Keskustelut Tekniikka Jonsered rs51 – mäntä hakusessa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)
 • Jonsered rs51 – mäntä hakusessa

  Otsikon mukaiseen raivaussahaan täytyy laittaa uusi mäntä. Ei tunnu löytyvän ainakaan helposti. Onko jossain Husqvarna mallissa sama mäntä ja sylinteri? Esimerkiksi 250rx?

 • Jätkä

  katso Tori.fi: stä       Siellä on mm. Kankaanpääläinen myyjä, joka myy melkoisella valikoimalla erilaisiin sahoihin lähinnä tarvikemäntiä. Hänellä voisi olla.

  Pete

  Ei löydy Kankaanpään myyjältä. Onko jossain Husqvarnassa sama mäntä?

  Jätkä

  Se lienee sitten mittojen mukaan etsittävä. Kankaanpään jobbarilla on kyllä tuokin HVA:n mäntä hyllyssään, mutta…

  Ennen vanhaan hyvään aikaan Mopo Sport otti koneremontin aikana vanhan männän malliksi ja sen mitoilla löysi sopivan männän. Taitaa nykyisin olla liian laiskaa porukkaa sellaiseen hommeliin.

  kuusessa ollaan

  502 80 12-02 näyttäisi netin mukaan olevan täydellisen männän numero. Ei muuta kuin google laulamaan ja etsimään.

  Jätkä

  Kone-Nygård :in  listalla näkyy olevan, katsoppa sieltä, miellyttääkö.

  tamperelainen tamperelainen

  Olikoos se nyt niin ,että vielä 1990 Jonsered ei  Huskin kanssa kuulunut samaan Electrolux -ryhmään.Vastaavaa Huskin laitetta ei ole olemassakaan?

  Jos oikein tulkitsin,niin Amerikassa männän hinta n 90dollaria+lähetyskulut.Ei halpaa.Remontn mielekyys vanhaan sahaan?

  Tolopainen

  Rahan haaskausta vanhoihin romuihin laittaa uusia osia. Mikäs tuossa vanhassa Jonssissa on parempaa kuin uudessa sahassa, kun ostaa uuden laadukkaan sahan se toimii vuosikymmeniä yksityiskäytössä.

  Jätkä

  Kyllä ne taisivat silloin jo olla samaa konsernia, mutta toimivat ikäänkuin ”eri tehtaissa”.

  Jonssi oli moottorin osalta ihan itsenäinen, mutta kytkimestä eteenpäin tuote olisi ollut tasan sama HVA:n kanssa, paitsi Jonssin bensiinisäiliö on moottorin rungossa, Huskulla se on kytkimen jälkeisessä raivausosassa.

  Noin vanhaan sahaan ei tosissaankaan kannata kovin paljoa satsata. ennemmin vaikka sillä rahalla rahoittaa hieman paremman raivurin hankintaa. Kannattaa kuitenkin harkita ammattikäyttöön tarkoitettua mallia, eikä ihan kaikkea uskoa, mitä sahakauppias tarinoi.

  Metsuri motokuski

  Kannattaako ihan tosissaan hankkia johonkin raivaussahaan uutta mäntää ? Kun laitat uuden männän kohta menee kiertokangen alapään laakeri. Sitten saha on viimeistään kiertotalouden tuote.

  arto

  Eipä tuo mäntä kallis ole MC näkyy löytyvän täydellinen hinta 28e jonsered 51cc…..Mutta onhan se melkein kyseisen sahan hinta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)