähteestä, mäntyöljystä. Näin biomuovin raaka-aine on lähes kokonaan metsäpohjaista. / Tulostusta käyttävien tuotevalmistajien tavoitteena voisi olla toimintamalli, missä asiakas tilaa globaalista kuvastosta esimerkiksi tuolin, joka tulostetaan paikallisesti.

  http://www.metsiensuomi.fi/#artikkelit

  Tolopainen

  Putin ennakoi tulevan tilanteen, kun metsäteollisuuden lähivuosien alasajot on tehty, puunkäyttö vähenee niin paljon että ainespuuntuonti muutenkin loppuu Venäjältä Suomeen ei sille ole tarvetta.

  husse

  Niin, metsänomistajat vain saisivat olla tyytyväisiä että ylipäätänsä puulle on kysyntää ja sitä ostetaan. Saa nähdä millaiset suhdanteet tässä vielä tulee eteen.

  Tehkää hakkuut ja ostakaa jonkin metsäyhtiön osakkeita, älkääkä valittako puunhinnasta. Tai myykää metsänne, niin joku toinen pääsee hakkaamaan.

  Ainiin, perus vanhanliiton korpikommunisti ja änkyräkepulainen ei osakkeisiin koske ja pelkää eniten että joku voisi vaurastua. Samalla menetetään mahdollisuus omaan vaurastumiseen.

  Sellanen neuvo myös paremman hinnan odottajille: ihmisikä on sen verran lyhyt, että jos te ette hakkaa metsää, niin joku toinen sen tulee hakkaamaan.

  Tolopainen

  Hiukan alkaa näyttää siltä, että usko siihen että rahaa painamalla talous voidaan pelastaa alkaa horjua.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 32)