Keskustelut Harrastukset Joulukuusi

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Joulukuusi

  Onko jotain perinteitä joulukuusen haussa yms.? Omasta vai naapurin metsästä;)? Leikkaatteko tulevaa Joulupuuta?

  Minä haen tietenkin omasta metsästä ja koitan aina löytää metsänhoidollisesti hyvän kuusen eli semmoinen mikä on liian tiheässä paikassa ja puun kaataminen parantaisi viereisten puiden olosuhteita. Joskus tuo metsänhoidollinen kriteeri aiheuttaa ongelmia. Yleensä koitamme katsoa kuusen valmiiksi reilusti ennen Joulua, sillä jos tulee vaikka yli puoli metriä lunta niin menee työlääksi.

  Nyt on kuusi katsottuna pirtin läheltä. Ehkä ylihuomenna kuusi pirttiin.

 • nuori isäntä

  Kuusikauppiaalta hain. Olen jo useamman vuoden tehnyt niin. Tällä keinolla saa myös ”hallituksen” mukaan  kuusen hakureissulle… kuusi nyt toista päivää sisällä koristeltuna.

  isaskar keturi

  Kyllä itse olen luopunut metsänhoidosta kuusta valitessa. Jossain vaiheessa heräsin ajattelemaan, että aikuiselämäni aikana ehdin ottaa 50-80 joulukuusta, joten sillä ei hääppöistä harvennusalaa tehdä. Lisäksi meillä päin joulukuusi ostettuna maksaa 40-100 e, nykyisin kelvolliseen pitää pulittaa vähintään 60 e. Eli kuusesta pitäisi saada reilu kuutio tukkipuuta ja vähän kuitua (nettoarvona), että saisi vastaavan hyödyn kuin joulukuusena.

  Otan siis parhaan näköisen vaikka suuremman kuitupuukokoisen puun latvasta…omasta metsästä.

  Visakallo Visakallo

  Minulle myyty joulukuusi on paras joulukuusi. Yli kymmeneen vuoteen en ole itselle joulukuusta ottanut.

  Hämis

  Viimevuodet olen ottanut kaiken näköisiä ja kokoisia lähinnä omien teiden penkoilta. Kuusi on kuusi en haluakaan mitään ns.muotovaliota, kaikki hyväksyn, jos ei nyt ihan käärmekuusi ole tai lähes sen näköinen.

   

  Nuakka

  Omasta metsästä kuusi, nyt myös vuokramökissä joulunviettäjä saa hakea kuusen. Metsätien varressa oli taannoin kuusivarkaalta unohtunut timpurinsaha maahan, nostin sen roikkumaan puun oksaan. Ei vielä ole hakenut pois🤭

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)