Keskustelut Tekniikka Jonsered

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Video alkoi mielenkiintoisesti ja sitä historiaa olisi katsellut enemmänkin. Itsekin aloitin metsäharjoittelijana Siuntiossa moottorisahaopinnot juuri Jonseredilla. Viimeksi käytin Jonssea viikko sitten; tällä kertaa peli oli ajettava ruohonleikkuri.

  Jätkä

  Et tainnut Anneli huomata, että ihan aloituksessa Raketin teräketju on takaperin, eli ei varmasti leikannut ainakaan puuta.

  arto arto

  Raketin teräketju on takaperin, eli ei varmasti leikannut ainakaan puuta……Nykysahoihin väärinpäin mutta tuo raketin moottori pyöri väärinpäin nykysahoin verratuna…eli ketju oli oikein.

  Jätkä

  Käynnistyslaitteen perusteella moottori pyöri ”oikeinpäin”, mutta ilmeisesti siinä oli alennusvaihde, joka samalla käänsi suunnan?

  Pitäisi käväistä katsomassa, onko koulun kokoelmassa tuollaista sahaa, siellä on varmasti sata erilaista – vanhaa sahaa, en muista, onko tuota versiota.

  arto on niin vanha, että on sellaisella varmaankin tehnyt tilejä, minun ikä ei riitä niin kauas taaksepäin.

  arto arto

  Oikaisin vaan sinun väärän väittämän ettei herkimmät usko että vanhaan aikaan ne oikeat reilut ja rehdit JÄTKÄT olisi ollu noin tyhmiä. Olen kyllä nähnyt kyseisen sahan ja isävainaan juttuja sahoista poikasena kuuntelin oli juuri tuo raketti niillä ollut käytössä. kotipaikalla vieläkin sen raato.

  Tolopainen

  Tietenkin Jätkä tiesi, että ketju oli oikein. Ei siihen olisi muuten edes kiinnittänyt huomiota, kun kuvasta näkyy miten ketju lähtee väärään suuntaan.

  Rane2

  Piti oikein katsoa tarkasti.Kaatosahauksessa näytti menevän vetävällä terällä joten tuo käynnistysasento oli ylösalaisin.

  Jätkä

  Noissa sahoissa ei ollut kaasutinta lainkaan, vaan bensa ruikittiin koneeseen. Taisi sytytyskin olla ”kuumapää”.

  Kaikissa muissa sahoissa oli oikeat kaasuttimet, Raketissa jokin ihmekeksintö.

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)