Keskustelut Puukauppa Jokohan kotimaan puu alkaisi kelvata ja ehkä jonkinlaisella hinnallakin??

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)
 • Jokohan kotimaan puu alkaisi kelvata ja ehkä jonkinlaisella hinnallakin??

  Venäjältä loppuu puuntuonti Putinin määräyksellä 1.1.2022 alkaen eli pyöreän puun vienti Venäjältä kielletään. Vain jalostusasteeltaan parempi puutavara sallitaan. Ei kuitenkaan edes hake. Suomenkin miljoonat puukuutiot pitää ostaa joko kotimaasta tai muista esim. Balttian maista. Joten hintavammaksi taitaa mennä ja josko kotimaan kasvattajakin alkaisi saada esim. kuidustakin jo edes tuon jota teollisuus on maksanut ulos.

 • Jätkä

  Visakallo:”Näkyvät noissa tapauksissa myyvän aukoista kaikki myyntimitan täyttävät puut pois, ja kuitukokoiset metsät vedetään reilusti harventaen. Aukkoihin ei jää pystyyn kuin kuivaset  ja notkopaikkojen tureikot. Kyllä ne lähes tyhjät  maapohjat edelleen kaupaksi menevät.”

  Käytännössä metsät ”teurastetaan niin pitkälle kuin voidaan”. Nykyään jopa kolmoskehitysluokan metsät aukoksi ja nuoremmat lakirajalle.

  Jos joku maksaa aukoksi hakatusta metsänpohjasdta jotain, on se kaikki voittoa.  Näin tekeevät vieläkin nuo metsäammattilaiset, jotka kyllä osaavat myös laskea.

  Heillä ostotilalla alkaa moto hyrräämään oikeastaan heti kun on nimet paperissa.
  <div class=”comment__content__footer”></div>
  <div id=”mailtoikkunamodalPopupTo” style=”z-index: 1102;”>
  <div id=”mailtoikkunapopupMailContentModal”>
  <div id=”mailtoikkunamailModalToClose”></div>
  <div id=”mailtoikkunapopupToQuestionModal”>What do you want to do ?</div>
  New mail<button id=”mailtoikkunabuttonEmail”>Copy</button><textarea id=”mailtoikkunatextCopyClipboardSelect”></textarea></div>
  </div>
  <div></div>

  Panu

  Mitäs puita siellä aukossa on, säästöpuuhaapoja?

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)