Keskustelut Metsänhoito Joutoalueiden metsitystuki

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 174)
 • Joutoalueiden metsitystuki

  Merkitty: 

  Mitä mielipiteitä? Itse ajattelen että tuki on varsin hyvää tasoa. Tosin tuo on mielestäni hiukan tulkinnanvarainen. Esim. pykälä 9§. Onko koko pykälässä mainittu metsittämisketju suoritettava?

 • Puuki

  En tiedä kepupiireistä kun en niissä ole ollut. Mutta myös esim. sossupiireissä eletään valtion rahoilla. Kojamo kerää verotuloja vuokrabisneksellä ja jakaa verottomina osinkoina ja isoja palkkioita muutenkin sen hallinnossa oleville.  Yksityiset pienet vuokranantajatkin maksaa oikeasti veroja mutta isot tekijät ei .    Ihan eri luokkaa on sinne päin tuet olleet kuin mo:lle.  Metsän tuotto on muutaman prosentin luokkaa.  Kojamolla  yli 60 %.

  Mehtämiäs

  Mikähän mahtaa olla tukien käsittelyn tilanne? Onko täällä ketään kelle olisi jo tuki myönnetty? Itsekin hain tukea ensimmäisenä päivänä kun se sähköisesti oli mahdollista. N. 3,5 ha peltoa oli tilalla, jonka ostin vuosi sitten jota ei ole viljelty yli 10 vuoteen. Tämän metsitykselle hain tukea.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos haluaa muuttaa metsistystuen hakemusta, olisiko mahdollista vetää haku kokonaan pois järjestelmästä ja aloittaa alusta? Joutoalueiden metsitys auttaa meitä kahta kautta: hiilinielut kasvavat ja metsäkato pienenee.

  Visakallo Visakallo

  Haba: ”Jos yritys ei toimi ilman tukea se on täysin hyödytön ja joutaa pois. Tilalle tulee sitten omillaan toimivia yrityksiä.”

  Haba varmasti kieltäytyisi mahdollisesta tuesta, jos sitä hänen yritykselleen tarjottaisiin?

  Tilley

  Mehtämiäs: Käsittelyprosessi on todella raskas, pullonkaulana taitaa olla nämä Ely-keskusten lausunnot, siellä ei ole kokemusta tämäntyyppisestä työstä. Ensimmäisten lausuntojen saanti takaisin Metsäkeskukseen kesti kuukauden. Tämänhetkisellä vauhdilla ei vielä ensi keväänäkään ole käsitelty kaikkia keväällä tulleita hakemuksia.

  Köppäkynsi

  Oma mielipiteeni valtion tarjoamasta tuen tasosta on tyydyttävä.  En ehkä vielä tarttuisi siihen, vaan odottaisin markkinaehtoista vaihtoehtoa metsitykseen hiilinielupalvelua tarjoavilta yrityksiltä. Metsälehdenkin sivuilla mainostava yritys tarjoaa jo metsälannoitukseen kompensaatiomallia alentamaan lannoituksen kustannuksia. Kuten aiemmin jo sanottiin, tuet ovat pieniä verrattuna niistä saataviin hyötyihin. Tässä taas voi käydä niin, että muut korjaavat hyödyt ja metsänomistajalle jää omistamisen ilo.

  Haba Haba

  Jos tuen tarve on sama kuin maapohjan arvo niin valtio voisi pakkolunastaa maapohjan tuen hintaa. Luulisin että mielenkiinto kasvaa huomattavasti tuottavaan vapaaehtoiseen puunkasvatukseen.

  Visakallo Visakallo

  Olisiko se pakkolunastus valtiolle kovinkaan kannattavaa? Valtio maksaisi ensin tuen verran maapohjasta, jonka joutusi sitten vielä metsittämään.

  Haba Haba

  Metsitystuessa valtio on se joka tekee sijoituksen ja ottaa riskin joka lopulta maksatetaan muilla jotka osaavat toimia tuottavasti.

  Visakallo Visakallo

  Miten käytöstä poistettu turvetuotantoalue metsitetään kaikista tuottavimmin ilman tukia?

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 174)