Keskustelut Metsänhoito Joutoalueiden metsitystuki

Esillä 6 vastausta, 191 - 196 (kaikkiaan 196)
 • Joutoalueiden metsitystuki

  Merkitty: 

  Mitä mielipiteitä? Itse ajattelen että tuki on varsin hyvää tasoa. Tosin tuo on mielestäni hiukan tulkinnanvarainen. Esim. pykälä 9§. Onko koko pykälässä mainittu metsittämisketju suoritettava?

 • Rane

  ”Laittaa ojat tukkoon… kaikki luonnontilaiset suot.”

  Jos kirjoittaa liian pitkästi niin alkuperäinen ajatus voi karata.

  Petkeles Petkeles

  Pääsit taas luetunymmärtämisen testiin.

  Puuki

  Kaikki ei taida tietää , että monille turvemaille saa helpoiten uuden metsän kasvuun, kun laittaa ojat vähäksi aikaa tukkoon ja avaa ne sitten , kun alue on taimettunut luontaisesti.  Siinä ei uudistaminen tule kalliiksi ja hiilen sidonta lisääntyy helposti metsän kasvattamisella.

  Petkeles Petkeles

  Testattu ja turvallinen metodi, ihme ettei ole metsänhoidon suosituksiin päässyt.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos tekee turvemaalla avohakkuun, pohjaveden pinta kyllä usein nousee kaupan päälle ja sitä voi avittaa. Kuinkahan korkealle veden pitäisi nousta tai se saisi nousta hieskoivua ajatellen?

  Vaihtoehtona jatkuvalle kasvatukselle kävisi, etenkin omatoimiselle metsänomistajalle jolla on oma kaivuri tai saa sen edullisesti paikalle.

  Kurki

  Kaikki ei taida tietää , että monille turvemaille saa helpoiten uuden metsän kasvuun, kun laittaa ojat vähäksi aikaa tukkoon ja avaa ne sitten , kun alue on taimettunut luontaisesti

  Totta.

  Olen kaivanut nyt 4 vuotta vanhaa 2ha osaa 5 ha siemenpuu avohakkuu aukolle lisäojia vanhojen ojien väliin. Vettä näkyy jäävän kaivetun ojan 80 cm pohjalle sen verran, että kuivatusta tulee noin 40..50cm. On tasainen ja märkä rehevä turvemaapohja, mutta männyntaimia on ehtinyt tässä ajassa tulla sammalikkoon aivan riittävästi ilmaiseksi. En keksi mitään muuta syytä taimettumiseen kuin märkyyden. Vanhojen ojien penkalla ei ole taimia, jotka ovat kuivemmat. Viime kesän kasvut ovat 20..30cm luokkaa. Olen ajatellut pitää pohjaveden tällä tasolla, vaikka vedet saisi alemmaksiskin. Lisäksi pohjaveden tällä tasolla CO2- ja CH4- päästöjä ei ole eikä kuivuuus vaivaa kuivanakaan kesänä. Ostin männyn siemeniä keväällä, että kylvän viime kesänä kaivettujen ojien penkat, jotka ovat samalla lailla vettä ojan pohjilla, mutta sitäkään ei tarvinnut tehdä, kun siemenpuilla oli hyvä siemenvuosi ja sirkkataimia paljaalla turvepinnalla näkyi valtavat määrät.

   

Esillä 6 vastausta, 191 - 196 (kaikkiaan 196)