Keskustelut Metsänomistus Joku uskoo vielä sahaamiseenkin!

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Joku uskoo vielä sahaamiseenkin!

  Alajärvellä iloitaan, kun Myllyahon sahan konkurssipesä on löytänyt sahalle ostajan, joka aikoo jatkaa toimintaa. Keitele-Timber suunnittelee vielä kapasiteetin nostoakin.

  Kyse ei ole kovin suuresta sahasta, mutta merkki on kuitenkin myönteinen, joku vielä uskoo sahaamiseenkin.
  Vai onko se niinkuin muutkin bisnekset, toisella onnistuu ja toisella ei sitten millään.

  Toivottavasti tämä on merkki jollekkin muullekkin, että homma saattaa onnistuakkin, kunhan ei vaivu vaikertamaan puunhintaa tms.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • Aukusti

  En ole koskaan tarvinnnut MHY:n apua puunmyynnissä.

  Alkujaan oli sellainen tunne, ettei se kannata. Myöhemmin tuli epäilys, ettei kaikki ehkä ole oikein kun samassa osoitteessa istuivat myöskin puuta ostavat toimihenkilöt, osa entisiä yhdistyksen työntekijöitä.

  Toisaalta oli halu tehdä itse kaikki se mihin pystyi. Skannasin ja täydensin kartttoja, merkkaamalla hakattavat kuviot, kulkuyhteyksin ym tietojen osalta. Kävin merkkaamassa nauhoin kuviot maastoon. Soittelin kaikille alueen puunostajille, lukuunottamatta MHY:tä, että kiinnostaako käydä katsomassa. Kaikki olivat kiinnostuneita. Lähetin aineiston sähköpostissa. Kaikki tarjosivat. Vertailu oli mielestäni helppoa. Tämä tehtiin aikana, jolloin ei ollut kartelleja. Naapuripalstalla hakkasi eri ostaja, joka hävisi kilpailun.

  Parhaan tarjouksen tehneen ostajan kanssa käytiin vielä paikanpäällä, sovittiin tien käytöstä ja mahdollisista korjauksesta sekä neuvoteltiin pienin korjauksin hintoja ylöspäin. Nimet paperiin ja sillä selvä.

  Hakkuu tehtiin ajallaan, ostaja korjasi tien vauriot, sain kiitellä hakkaajat kuin myöskin ostajan hyvästä yhteistyöstä.!

  Yksinkertaista, eikö totta!

  Niko

  Aukustin linjoilla. Saahan sitä MHY:kin kanssa asioida jos itselle ei ole merkitystä onko metsätalous kannttavaa tai ei.

  Itselläni menee aika harvakseltaan puuta myyntiin mutta kerralla sitten yleensä tuhansia kuutioita. Olisi aika hankala perustella itselle koko touhun mielekkyyttä, jos vaikka vain kerran kävisi linkin kertomalla tavalla. Epäluotettevana yhteistyökumppanina MHY on itselleni liian iso riski kokeiltavaksi.

  http://www.sotkamolehti.fi
  /Uutiset/1194776770781/artikkeli/
  lahes+14+000+euron+puukaupasta
  +jai+kateen+255+euroa.html

  raivuri

  Ite pyydän isoista leimikoista aina tarjoukset firmoilta sekä mhy:stä. Varsinkin jos sitä kautta saa yhdistettyä johonkin muuhun niin voi saada paremmankin hinnan. Asutuksen reunoilta yms. rippeiltä yleensä mhy hoitaa. Esim. joku asutuksen väliin jäänyt hehtaarin pala tuskin firmaa kiinnostaisi. Mhy saa yleensä noita yhdisteltyä paremmalla menestyksellä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Luin tuon Nikon linkin.
  Kalliiksi tuli puun korjuu, mutta ei noista puista toisaalta saa edes hankintakaupalla tuota 14 000 €.

  Eli tyypillinen MHY-mollaus. Asiassa paljon perääkin, mutta esitetty vahvasti liioitellen. korjuuolosuhteita ei liioin kerrottu.

  Terveisin: korpituvan Taneli

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)