Keskustelut Metsänhoito Joutoalueiden metsitystuki

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 222)
  • Joutoalueiden metsitystuki

    Merkitty: 

    Mitä mielipiteitä? Itse ajattelen että tuki on varsin hyvää tasoa. Tosin tuo on mielestäni hiukan tulkinnanvarainen. Esim. pykälä 9§. Onko koko pykälässä mainittu metsittämisketju suoritettava?

  • Rane

    ”Laittaa ojat tukkoon… kaikki luonnontilaiset suot.”

    Jos kirjoittaa liian pitkästi niin alkuperäinen ajatus voi karata.

    Puuki

    Kaikki ei taida tietää , että monille turvemaille saa helpoiten uuden metsän kasvuun, kun laittaa ojat vähäksi aikaa tukkoon ja avaa ne sitten , kun alue on taimettunut luontaisesti.  Siinä ei uudistaminen tule kalliiksi ja hiilen sidonta lisääntyy helposti metsän kasvattamisella.

    Petkeles Petkeles

    Testattu ja turvallinen metodi, ihme ettei ole metsänhoidon suosituksiin päässyt.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos tekee turvemaalla avohakkuun, pohjaveden pinta kyllä usein nousee kaupan päälle ja sitä voi avittaa. Kuinkahan korkealle veden pitäisi nousta tai se saisi nousta hieskoivua ajatellen?

    Vaihtoehtona jatkuvalle kasvatukselle kävisi, etenkin omatoimiselle metsänomistajalle jolla on oma kaivuri tai saa sen edullisesti paikalle.

    Kurki

    Kaikki ei taida tietää , että monille turvemaille saa helpoiten uuden metsän kasvuun, kun laittaa ojat vähäksi aikaa tukkoon ja avaa ne sitten , kun alue on taimettunut luontaisesti

    Totta.

    Olen kaivanut nyt 4 vuotta vanhaa 2ha osaa 5 ha siemenpuu avohakkuu aukolle lisäojia vanhojen ojien väliin. Vettä näkyy jäävän kaivetun ojan 80 cm pohjalle sen verran, että kuivatusta tulee noin 40..50cm. On tasainen ja märkä rehevä turvemaapohja, mutta männyntaimia on ehtinyt tässä ajassa tulla sammalikkoon aivan riittävästi ilmaiseksi. En keksi mitään muuta syytä taimettumiseen kuin märkyyden. Vanhojen ojien penkalla ei ole taimia, jotka ovat kuivemmat. Viime kesän kasvut ovat 20..30cm luokkaa. Olen ajatellut pitää pohjaveden tällä tasolla, vaikka vedet saisi alemmaksiskin. Lisäksi pohjaveden tällä tasolla CO2- ja CH4- päästöjä ei ole eikä kuivuuus vaivaa kuivanakaan kesänä. Ostin männyn siemeniä keväällä, että kylvän viime kesänä kaivettujen ojien penkat, jotka ovat samalla lailla vettä ojan pohjilla, mutta sitäkään ei tarvinnut tehdä, kun siemenpuilla oli hyvä siemenvuosi ja sirkkataimia paljaalla turvepinnalla näkyi valtavat määrät.

     

    Hämis

    Hain viime keväänä tukia ja äsken tuli lausunto. Kuvio 1 ei voida myöntää koska ilmakuvista näkyy viimevuonna muokkaus tehdyn.

    Kyllä tiesin että.ei saa aloittaa ennen kuin päätös tulee ( mitä h.vetin väliä koska aloittaa,on sitten tuen piirissä tai ei ole) ,mutta en kyennyt olemaan tekemättä kun tuollainen kivikautinenbyrokratia ei mene jakeluun minulla,enkä.siihen tule alistumaan tässä elämässä. PISTE

    (Anteeksi teille paikallaolijoille…)

    Turvekangas

    Missäpäin kohde on, kivennäismaita vaiko turvetta?

    Tämän kannustimilla maustetun metsitystuen päätösprosessi on kivikaudelta.  Tekivät hakemusperusteista liian vaikeita ja hitaita tarkistaa. esim turvetuotantoalat olisi ollut hyvä erotella jo alkuunsa, siellä kun ei ELYn tarkastamia maisemaarvoja pitäisi olla. Näin olisi saatua hiilensidonta nopeasti alkuun ja olisivat sitten paneutuneet pmuihin hakemusalueisiin.

    On välillä tehtävä valintoja kuinka jatkaa. Jos ei päätöstä kuulu, niin laittaa metsän kasvamaan ja peruu hakemuksen.

    Hämis

    Etelä-Pirkanmaalla vanhaa sarkaoja peltoa, siihen saan tukea,mutta en ollut ilmoittanut että boorit laitellaan kanssa niin odotellaan nyt miten se boorikäsittely mihinkä hakemukseen lisätään vai käykö.käsittelijälle ihan s.posti- minä lupaan ja vannon kautta …Ihan oli kuvat 2020 ei vielä tehty mitään  ja 2021reunapuita sahasin energiaksi ja mättäät ja taimet. On aikaa syynätä ja leikkiä vaikka pitäisi olla ruuhkaa hakemuksissa.   Hakemuksessa ilmoitin että hommat alkaa 21.5.2021.

    Omt pohjaa oli niin en halunnut vartoilla ja tiesin riskin. Alue ei ollut kun 0.7ha.

    Zumille : vähän.

    Turvekangas

    Jospa soitat Metsäkeskukseen. Itse selvitin erästä kohtaa, joka oli mennyt hakemukseen tahdon vastaisesti. Samoin taimiäärät saattaa nousta hakemuksesta hja heinäntorjuntatilanne muuttua. Kai se boorikin kuuluu muuttuneisiin olosuhteisiin.

    Puuki

    Metsitystuki olisi pitänyt hoitaa metsityskuluja paremmin vastaavaksi . Jonnekin alueella voidaan metsitys tehdä muutaman satasen /ha kuluilla ja jonnekin toiselle kustannus on vähintään yhtä korkea kuin tuen määrä.    Nyt etenee hitaasti ehkä koska tukitaso on suht. korkea ja lisäksi  jarrumiehiä löytyy työllistämään itseään jakoperusteiden ja kohteiden arpomiseen.

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 222)