Keskustelut Metsänhoito Joutoalueiden metsitystuki

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 222)
  • Joutoalueiden metsitystuki

    Merkitty: 

    Mitä mielipiteitä? Itse ajattelen että tuki on varsin hyvää tasoa. Tosin tuo on mielestäni hiukan tulkinnanvarainen. Esim. pykälä 9§. Onko koko pykälässä mainittu metsittämisketju suoritettava?

  • Tolopainen

    Voin lukea, mutta ei se poista tuota ristiriitaa, jos Helen myy sähköä ympäri Suomea ja saa siitä enemmän rahaa, se on Soininvaaran mielestä lisäkustannus. Ei noissa Osmon kirjoituksissa mitään olennaista uutta kerrota, mitä en tietäisi paremmin kuin hän. Minulla on huomattavasti pidempi kokemus teollisuudesta ja energiantuotannosta kuin hänellä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei tämä ole tietokilpailu eikä arvovaltakysymys. Blogissaan Soininvaara selittää kustannusten nousun osatekijät ja sen että kaukolämmön hinnoittelussa ei ole kovin paljon vapaata liikkumavaraa. Asiakkaat kaikkoavat jos hintaa nostetaan täysin kustannusten nousun verran, ja tappiollakaan ei voida myydä tai kilpailujat nostavat kanteen saalistushinnoittelusta.

    Tilanne korjautunee kun muutaman vuoden kuluessa luovutaan fossiilipolttoaineista ja säästetään näin rahaa päästökaupassa. Lisäksi siirtymää vauhdittaisi lämpöpumppujen tekeminen kannattavammaksi niiden sähköveroa alentamalla. Sama maatalouspuolella, jossa pitäisi tukea biokaasutusta vielä ponnekkaammin, jotta se yleistyisi ja lannan käsittelyä varten ei tarvitsisi raivata turvemaata.

    Puuki

    Biokaasu sai muistaakseni ”tukena”  lisäveron ihan vasta.  Aikasemmin sitä ei saanut käyttää autojen polttoaineena , jos oli tuettuna tehty laitos.  Liennee sekin sääntö  edelleen voimassa.

    Planter Planter

    ”Heleniä johtava Soininvaara esitti yhdeksi perusteeksi kaukolämmön hinnan nousulle sähkön hinnan tuplaantumusen. Helen on sähkön myyjä ja saa siitä tuloja. Olisi ehkä parempi luopua tehtävästä, josta ei mitään ymmärrä Osmo boy.”

    Tämä Helen keskustelu ei ihan kuulu joutomaiden metsitystukeen, vai saako Helen sitä? Korjataan kuitenkin tähän.

    Helen on sähköntuottajana aika pieni,  on pääasiassa ”trokari”, sillä on kyllä osakkuuksia sähköä tuottavissa  energiayhtiössä, kuten Teollisuuden voimassa, mutta ostanee myös pohjoismaisesta sähköpörssistä ja myy eteenpäin. Kun katsoo Helenin myymän sähkön alkuperää ja maakaasun ja kivihiilen hintakehitystä, niin saattaa ymmärtää, että tuotot välitetyn sähkön myynnistä ovat pienentyneet, edelliseen vuoteen verrattuna….ja ne lämpöpumput pyörivät entistä kalliimmalla sähköllä.

    helen

    Tolopainen

    Kaukolämmön hinta ei tietenkään tule lähivuosina Hesassa laskemaan. Kivihiili on ollut halvin polttoaine, kun sitä aletaan korvata vaihtoehdot ovat kalliimpia. Ei päästöjen vähentäminen tuo kuluttajille rahaa, siitä tulee isot menolisäykset. Suurimmat mitä koskaan on ihmiskunnan historiassa ollut. Koko länsimainen öljyyn perustuva talous joudutaan rakentamaan uudelleen.

    Puuki

    Fossiilisille e-lähteille tullee lisäveroja.  Polttoaineille niitä ei tarvittaisi koska niiden hinnat on jo nousseet (Harakan taannoisista vakuutteluista huolimatta) ja maksettavat pa-verot samalla, kun ne on %-pohjaisia.   Bensakin kustantaa jo yli 1,70 €/l  vaikka vasta oli alle 1,50 € .  Lähes euro menee siitä verona.

    Turvemaapeltoheittojen  CO2-päästöt on pieniä , jos  ojat on ehtineet kasvaa osin umpeen, kuten yleensä onkin.   Metaanipäästöt sen sijaan saattaa olla suurempia ellei ole pohjaveden pinta suunnilleen oikealla korkeudella.  Miksi ne sivuutetaan melkein aina  päästötutkimuksista kertovissa  uutisissa (esim. soiden ennallistamista koskevissa)  ?

    Tolopainen

    Jokainen voi vähentää omia hiilipäästöjään, ei siihen hallitusta tarvita. Pihvi pois ja autoilu sekä lomamatkat kaukoitään, siitä se lähtee. Palkat jos puolitetaan, ostovoima leikkautuu sopivasti, näkyy nopeasti päästöissä.

    En usko, että viljelijät kovin kauan ruokaa tuottavat, jos sitä ei kukaan osta. Pallo on kuluttajilla.

    Visakallo Visakallo

    Ennakkoraivasin tänään päätehakkuuta edeltävää kolmatta harvennusta varten MT-pohjan männikköä, jonka kylvin keväällä 1981, eli 40 vuotta sitten. Alue on kasvanut tässä ajassa uutta puuta yhteensä n. 300 mottia hehtaarille. Harvennuspuu on käytetty uusiutuvaksi ennergiaksi, selluksi ja sahatavaraksi. Mielestäni talousmetsänhoito on hyvin kustannustehokasta ja Suomen oloihin sopivaa ilmastotyötä. Minulla on unelma, että jonain päivänä myös vihreä ympäristöväki oivaltaisi tämän.

    Teufelin Zumi

    Motti on halkojen mittauksessa käytetty tilavuus mittayksikkö. Joten kannattaa tulevaisuudessa keskittyä sahatavaran kasvatukseen. Näin vanhan ja kokeneemman tiedoksianto suotakoon.

    Visakallo Visakallo

    Kerrohan nyt meille muillekin Zumi, paljonko sinun männiköistäsi tulee ensiharvennuksessa sitä sahatavaraa?

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 222)