Keskustelut Puukauppa Jokohan kotimaan puu alkaisi kelvata ja ehkä jonkinlaisella hinnallakin??

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Jokohan kotimaan puu alkaisi kelvata ja ehkä jonkinlaisella hinnallakin??

  Venäjältä loppuu puuntuonti Putinin määräyksellä 1.1.2022 alkaen eli pyöreän puun vienti Venäjältä kielletään. Vain jalostusasteeltaan parempi puutavara sallitaan. Ei kuitenkaan edes hake. Suomenkin miljoonat puukuutiot pitää ostaa joko kotimaasta tai muista esim. Balttian maista. Joten hintavammaksi taitaa mennä ja josko kotimaan kasvattajakin alkaisi saada esim. kuidustakin jo edes tuon jota teollisuus on maksanut ulos.

 • jees h-valta

  Sori, en huomannut jo aloitettua ketjua aiheesta.

  pihkatappi pihkatappi

  Saa nähdä onko haapa Putinin mielestä arvokasta lehtipuuta. Tuosta uutisesta ei se asia selvinnyt. Jos haavankin tuonti loppuu, Harjavallassa kävi peikkomainen flaksi. Ja ilman muuta tämä sotkee puukauppaa ja metsänomistajat tullaan syyllistämään ahneudesta, kun jotain putiikkeja laitetaan ehkä hieman ennakoitua aiemmin kiinni.

  metsänkasvattaja

  on  tainnut  olla   aikaisemmikin  näitä  uhkakuvia  ja  aina  katkon jälkeen  on  taas  alkanut   uudelleen vaikkapa   hinnan  korotuksella  ja  en usko  että   myyntikielto  tulisi  näkymään  milläänlailla   metsänomistajien tilipussissa  jotain  tulee  valtion taholta   uutta  pakkokeinoa

  jees h-valta

  Sitä vain sopii ihmetellä kun täällä ei lehtipuuta kyllä kovin arvopuuna pidetä. Mikä Putinin siitä saa sellaista tekemään? Onhan tietysti Venäjällä vaneriteollisuus aina ollut jonkinlainen tekijä.

  Kalle Kehveli

  Putin on järkimies, ajattelee suomalaisen metsänomistajan etua. Parempi euro jätkän taskussa.

  Kumikettu

  Hetken hurmaa. Toisaalta, jos ja kun toivottavasti Venäjä etenee siviiliasioissa taitavammaksi teknologiamaaksi, voimme käydä odottamaan, koska Vova kieltää öljyn viennin ja kannustaa viemään öljyjalosteita mieluummin. Tai vielä mieluummin, kehittäisivät koko sotatutkimusarsenaalillaan vihreää tekniikka.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)